Catalog complet MAV

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
7.003
2.552
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
buna baieti,

prin amicul Olaf Saenger, al carui cumnat, Kornel, lucreaza intr-un post de directie la MAV, am reusit sa intru in posesia unei lucrari de exceptie din tara vecina!

este vorba de albumul intitulat simplu "Jarmualbum I, Szemely- es Motorkocsik, Motorvonatok" publicat de catre MAV ZRt. in 2007:acest catalog de 350 de pagini, din care va redau alaturat doua ca exemplu (aici privind vagoanele 51 55 19-30 tip Osshd Y/B produse de MVG Gyor in anii 1970) este o lucrare de referinta formidabila care prezinta absolut toate tipurile de vagoane de pasageri, bagaje si posta, inclusiv vagoane-pilot si automotoare, care au circulat sau circula in Ungaria din anii 1970 incoace!

lucrarea este realizata de catre MAV (coordonata de Jozsef Csiba, director cu dezvoltarea materialului rulant la MAV) cu colaborarea industriei de profil (Bombardier, Siemens, Stadtler, diverse firme maghiare) si este un ajutor formidabil pentru modelisti si railwayfani... am gasit si cateva greseli in ea (coduri RAL gresite, schite eronate) insa avand in vedere calitatea generala a informatiilor se pot trece cu vederea!

textele sunt in maghiara, insa termenii principali sunt tradusi la sfarsitul cartii in germana si engleza, ea fiind astfel accesibila tuturor.

nu pot decat sa visez la ziua (indepartata) cand vom avea si noi lucrari de referinta de asemenea calitate privind materialul CFR la dispozitie! :(

toate cele bune,
Horia
 
Buna Horia,

completez si eu cu ceva:
http://www.freeweb.hu/vasutikocsi/ -albumul MAV 1967
http://www.freeweb.hu/vasutikocsi/ -albumul MAV 1975

Sunt interesante si pentru ca multe din vagoanele vechi expuse aici au circulat si la CFR.
 
buna catalin,

in prefata lucrarii mele scrie ca este vorba de o "completare" a lucrarii din 1975... iata deci ca exista o perfecta continuitate!

cred insa ca pana sa faca si CFR-ul asa ceva, va trebui sa o facem singuri...
 
Privind documentatia completa pe care o au la dispozitie pasionatii de material rulant unguresc nu pot decat sa zic ca...imi vine sa plang cand stiu ca pentru CFR nu exista asa ceva!
 
si daca folosind modelul (excelent) maghiar ne-am apuca s-o facem singuri, noi, pasionatii, cu sprijinul "insiderilor" din CFR? :roll:
 
am uitat ceva la catalogul MAV... ISBN si editura!
ISBN 978-963-7085-95-6, MAV ZRt. Kommunikacios Igazgatosag 2007