CFR - O simfonie a muncii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

AlexD

Well-Known Member
Trenulist
3 Martie 2012
259
97
Brasov
LOCATION
Brasov
AICI ESTE FILMAREA (disponibila pana pe 25 mai)

Început în anul 1937 și rămas nefinalizat, „CFR: o simfonie a muncii” cuprinde - atât tematic, cât și stilistic - o bună parte a preocupărilor pe care Jean Mihail le va șlefui ulterior în „Rapsodia rustică” și în „Orașul nu doarme niciodată”, operele sale de maturitate. În primul rând, e construit precum o simfonie - model non-ficțional foarte popular în epocă -, prezentând activitatea fiecărui departament al instituției protagoniste, de la cele tehnice, la cele juridice și economice. Prima parte a copiei fără sunet păstrate în Arhiva Națională de Filme e deja montată și pare finalizată la toate nivelurile. Fiecare scenă ilustrează câte un aspect al funcționării CFR, fluiditatea filmării și a montajului amintind de cele - mai rafinate și mai complexe - din documentarele de mai târziu ale cineastului. În plan stilistic, e remarcabil dinamismul fiecărui cadru, aparatul de filmat mișcându-se în permanență, într-un fel de panoramic continuu. Ultimele minute ale filmului sunt, în mod evident, parte a montajului brut al filmului, oferind privirilor curioase ocazia de a accesa procesul de lucru al lui Jean Mihail și al echipei sale.

Din pacate, nici urma de Calugareni...
 
Pai nu are cum sa apara Calugareni, pe atunci era ruginita in parcul rece. Abia la Ceferiada a fost restaurata.
In anumite surse se vorbeste despre o reconstituire cu actori. Imaginea de mai jos este chiar din cartea de amintiri a lui Jean Mihail.
 

Atașamente

  • IMG_20210430_164130.jpg
    IMG_20210430_164130.jpg
    344,9 KB · Vizualizări: 10
  • Like
Reacții: MariusM