Salut,
Horia ar fi fost cel mai bun aici, insa se pare ca a disparut de tot in ultima vreme!
Acuma, genul asta de vagoane cu partea centrala a acoperisului suprainaltata imi sugereaza o constructie prusaca, ceea ce in sistemul de notare german se "manifesta" de cele mai multe ori printr-un "pr" care se gaseste pe undeva in numele oficial al vagonului. Deci cauta asa ceva pe net pana-l nimeresti pe cel care trebuie.
Acuma, atat vagonul din stanga cat si cel din mijlocul garniturii pozate de tine as zice ca seamana cu asta: http://trains.manvell.org.uk/n-scale/coaches-ep2/FLE86_8872K-PStEV_MIT-WR6u-777-Ep2.jpg si este un vagon restaurant. Scrie clar pe el "speise-wagen" care inseamna asta. Se mai vede si sirul celor cinci ferestre mici si inguste pe partea bucatariei, care era inchisa fata de restul vagonului, restul fiind un singur spatiu mare prevazut cu mese ca si vagoanele restaurant de azi.
Acum din pacate pozele tale sunt prea mici si neclare ca sa-mi dau seama foarte bine ce mai ai pe acolo si mai ales din ce epoca. Pe vagoanele restaurant ar trebui sa scrie "Mitropa" dar in afara de asta ar mai trebui sa existe insemnele specifice fiecarei epoci. Parca pe cel albastru se ghiceste, vag, un "DB keks" (biscuitul DB) ceea ce ar sugera caile ferate germane din Germania de Vest dupa razboi, epoca IV. Ar trebui sa ne spui macar ce scrie pe vagon, in felul asta ne-am putea da seama mai bine.
Oricum insa am senzatia ca primul si al doilea vagon sunt de fapt acelasi vagon restaurant in alta coloratura ceea ce este ciudat, fiindca inseamna ori ca e acelasi vagon in doua epoci diferite, ori ai doua vagoane restaurant unul dupa altul ceea ce nu se prea poarta ...decat eventual la Orient Express, care este alta gasca in alta traista!