Castel de apa - Lipanesti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Buna seara , am scos proaspat din cuptor un element care lipsea din gara la care lucrez . Asadar in imagini , castelul de apa de la Lipanesti . Scara 1:160

In prima faza am incercat sa fac niste teste de lucru cu materiale , tehnici de asamblare , in principal studiu. Asadar cateva poze de la primul test :

Un perete lateral :Mai multi :Toti :

Am incercat o asamblare pe bucati insa nu am fost deloc multumit de rezultat datorita muchiilor vizibile:Incorectitudinea asamblarii datorita pieslor prea mici

Punct in care m-am oprit. Am schimbat putin tehnica de lucru , am adaptat materialele la necesitatile mele si a rezultat un nou castel .
 
Asadar, am abordat constructia structurii dintr-o bucata , cu sacrificul unei muchii lipite dar mascata la vopsire.Peretii de caramida pe care i-am lipit ulterior pe spatele structurii de desfasurate de mai sus:Ramele geamurilor:Bazele trunchiului de piramida ce formeaza "piciorul" castelului :Ancadramentele ferestrelor rotunde din partea de sus a "piciorului" :Am trecut la asamblatul bazei :

Dupa asamblare am vopsit-o integral :Am vopsit si celalalte componente:Dupa vopsire am trecut la asamblare , peretii sunt lipiti pe structura de baza , pe interior , strat cu strat .

 
Au sosit noi piese, urmeaza constructia rezervorului :Am pregatit baza rezolvorului :


Am lipit-o de "piciorul" castelului :
Am inceput sa construiesc structura dupa acelasi principiu de mai devreme :

peretii laterali :

O mica proba :Peretii vopsiti :Am vopsit structura complet :am lipit peretii :
Din nou un mic test :

O comparatie : 
Am trecut la pregatirile finale :
Am facut acoperisul :Am montat si un led :

Am pregatit scarile , am facut doua de test , una este mai fina , cea pe care am si folosit-o :Am vopsit si am montat si rezervorul de apa , nu sunt sigur ca era asa de mare insa eu am vrut sa fie ceva acolo chiar daca nu se vede :Am vopsit acoperisul :

Dupa vopsire l-am montat :Am lipit o baza solida dupa care am montat scara :Sper ca v-a placut.
 
Mie imi place!
Nici nu zici ca este la N, daca nu ar fi fost rigla si moneda.

Felicitari si spor in continuare!
 
Pun si doua poze realizate de mine la fata locului :

Nu am poze din aacelasi unghi dar eu cred ca seamana.Vreau sa ii multumesc in primul rand lui LDH pentru planuri si in al doilea rand lui Cosmin care a fost primul care a realizat acest castel la scara H0.
 
Felicitari! O adevărată reprezentare la scara a realității. Imi place mult foto comparativă realitate / model. Abia astept sa il vad montat in decor. Succes in continuare!
:aplauze: