Castel de apa - Lipanesti

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
Buna seara , am scos proaspat din cuptor un element care lipsea din gara la care lucrez . Asadar in imagini , castelul de apa de la Lipanesti . Scara 1:160

In prima faza am incercat sa fac niste teste de lucru cu materiale , tehnici de asamblare , in principal studiu. Asadar cateva poze de la primul test :

Un perete lateral :

Mai multi :

Toti :

Am incercat o asamblare pe bucati insa nu am fost deloc multumit de rezultat datorita muchiilor vizibile:

Incorectitudinea asamblarii datorita pieslor prea mici

Punct in care m-am oprit. Am schimbat putin tehnica de lucru , am adaptat materialele la necesitatile mele si a rezultat un nou castel .

Asadar, am abordat constructia structurii dintr-o bucata , cu sacrificul unei muchii lipite dar mascata la vopsire.

Peretii de caramida pe care i-am lipit ulterior pe spatele structurii de desfasurate de mai sus:

Ramele geamurilor:

Bazele trunchiului de piramida ce formeaza "piciorul" castelului :

Ancadramentele ferestrelor rotunde din partea de sus a "piciorului" :

Am trecut la asamblatul bazei :

Dupa asamblare am vopsit-o integral :

Am vopsit si celalalte componente:

Dupa vopsire am trecut la asamblare , peretii sunt lipiti pe structura de baza , pe interior , strat cu strat .

Au sosit noi piese, urmeaza constructia rezervorului :

Am pregatit baza rezolvorului :

Am lipit-o de "piciorul" castelului :

Am inceput sa construiesc structura dupa acelasi principiu de mai devreme :

peretii laterali :

O mica proba :

Peretii vopsiti :

Am vopsit structura complet :

am lipit peretii :

Din nou un mic test :

O comparatie :

Am trecut la pregatirile finale :

Am facut acoperisul :

Am montat si un led :

Am pregatit scarile , am facut doua de test , una este mai fina , cea pe care am si folosit-o :

Am vopsit si am montat si rezervorul de apa , nu sunt sigur ca era asa de mare insa eu am vrut sa fie ceva acolo chiar daca nu se vede :

Am vopsit acoperisul :

Dupa vopsire l-am montat :

Am lipit o baza solida dupa care am montat scara :

Sper ca v-a placut.

Pun si doua poze realizate de mine la fata locului :

Nu am poze din aacelasi unghi dar eu cred ca seamana.

Vreau sa ii multumesc in primul rand lui LDH pentru planuri si in al doilea rand lui Cosmin care a fost primul care a realizat acest castel la scara H0.

Felicitari! O adevărată reprezentare la scara a realității. Imi place mult foto comparativă realitate / model. Abia astept sa il vad montat in decor. Succes in continuare!
:aplauze: