BR80 /Piko/Roco/Trix

Gyuri

Active Member
Trenulist
14 Septembrie 2010
129
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Salutare,

Personal, simt o atractie spre aburoasele BR80. Cred ca mi se trage din copilarie, cand una din locomotivele din startseturile PIKO, continea o mica BR 80, pe care o am si in ziua de azi, dar o tin doar pentru ca are valoare sentimentala. Intre timp m-am dotat cu un BR80 produs de Roco (63289, varianta simplista), pe care am digitizat-o, si sunt chiar foarte multumit de cum ruleaza. Intr-adevar, detaliile nu sunt pe masura unui adevarat colectionar, dar eu sunt inca la (re) inceput. Am zis ca voi trece la nivelul 2 cu un BR80 produs de Trix (22216). Azi a si sosit, spre bucuria mea, si am stat cred, cateva ore, cu cele 3 BR80 (Piko,Roco si Trix) pe masa, si le-am admirat. Cum spune si Mircea (MPU), sunt "tare simpatice".

Deja faceam planuri de modernizare a iluminatului cum sunt descrise in topicurile lui B74MRV

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7744

si al lui Andrei

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3868&postdays=0&postorder=asc&highlight=br80&start=0

Insa surpriza abia acum a urmat. Momentan nu am avut un decodor la dispozitie, asa ca pe cea noua sosita am testat-o in DC (analog). Zgomotul generat de motor a fost groaznic. Sunt foarte dezamagit.
Montarea unui decodor nu va schimba acest acest lucru, zgomotul va fi la fel de mare.

Am si facut o mica inregistrare, o gasiti aiciDin pacate calitatea inregistrarii lasa de dorit, am facut-o la lumina neonului. Dar sunetul conteaza.

Exista vre-un remediu, a rezolvat cineva problema asemanatoare? Totul provine de la motor, insa eu nu vad ce ar putea ajuta. Pentru un Trix, ma asteptam la ceva mai mult.

O seara buna,
Gyuri
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.246
926
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
hehe...se pare ca ai descoperit si tu boala unor locomotive Trix (boala pe care unii propetari :p o tin secret,ca deh,au dat o gramada de bani si orgoliul nu trebe ranit mai mult decat este...)...zgomotul produs de angrenaje.din pacate,este o boala incurabila,care nu trece nici cu cei mai buni lubrificanti.Poate un transaplant de angrenaje,din metal in plastic,desi cred ca este foarte greu sa gasesti rotile necesare.
 

B74MRV

Well-Known Member
Trenulist
13 Martie 2016
1.113
52
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
Sal Gyuri.
Da, loko Trix sunt zgomotoase din cauza pinioanelor din alama. Zgomotul se reduce dupa cateva ore de rulaj si o lubrifiere corespunzatoare dar niciodata nu va fi la fel de silentioasa ca o loko cu transmisia pe pinioane de plastic. Schimatul acestor roti nu este imposibil dar e de cautat.
Spor
 

Gyuri

Active Member
Trenulist
14 Septembrie 2010
129
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Ascult sfatul vostru, si fac rodajul. Sper sa se reduca din zgomot.
Multumesc,
Gyuri