Salut aceasta initiativa a baietilor din Cluj, de a reproduce cate ceva din realitate, initiativa care cred ca este laudata nu doar de mine, ci de orice iubitor de cale ferata de pe acest forum. Din cauza timpului foarte putin de care dispun, n-am reusit sa citesc din acest topic decat din scoarta in scoarta, desi mi-as fi dorit s-o fac mai in detaliu si sa particip cu o idee inca de la inceput.
O prima propunere a mea ar fi sectiunea CF Timisu de Sus-Predeal, aflata pe M300, din mai multe motive, pe care vi le voi enumera mai jos :
-Statia Predeal este de o arhitectura deosebita de orice alta statie din tara, captivand atentia oricarui modelist. Executia nu este atat de grea pe cat pare.
- Statia Timisu de Sus este de asemeni ceva simplu si dragut, incadrat de un peisaj natural frumos
- Portiunea de sectie nu este mare, dispune si de tunele, curbe, cadru natural, facilitand prin urmare, diversificarea peisajului transpus pe diorame.
- Ca masuratori, se poate oricand, cel putin in ceea ce ma priveste, intr-o dupa amiaza e ca si rezolvata treaba. Cu poze la fel.
- Linia este dubla si electrificata
- Pe dioramele rezultate pot rula aceleasi trenuri ca si cele din realitate ( ex Dacia Express), crescand astfel realismul reproducerii.
- Se poate extinde dupa caz, spre Timisu de Jos, cum spunea si Bogdan, fiind statii la distante mici.
- Este sectie in declivitate : ar fi un lucru inedit de realizat acest lucru pe o diorama romaneasca, si nu este greu.
- Este o sectie simbolica in istoria caii ferate.
Tinand seama de toate aceste motive, sunt de parere ca reproducerea unei parti din aceasta sectie va fi cu siguranta un lucru inedit.In cazul in care sa spunem ca statia Predeal depaseste numarul admis de linii, se poate face cu usurinta portiunea Darste-Timisu de Sus, ele oferind si un peisaj rutier, (facilitand montarea unui Faller Car), curbe deosebite, etcetera.
Aceasta ar fi prima mea propunere pentru acest proiect. In cazul in care exista interes, ma angajez personal sa pun la dispozitie material in ceea ce priveste aceasta.
Toate cele bune !