Ce este ACTA ?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

rooovidiu

Active Member
11 Noiembrie 2008
190
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
La început nu mi s-a pă’rut nimic ciudat... dar dup㒠ce am vă’zut linkul de mai jos:
http://creativemonkeyz.com/category/roboti/
mi-au dat fiorii...
Un prieten mi-a zis şi alceva tot dup㒠ce am vă’zut asta. Nu voi mai posta pozele mele cu locomotive pe forum datorit㒠faptului c㒠nu am dreptul de autor asupra Piko, Roco, Mehano etc ? Sau pozele noastre cu trenurile reale pentru c㒠nu deţinem CFR ?
Cine ştie mai multe sau are idee o interpretare, v㒠rog s㒠intre în discuţie. Mulţumesc.
PS s㒠speră’m c㒠nu e cea ce zice prietenul meu.
 
Salutare prieteni modelisti!
Va rog sa nu impacientati in legatura cu tratatul ACTA, fiindca dupa cum bine stiti, Romanul e om descurcaret, iar daca tratatul ACTA se va aplica si in Romania, atunci va garantezi ca hackeri Romani vor gasi ei o solutie :wink: .Pana atunci uite AICI regulamentul ACTA in Limba Romana :D
 
Cristian-horea a spus:
...iar daca tratatul ACTA se va aplica si in Romania, atunci va garantezi ca hackeri Romani vori gasi ei o solutie :wink:...

Si asta ar trebui sa fie un motiv de mandrie nationala?!
 
@Cristian-horea
Si intotdeauna pe cele mai necinstite cai posibile si cu cele mai mici eforturi ! :-|
 
@sograd_2003
Da asa este, intotdeauna cu cele mai mici eforturi, si de cele mai multe ori pe cai necinstite :(
Apropo va dati seama, daca toti hackeri Romani s-ar aduna si ar concepe un program, acel program va fi cel mai bun de pe piata :|
@Radu161
Toti suntem hackeri mai mult sau mai putin, fiindca toti mai cautam un keygen la vreun joc sau mai downloadam muzica de pe net, s.a.m.d...etc, iar asta nu e bine! :-? :-?
 
Si keygenurile astea crezi ca apar singure?
Sa fim seriosi...
Distributia programelor "pe sub mana" este lasata de producatorii lor, mana in mana cu producatorii de calculatoare. Pe de alta parte, companiile ce platesc licente pentru aplicatii, vor prefera ca cei pe care ii angajeaza sa stie deja programele, nu sa le faca cursuri si sa piarda timp cu ei ca sa invete.
Cu filmele iar e o gluma proasta, adevaratele incasari se fac din cinema, nu din vanzarea de cduri. N-o sa auzi statistici de vanzare pe suport digital.
Problema apare daca faci o afacere din chestia asta sau folosesti programul in scopuri comerciale. Acolo e bataia.
 
Dragi colecgi trenulisti, ma bag si eu in seama cu cateva lucruri:
1. Imi aduc aminte acum 10-15 ani, internetul era o placere. De exemplu, intrai pe altavista sau pe webcrawler, dadeai o cautare si gaseai exact ce cautai. Evident, nu exista google. Insa nimeni nu plangea dupa el, asa cum nimeni nu plangea dupa cartea fetei sau Yahoo Messanger; exita ICQ sau mIRC (dar mai tarziu). Ce vremuri... Nu gaseai cacaturi de reclame la tot pasul, nu ti se intampla niciodata sa cauti ceva, iar pe primele doua pagini sa gasesti NUMAI reclame. Dupa parerea mea, internetul a involuat, nu a evoluat!

2. Din ce observ, de cativa ani ca toate insitutiile incearca sa intre cu bocancii in viata, in intimitatea noastra si nimeni nu face nimic in acest sens: telefoane ascultate legat, sms-uri monitorizate legal, IP-uri moitorizate legal. Voua cum vi se pare traba asta?? Mai lipseste sa delege cate un Giolgau in fiecare casa, si in fiecare dimineata sa ne caute in cur sa vedem ce am mancat (nu radeti, ca s-ar putea sa se intample in curand si asta). NU MI SE PARE NORMAL.

3. Piraterie? Hai sa fim seriosi; toate casele de discuri, casele de filme, companiile de soft vand si pe usa din dos!! Este un lucru stiut.

4. Atata timp cat o bucata de plastic colorata costa 200 de euro (Windows) nu o sa o cumpar niciodata. Nu mi se pare normal ca unii sa faca P_ excesiv de mare pe tema asta pe carca noastra. Cand o sa coste o licenta 20-30 de euro, o sa o cumpar. Pana atunci, mucles, Microsoft si altii ca ei.

