BR80 /Piko/Roco/Trix

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gyuri

Active Member
Trenulist
14 Septembrie 2010
129
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Salutare,

Personal, simt o atractie spre aburoasele BR80. Cred ca mi se trage din copilarie, cand una din locomotivele din startseturile PIKO, continea o mica BR 80, pe care o am si in ziua de azi, dar o tin doar pentru ca are valoare sentimentala. Intre timp m-am dotat cu un BR80 produs de Roco (63289, varianta simplista), pe care am digitizat-o, si sunt chiar foarte multumit de cum ruleaza. Intr-adevar, detaliile nu sunt pe masura unui adevarat colectionar, dar eu sunt inca la (re) inceput. Am zis ca voi trece la nivelul 2 cu un BR80 produs de Trix (22216). Azi a si sosit, spre bucuria mea, si am stat cred, cateva ore, cu cele 3 BR80 (Piko,Roco si Trix) pe masa, si le-am admirat. Cum spune si Mircea (MPU), sunt "tare simpatice".

Deja faceam planuri de modernizare a iluminatului cum sunt descrise in topicurile lui B74MRV

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7744

si al lui Andrei

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3868&postdays=0&postorder=asc&highlight=br80&start=0

Insa surpriza abia acum a urmat. Momentan nu am avut un decodor la dispozitie, asa ca pe cea noua sosita am testat-o in DC (analog). Zgomotul generat de motor a fost groaznic. Sunt foarte dezamagit.
Montarea unui decodor nu va schimba acest acest lucru, zgomotul va fi la fel de mare.

Am si facut o mica inregistrare, o gasiti aiciDin pacate calitatea inregistrarii lasa de dorit, am facut-o la lumina neonului. Dar sunetul conteaza.

Exista vre-un remediu, a rezolvat cineva problema asemanatoare? Totul provine de la motor, insa eu nu vad ce ar putea ajuta. Pentru un Trix, ma asteptam la ceva mai mult.

O seara buna,
Gyuri
 
hehe...se pare ca ai descoperit si tu boala unor locomotive Trix (boala pe care unii propetari :p o tin secret,ca deh,au dat o gramada de bani si orgoliul nu trebe ranit mai mult decat este...)...zgomotul produs de angrenaje.din pacate,este o boala incurabila,care nu trece nici cu cei mai buni lubrificanti.Poate un transaplant de angrenaje,din metal in plastic,desi cred ca este foarte greu sa gasesti rotile necesare.
 
Sal Gyuri.
Da, loko Trix sunt zgomotoase din cauza pinioanelor din alama. Zgomotul se reduce dupa cateva ore de rulaj si o lubrifiere corespunzatoare dar niciodata nu va fi la fel de silentioasa ca o loko cu transmisia pe pinioane de plastic. Schimatul acestor roti nu este imposibil dar e de cautat.
Spor
 
Ascult sfatul vostru, si fac rodajul. Sper sa se reduca din zgomot.
Multumesc,
Gyuri