Configurare macaze digitale

Codrut1985

New Member
25 Noiembrie 2017
6
2
Salutare,

Am achizitionat o extensie a setului de start Roco Geoline, mai exact B1- 61151. Cele 2 macaze au montat decodorul digital si motorasele, insa nu reusesc sa le configurez din multimaus. Am incercat inclusiv cu cartea in fata, si nu reusesc. Ce nu fac bine? Daca cineva dintre voi isi rupe un pic din timpul sau sa-mi explice pas cu pas ce trebuie facut, va sunt mai mult decat recunoscator.


Va multumesc anticipat!
 

SSL

Active Member
10 Iulie 2015
105
78
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut

Cu macazele legate la un circuit de sine si circuitul alimentat, comuta unul din ele manual de vreo 8 ori (drept-abatut-drept etc). Apoi ar trebui sa comute singur ciclic drept-abatut. Se intampla asta?
In functie de rezultat continuam cu pasii urmatori.

Spor
SSL
 

SSL

Active Member
10 Iulie 2015
105
78
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
OK, e bine ca incep sa batzaie singure -- tocmai ai intrat in modul programare cu decodorul macazului.
Daca fac amandoua simultan, pune doar un macaz in circuit.
Dupa ce-l faci sa batzaie singur, apasa pe butonul Multimaus cu pictograma locomotiva/macaz.
Pe ecran ar trebui sa-ti apara T0001. Din tastele numerice introdu ce adresa vrei pt macazul in cauza, apoi apasa pe OK si in continuare da-i o comanda din tastele "sageti" (detalii si manual tradus pt Multimaus gasesi aici: http://www.info-trenulete.ro/h11.html). Ar trebui sa se opreasca din batzait. Daca se opreste, tocmai ai programat macazul respectiv cu adresa selectata mai sus. Acum daca continui sa-i dai comenzi din "sageti", o sa miste cum il comanzi. Cu ocazia asta, decodorul macazului iese singur din modul programare.
Apoi repeti cele de mai sus pt urmatorul macaz etc. Doar ai grija sa le aloci adrese diferite (exceptand macazele pe care chiar le vrei sa comute pe o comanda comuna).