BR 182 Taurus PIKO Hobby - Instructiuni

Shwan

Active Member
Ma poate ajuta cineva cu un scan la instructiunile de la Taurus (PIKO coduri 57410, 57411... 57429)? Am cautat pe Goagal de mi-a venit acru. Vreau sa-i curat angrenajul ca-i jale mare si nu stiu cum se desface saracia asta si tare mi-e frica ca o s-o sparg de toti peretii.

Dupa ce de ani de zile am desfacut si mesterit la Rocosenii de tot felul, ghinionul facu sa nimeresc un PIKO Hobby... In prima faza m-a pufnit rasul sincer, dar n-a durat mult pana sa... :-x Am impresia ca proiectantii astia traiesc in urma cu 40 de ani.

Si merge proooost si se aude uraaaat, parca-i pe motorina... si e si noua :D (ma rog, cu rodaj facut temeinic).
 

Shwan

Active Member
:D Multumesc radu dar... macar atata lucru mi-a dat prin cap. Daca nu i-as fi desfacut carcasa cum crezi ca as fi vazut cat de "frumos" si "fin" este lucrat inauntru? Ca gardul e vopsit frumos pe dinafara, cu culori vii.

Prin angrenaj ma referam la rotile zimtate din boghiu; cum desfac boghiul fara sa rup ceva iremediabil?
 

Shwan

Active Member
Intre timp, pana voi afla misterul desfacerii boghiului, m-am gandit sa-i inlocuiesc de proba decodorul (Uhlenbrock 76 520) cu un altul (ESU LokPilot Basic) sa vad daca situatia se schimba in vreun fel si se pare ca se comporta putin mai bine (!), dar tot departe de cum ar trebui este . :-| Merge cu intreruperi, de parca ar fi contactele extrem de murdare...
 

Radu161

Moderator
Super Moderator
Trenulist
25 Mai 2007
1.837
162
Bucuresti/Arad
r161trains.wordpress.com
WEBSITE
http://r161trains.wordpress.com/
YAHOO
radu161
LOCATION
Bucuresti/Arad
Nu ai zis ce anume vrei sa desfaci din ea. :p
Boghiul are un clips mare care il tine de sus, il dai jos. Masca boghiului are care un clips in fiecare capat, o dai jos si pe ea. Boghiul in sine e alcatuit din 2 bucati care au cate un clips in fiecare capat. Il impingi un pic spre mijloc si se desface.
Asta-i tot. :D
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.350
86
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Locomotiva are motor in 3 poli; ESU Basic NU se intelege bine cu astfel de motoare. Este nevoie de un decodor cu frecventa PWM cat mai mica, preferabil de ordinul sutelor de Hz.
 

MARIANRAHOVA

Active Member
13 Septembrie 2008
151
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Foloseste ESU V3. Eu asa ceva am pus si se intelege foarte bine cu taurusul de la Piko. Daca nu mai gasesti V3 poti lua V4 cai cam acelas lucru(e varianta imbunatatita a lui V3)
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.237
912
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
imbunatatita facuta praf :-x adica setezi de te rupi si tot nu iti merge cum vrei.deh, decodor neterminat....
 

Shwan

Active Member
Voi spuneti ca de la decodor vine mersul ala-n sughituri? Logic asa ar fi, insa cand e "analoaga" (adica fara decodorul infipt in mufa) tot aiurea merge, in sensul ca stau cu inima indoita ca are mici intreruperi din cand in cand... :( Si e noua iar sinele-s mereu curate! (Btw, eu sunt paranoic la capitolul sters linii si curatat roti. Dupa nici 25-30 de ture de oval simt nevoia acuta sa inhalez vapori de alcohol tehnic.) :lol: