Constructie locomotiva de la zero

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
Salutare
Azi m-am decis sa fac o locomotiva avand niste osii spitate , roti zimtate don belsug si un motor .Sa incep cu suportu pentru osii care seamana cu forexul da numai ca e mai dur , am taita o bucata de circa 9 cm lungime , latime 1 cm si inaltime 1.3 cm dupa care am realizat niste santuri unde vin pozitionate osiile , am ami gasit tot la o locomotiva veche (nu era scara HO) o bucat de plastic cam cat sa acopere cele 3 osii si dupa aceea am fixat bucata de plasit peste osii cu 2 suruburi , apoi am trecut la angrenaj am sapat in suportu pentru osii ca sa imi intre partea mica cu zimti ai rotii zimtate am taiat dintr-un cui o bucata de 1.5 cm pentru a folosi in loc de ax pentru roti dupa care am facut din plexi glass un suport sa tina presate pinionele pe suportul pentru osii. O sa urmeze suportul pentru motor si caroseria



si in ultima poza stiu ca osiile arata cam aiurea da nu au nici o problema pe sine
 
ce tip de locomotiva vrei sa faci?biela motoare e scurta,ar trebui sa fie mai lunga.
 
as vrea sa fie diesel o sa ii tai biele in prima faza trebuia sa fie biela motoare da nu imi iesea cum trebuie deoarece bielele sunt de locomotiva pe aburi astept si sfaturi , orice sfat e bine venit
 
Pentru caroserie am o tabla subtire de cupru , am zis sa folosesc tabla de cupru deoarece se lipeste usor si se indoaie usor
 
hmm, avand in vedere ca ai prezentat doar rotile, avand in vedere ca vrei diesel, iti recomand locomotiva V60; mie personal imi place foarte mult, iar rotile pe care le ai tu s-ar potrivi la ea; internetul este plin de poze si documentatii ale ei, iar daca vrei te pot ajuta cu poze si cote ale modelului 1:87 facut de cei de la Trix.
exemple (link-urile sunt de pe site-ul www.hgd.ro)

http://www.eib-t.de/daten/360/inhalt360p.htm
http://www.v60.de/

Spor
 
Mersi andreiul cred ca o sa refac tot si sa pozitionez altfel rotile ca la v60 o sa intampin unele probleme cu bielele ca nu prea am idee cum o sa le confectionez cand am probleme o sa apelez la tine :wink:
Am facut o poza la motor nu prea e clara da merge si asa

si una cu o parte din masa de lucru

motoru e de 5.9(ce mai 6v) da asta nu e problema ca ii pun un condesator care sa ii reduca tensiunea de la 12 la 6v
 
Gasesc io alt material tot asemanatoar cu sinele tt ca am o groaza de materiale de la lita de cupru pana la grinzi de fier
 
Aaa si da mi si mie informatii legate de lungime , latime etc la scara 1:87 ca ai zis ca ai :D
 
Salutare azi am facut unt est cu motoru pus pe loko desi asta nu e varianta finala a locomotivei , nu stiu daca o sa intelegeti ceva din clipu care urmeaza deoarece am problema cu lumina in camera si nu prea a iesit clipu cum trebuiehttp://www.youtube.com/watch?v=PD8Ec-0Eqmg&feature=channel_page
am si cateva poze


desi motorul este de 6 V el merge si la 12 V, l am studiat cat timp a fost alimentata la 12 v sa nu se incinga
 
Poate inteleg si eu ce vreti sa faceti, ca eu cand fac ceva plec de la un plan.

La scara. Dupa aia adun ace, brice & etc.

PDI
 
cum reduci tensiunea cu condensatorul? Condensatorul este un capacitor, are capacitate, deci inmagazineaza energie electrica.Nu-l confunda cu rezistor (rezistenta).Daca motorul este destinat uzului in tens de lucru 6V, nu inseamna ca rezista mult la dublul tensiunii.Sectiunea , lungimea conductorului si numarul de infasurari sunt calculate pentru o anumita tensiune. La 12 V o sa fie supraturat, o sa ai o locomotiva diesel de manevra care o sa alerge ca un TGV.Sfat: pune motor de 12-16V cc.Nimic mai simplu.In aceste montaje, condensatorul are rol de filtru in paralel, iar bobinele pe ferita, asigura filtrul in serie.
 
Am urmarit si eu acest subiect, incercand sa inteleg care e finalitatea. Ca si PDI, eu as fi pornit (si in mod normal asa fac) de la un plan, sau macar un "concept" (adica vreau sa fac asta).
Asa...e destul de ciudat...am 3 osii, pun una langa alta, le fac sa mearga si pe urma vedem ce se potriveste. E cel putin ciudat.
Avand in vedere materialele date, eu as fi incercat sa fac o modificare pe un br80 piko (cel de la care provin osiile) si sa-i pun si a treia osie (cum a facut si tyco). Pe urma biele, lumini, weathering etc. Si ar fi iesit o chestie foarte faina.
Astept sa vad evolutia lucrarii. Sunt curios ce o sa iasa.
 
E bine ca se lucreaza, pare insa un fel de reverse engineering, pentru ca in mod normal se pleaca de la un plan sau de la o schita si se lucreaza pe baza ei. Merge si asa, trebuie ceva mai mult talent, pentru a stabili toate datele dimensionale, mai ales daca se pleaca de la subsansabluri existente, e bine insa sa se faca niste masuratori, pentru ca transmisiile mecanice sunt foarte sensibile, orice zecime de mm poate determina diferenta dintre functionare si esec.

Asteptam continuarea 8) .