Colectie personala KESTREL (scara TT)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
Salut.
Sunt un collectionar si modelist din Republica Moldova.
Aici vreau sa va prezint o mica collectia mea de trenulete la scara TT.

BR50-3624 (TILLIG)BR80-019 (ROCO)


BR56-2719 (BTTB)


BR81-004 (BTTB)


BR86-1615-3 (BTTB)


BR92-6582 (BTTB)


BR142-002-5 (ROCO)


Vagonul facut de mica serie (50 de exemplare) de cunoscutul modelistul Ucrainean Iurie Goncarenco. In colectia mea sunt doua exemplare


Vagonul-Dumpcar (Peresvet)


Vagon-platforma de doua osii (TT-Model)


Vagonul de marfa versiunea de anii 1935-1952 (Peresvet)


Vagonul de marfa versiunea de anii 1952-1965 (Peresvet)


Vagonul de marfa versiunea de anii 1965 - zilele noastre (Peresvet)


Vagonul de marfa versiunea de anii 1965 - zilele noastre adaptat pentru transportarea graului (Peresvet)


Vagon-refrigirator ZB-5 (Peresvet)


Vagon-refrigirator autonom ARV (Peresvet)


Vagon-cisterna de transportarea produselor alcoolice (Peresvet)


Vagon-cisterna de transportarea benzinei (Peresvet)


Vagonul de pasageri tip "Ammendorf" (TT-Model)
[/b]
 
faine modelele....felicitari si la mai multe.poate le vedem si pe o diorama :D
 
Diorama o vreau so fac demult doar am o problema: nu pot gasi informatia despre statiile Moldovei cum erau in timpul innainte a razboiului al doilea mondial.
 
pai poate aici cu ajutorul atator pasionati o sa gasesti informatiile de care ai nevoie.nu pot decat sa iti urez succes...
 
Salut,
Super colectia ta de trenulete!Felicitari! Tine-o tot asa!
Eu sint fan HO , dar si TT e pe placul meu. :aplauze: :aplauze: :aplauze:
 
Bine ai venit pe forum. :)
Chiar eram curios sa vad cum arata modelismul in est.
Poti sa ne dai niste detalii despre producatorii din est, care e cea mai folosita scara, chestii de genul asta?
Daca vrei, eventual poti sa faci un subiect cu tema asta, ca sa nu-l aglomeram pe acesta.
 
Multumesc pentru stimatie. Planurile mele: de facut un macet din sectii (modul) pe care a arata cele mai interesante momente din istoria calei ferate din Moldova. Spre exemplu: podul feroviar care uneste Moldova si Romania este construit de Ingenerul Eifel si este cu 30 de ani mai batran decat turnul de la Paris. Doi ani in urma in archiva au fost gasite documente care confirma acest fapt.
 
In prelungire:
Pe territoriul ex-USSR cele mai populare scarile sunt HO si TT. Modele ale vagoanelor Sovetice se produc cu mult mai mica serie decat modele Europeane din cauza ca suntem foarte-s putini in ex-USSR si posibilitatile noastre financiare tot sunt reduse in comparatie cu colegii noastre din Uniunea Europeana.
Daca va interesaza mult si administratia nu a fi impotriva - eu pot sa dau niste linkuri la producatori a modelelor din ex-USSR (Russia si Latvia).
 
Liber. Da ce ai in vedere sub cuvantul asemenea modele? Scara TT sau modele din Russia?
 
Felicitari Kestrel, frumoase modele ai, remarc si fotografiile reusite, cu bete de chibrit ca referinta la dimensiuni,doar suntem pe TT...Inspirate alegeri.Sa ne mai spui doua vorbe despre cisternele tale deosebite !Super colectie !
Montalbano -Timisoara , [colectionez TT]
Ai si vehicule la scara TT ?Poate ne arati ceva ?
 
Acum se vad. SUPER si colectia de vehicule HO.FELICITARI! :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze:
 
Deci, cisternele sunt produse de firma Peresvet (Sankt-Petersburg. Russia) si prezinta de sine copia cisternei tip 15&538;-863 a cailor ferate Sovetice cu volumul capacitatii de 73 m3. Presvet produce o serie de cisterne, vopsite in diferite variante (aproximativ 10 feluri). Pretul la producator de la 21 si pana la 25 de Euro buc. (depinde de la varianta vopsirei). In colectia mea sunt prezinte doua cisterne.

Prima este varianta pentru transportarea lichidelor alcoolice.


A doua - cisterna pentru benzina. De fapt cisternele se difer, ca si originalele, numai prin varianta vopsirei.


Vagoanele acestea sunt destul de interesante. Au caracteristice bune la mers. Scara asupra cisternei, facuta din metall prin tehnologia "Photo-Etched". Sunt unile din preferate vagoane din colectia mea.
 
Salut kestrel, bine ai venit printre noi, super colectie ai la TT si mai ales este bine ca ai si modele in colectia ta din fosta URSS :aplauze: .
Daca ai in colectia ta si ceva modele care sunt acum in Republica Moldova (daca se produc asa modele) le asteptam sa le prezinti.
Suoer tari sunt frigorificele, mie unul imi plac foarte mult vagoanele frigorifice.
Spor la treaba. 8)
 
Pe caile ferate se expluateaza vagoanele si locomotivele produse in Russia si Ucraina (calea 1524 mm). Daca este interesant - pot sa prezint fotografii ale vagoanelor si locomotivelor din Moldova.
In republica Moldova modelele de vagoane nu se produc. Doar firma TT-Modell din Russia a promis ca anul acesta a face o serie de vagoane, vopsite in varianta CFM. Eu numai decat am sa le cumpar.