Cladirea statie Zimnicea

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
Macheta cladirii unei statii de cale ferata nu este simplu de realizat nici astazi cand "ne lovim" de cele mai noi tehnologii de lucru iar materialele pentru modelism cad peste noi.
Daca urmam pasii corecti in realizarea machetei si mai avem oarece indemanare totul apare ceva mai simplu.
Nu trebuie sarita nicio etapa: deplasare pe teren, masuratori, fotografii, desene la scara de executie, alegerea tehnologiei de lucru si a materialelor dupa care putem sa ne asezam la masa de lucru.

Asta astazi dar ianinte?

Munca de documentare a fost cam tot pe acolo cu exceptia fotografiatului care, dupa ce ca era interzis-se mai poarta in unele locuri si astazi-era facut pe pelicula.
Inainte, si multi dintre noi au trecut prin asta, materialele de baza erau placajul, hartia, rumegusul, pentru cei mai cu dare de mana baghete, furnir si lemn de balsa. Adaugati adezivii: Ago sau aracet, vopsele tempera si cam asta este tot.
In rest, daca indeplineai "conditiile" de mai sus, ca si astazi, indemanarea era baza.

Cladirea statiei Zimnicea este realizata manual, de la zero, de catre Radu Dumitrescu

O macheta ingrijit realizata si, sunt sigur, cu destule eforturi, pe langa care nu poti trece nepasator chiar daca suntem in era PC-urilor, debitarilor cu laser iar industria modelismului ne pune la dispozitie materiale si scule din belsug.

Nu ma mai intind la vorba, ceva anormal la mine :D si va las in compania pozelor




Alte fotografii ce se vor mai de detaliu




Ramane regretul ca nu am putut incadra cladirea intr-un peisaj mai adecvat si am folosit drept baza si fundal cartoane.

Totusi nu am putut rezista tentatiei de a pune doua linii si ceva modele, chiar daca nu sunt CFR, ca sa vedem cum arata si sa nu fie singura




Sporr la modelit!
 
Extraordinara realizare!Felicitari autorului :aplauze: :aplauze: :aplauze:
O mica remarca daca se poate :nu am vazut pe cladirea statiei numele Zimnicea.Inca odata FELICITARI :lautar:
 
buna,

o macheta frumoasa, insa din pacate realizata cu o tehnica care nu permite detalii suficient de bune... impresia generala este acolo insa parca as fi vrut sa vad caramida de Ciurea 7,5 x 12,5 x 25 cm si nu blocuri de caramida de cinci ori prea mar... :roll:

uitati-va de exemplu la ce a facut Auhagen la gara Krakow sau ce exista in kiturile Artitec, ca dimensiuni de caramizi... conteaza foarte mult. de asemenea unele detalii - usile, ferestrele, soclul - cam nu prea au finete in decupare :(

impresia generala insa este buna, datorita multelor detalii realiste, nu se poate sa nu apreciem munca depusa... imi aminteste de ce se prezenta prin MIBA la inceputul anilor 1970, cand fractiunea "realistilor" se lupta cu ce a "Falleristilor" cu gari prea mici si nerealiste... numai ca gara Zimnicea vine cam 40 de ani mai tarziu insa fiind facuta cu materialele si metodele de atunci... isi cam arata "varsta" :roll:
 
Tehnica este tehnica acelor timpuri iar realizarea, avand in vedere posibilitatile zilei, mi se pare buna ca sa nu mai vorbesc de curajul de a face ceva ce nu a mai facut nimeni.

Avem si una, de fapt mai multe, realizate cu tehnica laser.
Carton taiat.

Cat costa?

Peste 100 E nemontata.

Daca ar fi cladirea statiei Zimnicea poate ar merita dar fiind o simpla hala ma lipsesc, cam mult, zic eu, avand in vedere ca este facuta pe banda rulanta, ma refer la repere ca restul: montaj, adeziv, vopsele si vopsit sunt din partea beneficiarului.

Spoor la modelit!
 
buna Dorel,

caramizi la scara pe H0 se pot grava si cu zgarieciul, cu cutterul, cu scalpelul, etc... pana si pe N am gravat cand nu aveam laser cu zgarieciul pe Styrene si... sunt la scara!

cum spuneam, ambienta generala e ok si asta conteaza... insa sa nu iei cladirea la "bani marunti" pentru ca atunci iti dai seama ca ii lipseste rau de tot finetea in detalii... ai vazut "coperisul"? :roll:

insa pe diorama, de la 80cm privita, este cat se poate de ok... nu toti fac finescale pe lumea asta, si nu e o chestie de bani!

100E pentru piesele unei hale pe H0 este o cifra relativa... are sarpanta aparenta? are fatadele integral gravate? are interior complet? atunci da... daca nu, uitati-va la Thomas Oswald (MBZ) care graveaza pentru Conrad cum scoate o ferma completa la 70 de Euro, gata colorata...
 
zimq.jpg


excelenta gara!
P.S. banc de Teleorman:
Ati auzit ce a fost ieri la Zimnicea?
 
Buna Horia,

Nu, hala nu are multe fiind o hala cu fatadele tencuite iar acoperisul parca ar fi acoperit cu carton bitumat, fara sa se vada imbinarile. Doar usile au detalii.
Nu am scormonit prea mult prin cutie dar promit s-o fac luni cand o sa-mi arunc un ochi si pe instructiunile de montaj.
Astazi doar mi-a trecut prin mana si luat cu altele am pus cutia la loc dar ... am retinut pretul :D

Da, sunt in ton cu ce spui legat de detalii.
Cat priveste ce facem noi ca sa arate bine am ajuns la concluzia ca facem deoarece stim ca este acolo chiar daca de la 120 m nu se distinge tigla pe casa, iarba "montata" in picioare sau rugina niturilor unui pod metalic.
 
Ma bucur ca sunt modelisti care lasa plasticul deoparte. Multa munca, dar incomparabil mai aratos. CLASA!
 
Salve Horia,

Revenind la minunatia de kit din carton nevopsit ce costa 100 E.

Nu are nimic deosebit care sa justifice pretul.
Pereti tencuiti, adicatelea carton lis, cum spuneam, acoperis care seamana cu orice vrei tu ca invelitoare, daca ai imaginatie, dar cel mai bine cu un beton vopsit, structura interioara canci, adica are niste chestii ce aduc vag cu stalpii si grinzile din beton daca le privesti fara prea mare bagare de seama.

Doar usile au gravate in negativ interspatiile dintre scanduri, feroneria si niturile sau suruburile de prindere.
Ferestrele, ei da ferestrele, sunt interesante deoarece sunt tocate, imitatie de tamplarie din metal iar ca jamuri banala folie din plastic aproape transparent.

Cam asta ar fi.