citire CV cu Roco 10764+Multimouse

Gyuri

Active Member
Trenulist
14 Septembrie 2010
129
1
Cluj-Napoca
Buna tuturor,

De cateva zile folosesc o statie Roco digitala (10764+Multimouse). Pe baza informatilor gasite pe net, si cea ce am experimentat, in aceasta configuratie, nu se pot citi CV-urile din decodoare. Amplificatorul 10764
nu are implementat hardware-ul necesar, dar din documentatie reiese, ca Multimouse-ul ar fi capabil de asa ceva (folosind un alt amplificator digital).

Are cineva experiente in acest domeniu? Daca da, a incercat cineva sa adapteze un circuit extern pentru ACK (pentru a realiza comunicarea bidirectionala Multimouse-Decodor)?

Multumesc,

Gyuri

Sau poti inlocui boosterul 10764 cu centrala NanoX a lui Paco; astfel poti scrie si citi CV-urile din decodoare fie cu un MultiMaus conectat, fie cu un PC (prin interfata GenLi).
http://www.tinet.cat/~fmco/main_en.html

exact aceiasi metoda o folosesc si eu. NonoX + Multimouse. La pc am legat un GenLi-USB. E foarte utila citirea CV-urilor mai ales cand vrei sa stabilesti viteze corecte pentru locomotive.

DAC, Sogard,

Configuratia recomandata de voi (NanoX+MultiMaus) difera de 10764+Multimaus. In configuratia Roco, 10764 este de fapt un amplificator digital (chiar booster) care are o intrare de la un master xpressnet (Multimaus-ul), deasemenea conexiune pentru slave-uri, si iesire pentru alt booster (conectorul de iesire are si pun de detectare al Short-ului de la boosterul urmator). Dar semnalul DCC este generat de Multimaus-ul master, iar 10764 este de fapt un boster aproape "dummy".
In versiunea NanoX+Multimaus, masterul care genereaza DCC-ul este insusi NanoX-ul, Multimaus-ul este conectat pe post de slave (daca va uitati pe schema NanoX, pinii 1 si 6 de la conectorul Multimausului nu sunt folositi. In acest caz, evident, citirea CV-urilor este facilitata de NanoX, Multimaus-ul interpreteaza informatia primita pe xpressnet.

Eu de fapt vroiam sa stiu, daca Multimaus-ul este capabil sa citeasca raspunsul decodoarelor direct de pe linia DCC. Din ce spuneti voi, si ce am experimentat eu, asa se pare ca nu (cu toate ca are o intrare, care ar putea fi folosit pentru asa ceva, dar ma tem, ca este folosit doar pentru a detecta prezenta unui scurcircuit, sau overload pe sina, de durata. Aceasta limitare, pana la urma este din softul din Multimaus, si cred ca nu o putem depasi).

Mersi,
Gyuri

:wink:

@DAC

Softul PC pe care-l folosesti cu GenLi este disponibil?

Gyuri

Dap, Rocrail este free si poti descarca versiunea 2.0 de aici : https://launchpad.net/rocrail
Eu folosesc o versiune ceva mai veche 1.4.999 de care sunt insa multumit si pe care o pot trimite pe mail celor care o vor.

Pt. programare decodoare poti folosi si Trainprogrammer.