Gratie informatiilor oferite de o harta de a lui Catalin Pavel ( caruia ii multumesc pt permisiunea acordata de a-i folosi harta ) deschid aici un topic privind caile ferate forestiere din fostul judet interbelic Ramnicu Sarat si din judetele invecinate.
harta lui Catalin Pavel:
Pentru cine nu cunoaste locatia acestui judet interbelic desfiintat iata harta administrativa a Romaniei interbelice:
Am deschis acest topic deoarece pana la vederea hartii lui Catalin Pavel nu stiam de exixtenta acestor CFF din din fostul judet interbelic Ramnicu Sarat si din judetele invecinate (unele dintre ele chiar transcarpatice) . Postez si eu o harta dintr-un atlas geografic din 1929 (candva o voi posta -o in totalitate) care se refera la caile ferate din zona in discutie ( pe harta nu se face distinctie intre tipurile de ecartamente ingust sau normal ).
harta mea:
Vreau sa aflu cateva lucruri despre aceste CFF, prima data despre cele din din fostul judet interbelic Ramnicu Sarat iar in zilele urmatoare despre celelalte:
1. intre ce perioade au existat aceste linii ?
(adica):
- cea care pleaca din Ramnicu Sarat spre Dumitresti cu ramificatii (de acolo)
spre Secueu, Jitia, si Motnau
- cea care pleaca din Gugesti, de-a lungul raului Ramna spre Radurii si spre
ramificatia cealalta observabila spre harta lui Catalin Pavel
2. ce ecartament aveau aceste linii : 760 mm sau 600 mm?
3. ce parc rulant exista aici ?
4. mai exista urme , chiar si minime ale acestor CFF?
5. de unde as mai putea afla informatii despre aceste foste CFF?
harta lui Catalin Pavel:
Pentru cine nu cunoaste locatia acestui judet interbelic desfiintat iata harta administrativa a Romaniei interbelice:
Am deschis acest topic deoarece pana la vederea hartii lui Catalin Pavel nu stiam de exixtenta acestor CFF din din fostul judet interbelic Ramnicu Sarat si din judetele invecinate (unele dintre ele chiar transcarpatice) . Postez si eu o harta dintr-un atlas geografic din 1929 (candva o voi posta -o in totalitate) care se refera la caile ferate din zona in discutie ( pe harta nu se face distinctie intre tipurile de ecartamente ingust sau normal ).
harta mea:
Vreau sa aflu cateva lucruri despre aceste CFF, prima data despre cele din din fostul judet interbelic Ramnicu Sarat iar in zilele urmatoare despre celelalte:
1. intre ce perioade au existat aceste linii ?
(adica):
- cea care pleaca din Ramnicu Sarat spre Dumitresti cu ramificatii (de acolo)
spre Secueu, Jitia, si Motnau
- cea care pleaca din Gugesti, de-a lungul raului Ramna spre Radurii si spre
ramificatia cealalta observabila spre harta lui Catalin Pavel
2. ce ecartament aveau aceste linii : 760 mm sau 600 mm?
3. ce parc rulant exista aici ?
4. mai exista urme , chiar si minime ale acestor CFF?
5. de unde as mai putea afla informatii despre aceste foste CFF?