confectionare pachete de cherestea

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
confectionare pachete de cherestea
De pe vremea cand mai faceam machete de barci si vapoare, am mostenit un pachet mare de bagheta de 5mm/600mm/1mm, din lemn de plop, pentru facut bordajele si chila.
Din aceasta bagheta am taiat bucati drepte la lungimea celor doua vagoane de transport lemn pe care le posed!
Am lipit intre ele cu arachet cate 5 bucati in pachete pe care le-am fixat cu banda adeveziva pana la uscare si inatrire.
Cu smurghel fin am adunat numai restueule care dadeau pe afar si asta numai ca sa nu cada pe sine, caci in rest am lasat bagheta cat mai naturala si fara sa o aduc la dimensiuni egale intre ele. Nici la capete si nici la grosime/latime. Sa para cat mai naturale, caci in real nu sunt toate bucatile de cherestea bruta la aceiasi dimensiune.
Apoi din tabla de cupru foarte subtire, am taiat fasii de 1,5 - 2 mm, cu care am "impachetat" grupurile de cherestea la capete.
Gata! Sunt incarcate in vagon. Mai ramane sa fac lanturile de siguranta la furcile vagoanelor!

Bafta
 
Prognosis a spus:
... lungimea celor doua vagoane de transport lemn pe care le posed!

Interesante pachetele desi, ca sa carcotesc, cam groasa si foarte, foarte lunga cheresteaua de nu se incadreaza nici la dulapi daca tii cont de scara.

Vagoanele sunt pentru transport "pachete" de sina nu pentru cherestea sau, in cel mai rau caz, pentru transport busteni :wink: