Canton feroviar scara H0 1/87

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

wittman40

Well-Known Member
24 Ianuarie 2011
379
2
Arad - Satu Mare
LOCATION
Arad - Satu Mare
Am ales s㒠fac un canton la un prieten de al meu, am început cu proiectarea ei cu ajutorul Photoshop-lui, iat㒠poza original㒠şi planul meu:


 
Tre' sa vin la Satu Mare sa fur meseria cu tencuitul. Frumos al dracului! :|
 
Acoperisul la Conop e mai reusit decat la cantonul acesta . Aici zidaria de piatra e veridica . Bravo !
 
Acoperisul va fi la fel ca la macheta Satmarelului de acela e in acest fel, va fi cadou colegului Electricul la cine am facut si halta Satmarel iar la pietre am facut o inventie noua, am sculptat cartonul, oricum va multumesc aprecierea tuturora!

Stima Janos
 
Arata bine lucrarea, imi place!
Insa am cateva pietricele, acoperisul printat si ramele de la fereastra, ochiurile nefiind egale si ramele prea grose.
Stiu ca ramele sunt greu de reprodus in carton, data viitoare incerca sa tai fasii subtiri de hartie, de 0,5 mm grosime, din care sa faci ramele. Un subler este absolut necesar, in cazul in care nu ai.
Pentru fundatii care vor sa imite piatra, betonul, poti folosi cu incredere polistirenul extrudat, se prelucreaza foarte usor, se preteaza slefuiri, avand o textura usor poroasa, numai buna pentru a imita piatra sau betonul.

Spor in continuare! :)
 
Mersi Cosmin de sfaturi acoperisul trubuie sa se potriveasca cu Halta Satmarel cai va fi cadou la domnul Electricul. In rest am incercat sa lucrez cit mai mult din carton, ce sa fac daca asta imi place, se poate sculpta si asta, e mai greu dar e o placere sa lucrez, in asa fel nu ma pot abate foarte mult nici de la celelalte lucrari din hartie sau carton.


In sfirsit am reusit aseara sa termin aceasta casuta, cu decorul care il inconjoara, iata rezultatul:
 
Inca o lucrare foarte frumoasa si care va fi in ton cu lucrarea Satmarel pt viitoarea diorama! In realitate cred ca arata si mai frumos. Multumiri prietene.
 
Superb... pot sa va intreb cum realizati "tencuiala" peretilor? Eu am incercat cu un fel de lapte de gips aplicat, dar nu prea are aderenta buna.
 
tencuiala nu e mare minune, e vopsea acrilica se e data de mai multe ori ca sa ramina cit mai zgronturossi nu dau importata prea mare sa nu fie neteda, dar foarte multe ore de antrenament si cam asa iese.
 
Felicitari ,Janos! cu tencuiala aia meseriasa poti sa-ti faci muzeul satului in miniatura :lol: .Sunt curios sa vad cum faci o cabana din barne in stil canadian.