Ce È›i-e cu sistemele informatice ale È›ă’rii noastre….

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
53
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Azi, peste vreo 2 ceasuri plec spre Bucureşti (auto) şi peste 2 zile spre bulgari, tot cu maşina.
Din Bucureşti formă’m un convoi de 38 de autoturisme, dube, etc.... (evită’m votul :) )
Io ca un bun gospodar ce m㒠cred, vin la birou şi m㒠apuc s㒠caut informaţii despre bacul de Că’lă’raşi-Ostrov. Avem un interes de a merge pe acolo spre bulgari.
Doresc s㒠m㒠informez dac㒠mai funcşioneaz㒠bacul, deoarece sunt zvonuri c㒠Dună’rea e mic㒠şi s-ar putea s㒠nu circule...
încep la 08.25 că’utarea pe goagă’l.
încep cu că’utarea la ţintă’, s㒠caut operatorul bacului. Nici o reuşit㒠ci numai ceva articole din ziare, softpedia, şi ceva list㒠firme, dar firma e în faliment (am verificat)
Bun, zic io, sun la Autostră’zi. Pe siteul CNADR nu gă’sesc contact, dar un gând salvator îmi aduce aminte c㒠exist㒠Directia regionala de Drumuri si Poduri Cluj.
Ii gă’sesc pe net, pun întrebarea despre bac, şi tipul râde ... Se potoleşte şi-mi spune să’-i caut colegii de la DRDP Bucureşti. M㒠salveaz㒠goagă’l, li dau de cei de la Buc, care m㒠trimit la C-tanţa. iar goagă’l şi ajung la C-tanţa. Acolo un tip serios, îmi spune c㒠într-adevă’r DN3 este al lor, dar de bac ră’spund Apele Române (adic㒠ei trebuie s㒠ştie).
Ok, gândesc eu, logic, DRDP-ul ştie de macadam, Apele Române ştiu de zamă’.
Goagă’l, internet, ajung la Apele Române, caut filiala Că’lă’raşi şi-mi goagă’l ră’spunde: 404
Dau un tel. la Bucureşti la dispeceratul de urgenţă’, tipul prima dat㒠aud c㒠schiţeaz㒠un zâmbet, pe urm㒠îmi spune s㒠sun la dispeceratul Buză’u, să’-mi dea ei numă’rul de la Că’lă’raşi, dar salvator tipul întreab㒠prin birou şi afl㒠un numă’r direct de la dispeceratul C㒺ă’raşi, dar îmi sugereaz㒠s㒠dau un mail s㒠primesc ră’spuns oficial (SIC!) (cred c㒠peste trei să’ptă’mâni îl primeam)
Ura, gândesc eu, am ajuns la capă’t. WRONG
Nr. de telefon este nealocat aşa c㒠renunţ la pista, si caut primă’ria Că’lă’raşi.
Acolo o cucoan㒠ră’spunde la nr. de telefon oferit de Goagă’l, ră’spunde o voce blond㒠şi-mi spune c㒠de fapt am nimerit la un cabinet ginecologic.
Renunţ şi la pista aceasta şi m㒠îndrept spre IJP Că’lă’raşi, afişat şi el pe net.
Sun la primul numă’r (io gândesc c㒠pui în faţ㒠la contacte nr. de dispecerat sau similar) când colo îi deranje pe domnii poliţişti de la o şedinţ㒠operativă’. (nr. era de la sala de şedinţe).
în sfârşit, domnul chestor întreabî un subaltern de numă’rul de la dispecerat şi în final îl primesc.
Sun la dispecerat şi în sfârşit o voce îmi confirm㒠c㒠merge bacu, deoarece asear㒠a fost la cumpă’ră’turi în Silistra.
End la ora 09.20.

Concluzie:

Cel puţin în Romania, se vede clar c㒠toate guvernă’rile de la începuturi pân㒠acum au ignorat internetul.
Este inadmisibil şă’ cauţi o or㒠o informaţie publică’, şi la final s㒠o iei de bun㒠cea care ţi-o d㒠un poliţist care face cumpă’ră’tuir în alt㒠ţară’.
Oare la noi în ţar㒠ştie cineva ceva? (M㒠refer la cei ce lucreaz㒠în sistemul bugetar)
O THE F....UC...K sistemul de informaţii publice român.
 
La o simpla cautare pe Google ai fi aflat ca bac-ul de la Calarasi este concesionat de multi ani unor firme private astazi apartinand de o antrepriza privata numita Global Linie de Transport Dună’rean S.R.L.

La a doua cautare pe Google ai fi aflat numarul de telefon de relatii al acestei firme, unde poti afla cand circula si pe ce bani mijlocul respectiv de transport.
 
Salut!
Pot sa confirm, bacul merge, trecerile se fac normal.
Problema insa este ca odata ajunsi la bac, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, deoarece sambata este foarte aglomerat la bac, iar daca ii prindeti si pe cei cu tirurile... . Asta o spun din proprie experienta, cateodata mai trag o fuga la pretenii bulgari, ca mai gasesti una alta mai ieftin decat la noi. Asa ca, capul sus si multa rabdare.
Uitasem... acu' mai nou sunt 2 bacuri, cei vechi care tin de primaria Ostrov - care fac cursele regulate, si cei noi de care nu prea stiu multe, probabil firma pomenit de catalin.
Cei vechi - isi au "portul'' unde o sa vezi coada cea mai mare, nu ai cum sa-i ratezi, cei noi, care au o ditamai hardugia de nava cu un pescaj mi se pare mult mai mare - si care le poate pune probleme chiar si atunci cand e dunarea mai mare, sunt dupa, treci de o cladire si apoi urmeaza un bar/restaurant - e inainte sau dupa acel restaurant (aici nu stiu sa iti zic sigur pentru ca nu am fost niciodata pe acolo)
Mentionez ca cei vechi executa transportul cu niste pontoane cu fundul plat, impinse de o salupa, sunt cam 3 transporturi sambata cand e aglomerat, 2 in porturi pentru a prelua masini si una pe centru cu masinile preluate
 
catalin a spus:
La o simpla cautare pe Google ai fi aflat ca bac-ul de la Calarasi este concesionat de multi ani unor firme private astazi apartinand de o antrepriza privata numita Global Linie de Transport Dună’rean S.R.L.

La a doua cautare pe Google ai fi aflat numarul de telefon de relatii al acestei firme, unde poti afla cand circula si pe ce bani mijlocul respectiv de transport.

Foarte fain!
Ai sunat, ca mie nu mi-a ră’spuns nimeni!
 
Nu am sunat astazi ca nu am de ce, dar cand am trecut cu masina pe ruta respectiva, i-am sunat si mi-au raspuns.
Daca nu e musai, eu evit bac-ul respectiv. Din Bucuresti, mergi pe Giurgiu-Russe, faci cu 15 km mai mult (din memorie) si eviti toata nebunia cu traversarea.
 
Re: Ce È›i-e cu sistemele informatice ale È›ă’rii noastre…

<r><QUOTE author="interesantul"><s>
interesantul a spus:
</s>
Concluzie:<br/>
<br/>
Cel puţin în Romania, se vede clar c㒠toate guvernă’rile de la începuturi pân㒠acum au ignorat internetul.<br/>
Este inadmisibil şă’ cauţi o or㒠o informaţie publică’, şi la final s㒠o iei de bun㒠cea care ţi-o d㒠un poliţist care face cumpă’ră’tuir în alt㒠ţară’.<br/>
Oare la noi în ţar㒠ştie cineva ceva? (M㒠refer la cei ce lucreaz㒠în sistemul bugetar)<br/>
O THE F....UC...K sistemul de informaţii publice român.<e>
</e></QUOTE>

Cei din sistemul bugetar stiu cite ceva. Atit cit li se permite sa stie si mai ales sa,,disemineze"<br/>
Este obligatoriu ca fiecare entitate sa aiba site, fapt ce a dus la un fel de ,,afacere" cu gazduirea saitului.<br/>
Apoi nu toata lumea stie sa actualizeze saitul- adica datele trebuie trimise la admin, pentru ca nu toata lumea are un informatician. s<br/>
Si la urma dar cel mai important pe saituri se pun doar datele care le aproba seful.<br/>
Controale nu se prea fac, acolo unde sint pagini de contact sau forumuri, tot ce se scrie trebuie aprobat inainte de un admin sau de cineva care are parola, si tooot asa.</r>
 
La dus cred ca e ok, insa la intors am auzit acum cativa ani de niste prieteni care au trebuit sa doarma o noapte in bulgaria, pentru ca s-a imbatat cel care conducea bac-ul si a refuzat sa mai plece. Cred ca mai curand ar fi de preferat varianta fie prin ruse-varna, fie pe autostrada soarelui - vama veche (daca e de mers in albena, balcik, sau alte statiuni la nord de varna).
 
bac

<r>Bacul de la Ostrov sau mai bine zis cel mai folosit, este proprietatea podgoriei Ostrovit, motiv pentru care, enervant mai ales noaptea, camioanele lor au prioritate. Face legatura intre Chiciu şi Ostrov, iar la ora de virf opereaza cu trei bacuri alcatuite de forma ponton impins de o salupa. Frecventa 15-20min cu trei bacuri, dar capacitatea e cam mica per bac (72 t). Exista si bac Chiciu-Silistra direct, cu plecare cam din acelasi loc din Chiciu, dar cu frecventa mai mica, operate cu nave mai serioase de genul celor de la Galati sau Braila.<br/>
<br/>
<URL url="http://i251.photobucket.com/albums/gg281/tfa2003/Temporare/P1050068.jpg"><s></s><IMG src="http://i251.photobucket.com/albums/gg281/tfa2003/Temporare/th_P1050068.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL></r>