Caile Ferate "La Ursu"

mpursu a spus:
în seara zilei de 8 iulie 2014...
danny224 a spus:
Spune-mi te rog cat de repede se duc bateriile din preferata albastra? :D
... iar în dimineaţa zilei de 9 iulie 2014...
mpursu a spus:
încă nu ştiu :)
Tocmai înlocuisem cele 3rei baterii AAA descărcate cu altele noi, alcaline. La folosire destul de sporadică, ceva gen vreo 10-15 minute pe zi, cele 3rei baterii noi au rezistat până azi. Deja de vreo două-trei zile, pe display-ul RocoWireless-ului a început să apară semnul de baterie descărcată, iar simpaticul handcontroller se mai şi oprea singur, cu sau fără acest avertisment. Ieri opririle controllerului s-au îndesit foarte mult, aşa că azi i-am schimbat bateriile.
Deci 27 iulie - 9 iulie = 18 zile au durat bateriile cele noi.
După ce ieri 27 august 2014 handcontrollerul Roco a început să facă mutre şi să se oprească singur, astăzi 28 august 2014 a trebuit să înlocuiesc cele 3rei baterii alcaline, deci din 9 iulie 2014 au trecut 50 de zile, cam în acelaşi regim de funcţionare.
 
Ultima editare:
Cam mare diferenta 50 - 18 zile; ce marca erau bateriile ?

:idea: Cred ca 'se' merita niste acumulatori, nu-i asa ?
 
De ieri, simpatica locomotivă diesel BR290 Trix beneficiază de sunet nou & actualizat (mulţumesc, 060-EA)
41.gif

 
Ultima editare:
Excelent!
Tot motoarele diesel raman febletea mea. Imi place sa ascult sunetul pistoanelor si sa simt turatia, sa descompun fiecare miscare si trepidatie :) Iar locomotiva ta suna superb. De asemenea imi place foarte mult scartaitul franarii... si sa nu uit luminile. Trix-ul arata foarte bine la acest capitol.
Inca un punct pentru garnitura, care este variat garnisita :)
So... 12 points go to... Mircea :aplauze:
 
Mulţumesc pentru aprecieri 8)
Locomotivele cu aburi sunt preferatele mele, dar... este bine să păstrăm şi un oarecare echilibru între aburi / electrice / diesel, fiindcă toate locomotivele sunt frumoase, fiecare în felul ei :aplauze:
 
Ultima editare:
La capitolul vizual cele cu aburi sunt deosebit de spectaculoase, avand o multime de elemente exterioare in miscare. Daca adaugam fumul si sunetele, devin cele mai complexe modele. Cele diesel insa sunt o slabiciune pentru mine din cauza sunetului specific . Iar electricele au farmecul lor cu pantografele... Deci, toate sunt frumoase si precum bine spui, sa pastram un echilibru in colectiile noastre. :)
 
Căile Ferate "La Ursu" au intrat din nou în conservare, iar conducerea îşi face planuri pentru noi achiziţii, reparaţii, îmbunătăţiri etc., despre care voi povesti atunci când va fi cazul. între timp, poate că v-ar interesa acest anunţ.
 
Ultima editare:
Până vă hotărâţi dacă doriţi piesele din anunţul menţionat mai sus, vă mai rog ceva.
Dacă aveţi în colecţii vagoanele următoare Fleischmann:
http://www.fleischmann.de/en/product/158428-0-0-1-4-0-0-003001/products.html (sau echivalentele acestuia de alte culori)
sau altele asemănătoare, vă rog să măsuraţi pentru mine o osie, mai precis lungimea axului de la vârf la vârf, diametrul roţii şi diametrul buzei de bandaj.
De fapt, eu am nevoie de 4atru osii cu lungimea axului de 24 mm de la vârf la vârf, cu diametrul roţilor de 10.3 mm şi cu diametrul buzei de bandaj de 12.3 mm, cu care doresc să înlocuiesc osiile vagonului de dormit TEN (Rivarossi):
P1100309_2_lamele_1024x493_zpsd7cb705b.jpg

Osiile originale sunt metalice, cu axele întrerupte la mijloc şi fixate în tuburi de plastic de lungimi adecvate. Eu doresc să realizez culegerea tensiunii prin colectoare care să calce pe axele osiilor şi nu pe marginile roţilor, dar cu osiile originale acest lucru nu este posibil.
Dacă găsim osiile potrivite, atunci le voi comanda la Fleischmann sau... poate realizăm un schimb...
 
Ultima editare:
Se pare că iarăşi am adresat o întrebare foarte încuietoare, asemănătoare cu cele referitoare la BR64 Guetzold cea nouă, motoarele H0 etc...
Cu răbdarea trecem marea
15.gif
 
Ultima editare:
Am masurat osiile primelor 3 vagoane din lista de mai sus, si nu numai, am masurat tot ce mi-a cazut in mana, de la Fleischmann, in ultimele 2 zile.

Lungime peste varfurile axului, 24 mm, diametrul rotilor 11,12 mm, diametrul bandajelor 12,85 mm. Astea sunt in realitatea (scara 1:1) roti cu diametrul de aprox. 970-1000 mm.
Din cate imi aduc aminte, cu ceva vreme in urma, Roco si Fleischmann aveau osii de 24 mm cu 10,3 diametru.... :roll:
 
Mulţumesc mult, atât ţie cât şi celorlalţi doi colegi de forum care deja mi-au scris pe această temă :aplauze:
Deci osiile respective de Fleischmann au lungimea axelor de 24 mm, ceea ce este foarte bine, dar diametrul de rulare este de 11 mm, ceea ce este cam mult. Totuşi, dacă nu reuşim împreună să identificăm osiile ideale pentru mine (cu dimensiunile de mai sus), atunci poate că voi încerca să lucrez cu acestea.
Aşa că... rugămintea mea referitoare la măsurarea dimensiunilor osiilor metalice H0 izolate pe o parte rămâne valabilă.
 
Ultima editare:
http://www.piko.de/pdb_en/index.php?page=detail&grand_id=200&parent_id=6&child_id=0&id=56052

24,4mm - 10,3mm - 12,49mm
 
Acestea au fost prima opţiune şi, din fericire, le-am găsit în componenţa vagoanelor mele Piko mai noi. Din păcate, axele sunt prea lungi şi osiile nu pot fi montate în boghiurile vagonului TEN.
Pentru teste, am împrumutat o osie care avea lungimea axului de 24 mm fix, dar diametrul roţilor era de 11 mm. Cu greu am reuşit să o montez, fiindcă boghiurile nu sunt chiar atât de elastice pe cât par, iar diferenţa de diametru de 1 mm (bine, 0.7 mm) era perfect vizibilă.
 
Ultima editare:
De ce nu tai axul (osia) in doua, ajustezi lungimea atat cat este necesar si apoi imbini osia la loc cu ajutorul unei bucse din plastic, asemanatoare cu acestea.