5. Definiti corect termenul "hacker", citind si comentariul din DEX: "Hacker a fost preluat din limba engleză’, dar s-au omis nenumă’rate alte sensuri (în special sensul de programator, care nu are nicio conotaţie negativă’"!

6. Sa nu uitam ca cel mai mare site de file-sharing din lume, thepiratebay se afla in Suedia, si este up din 2003!! Le doresc la mai multe!
 
Salut!!!
Sunt de acord cu tot ce ati zis, eu am si semnat petitia impotriva ACTA 8) https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?agOVLcb
la cate informati "ilegale pentru ei" avem fiecare dintre noi in dispozitivele electronice, si nu numai(filme, muzica, jocuri. etc) ar trebui sa ni se dea o amenda care sa o platim pana cand murim :D + inchisoare in paralel, tot cam atata timp. Invit pe toti cei care doresc sa opreasca aceasta lege, sa semneze.
Toate cele bune :D
 
hidemyass nu iti ascunde IP-ul fata de ISP-ul tau :(
Or, ACTA asta vrea: scanarea ta sa fie facuta direct de provider...

PS. just signed :)
 
dac, ai perfecta dreptate, insa pe mine nu ma intereseaza ca ISP-istul vede ca eu ies pe internet, ma intereseaza ca el vede ce fac doar pana in hidemyass. Oricum la peer-to-peer e un pic mai complicat.

Mai exista si varianta furat internet (ca doar asta te indeamna sa faci, nu?), clonat mac-ul placii de retea si instalarea unui SO cu date fictive. In acest fel nu se cunoaste nici cine a accesast si nici cu ce a accesat. Ideea e ca totul sa fie complet anonim.
 
Oricum o sa pice automat in vreo 3 ani, cand o sa isi dea seama firmele ca pierd la bani cu carul...ca nu le mai invata nimeni soft-urile(sa fim seriosi marea majoritate invata pe un soft piratat, se prind ca le place, devin buni, iar apoi se angajeaza direct la firme, care platesc licente) si trebuie sa investeasca la greu in antrenarea personalului, sau trec pe software-uri freeware(linux ruls :) ).
Valabil si in muzica, unde nu o sa se mai raspandeasca muzica, cum e acuma(stie unu o melodie faina, o trimite la ceilalti si apoi aia poate asculta mai departe si altceva de la trupa respectiva).
 
@tyco: Referitor la muzica, permite-mi sa te contrazic; inainte de 1989 evident nu aveam internet; si totusi, desi vremurile erau cum erau trageam muzica si de la radio fie pe banda fie pe caseta. Mai de la "Soparlita", mai de la Radio Horizon (de la priateli), insa cat de cat eram la curent cu ce se intampla in muzica. Evdent, cand mai prindeam un vinyl sau o banda sau o caseta adusa din vest, era eveniment. Insa se pirata muzica (fara inrnet) si atunci ca si acum; doar sculele erau altele.

Si daca tot am ajus la scule.... La ce mama dracu se vindeau atunci casetofoane recoder sau mag-uri recorder, apoi DAT, DCC etc???? Ca doar toata lumea trebuia sa cumpere casete, cd-uri etc originale! La ce mama dracu se vand aparate tip media center??? Ca doar sunt pentru redarea serselor pirat?? NU?

Deci, hai sa fim seriosi, exista o adevarata industrie de piratat. Discutia e lunga si putem discuta muuuult pe tema asta.

Personal nu cred ca se doreste neaparat depistarea si tragerea pe roata a celor care trag un mp3 de pe net ci mai degraba se legalizarea intrarii cu bocancii in casele noastre si sexul neprotejat cu intimitatea noastra. Trebuie sa stie giolgaul cu ochii albastri ce am facut eu aseara. Si asa imi vine sa scriu muuulte chestii despre acesti giolgai. Am lucrat in telecom si am vazut cum pune sts-ul problema (asta la noi). Voi chiar aveti impresia ca pana acum nu se monitoriza internetul si telefonia. In Australia este cel mai mare centru de monitorizare a activitatilor desfasurate pe internet. Si nu este deschis ieri!

Baietii veseli pot afla orice despre noi. Partea cea mai amuzanta este ca unii dintre noi chiar ofera informatii personale gratis pe asa zisele retele de socializare. Acum cateva saptamani am cautat date despre un fost coleg de generala despre care nu mai stiam nimic de cand am terminat gimnaziul. Surpriza: am aflat aproape tot ce a facut in acest timp, pana si ce mancare ii place, ce aparatura are in casa, etc. Si am obtinut aceste informatii gratis, fara sa fac parte din vreo institutie cu ochi albastri. Insa se pare ca pentru unii nu este de ajuns; insa acum chiar divaghez, lucru pentru care imi cer scuze.