Br 1043 Fleischmann

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

andreiul

Well-Known Member
Trenulist
21 August 2008
1.698
5
Bucuresti
www.cheetah.ro
WEBSITE
http://www.cheetah.ro
YAHOO
andreiul_babaul
LOCATION
Bucuresti
Salut tuturor,

M-am apucat sa montez un decodor in Loco BR1043 Fleischmann.
Toate bune si frumoase, insa am ajuns inr-un impas:

Boghiul pe care se afla montat motorul, are sasiul metalic. Curentul este colectat de la sine (la acest boghiu) astfel: pe o parte are perie colectoare, iar pe partea cealalta, curentul este colectat de la masa boghiului, deoarece osiile fac contact electric direct cu boghiul.

Nici asta nu e o problema; problema este ca carcasa motorului nu este izolata de carcasa boghiului, iar una din periile motorului e legata la masa.

Daca cineva a reusit sa rezolve aceasta problema, il rog sa posteze.

Multumesc
 
am terminat de montat decodorul; l-am fixat; acum ma apuc de lumini.

O sa postez toate pozele si un moc tutorial dupa ce termin tot; oricum, fac poze pe masura ce avansez, ca sa va pot explica in detaliu la sfarsit
 
Asadar, va prezint ce am facut pana acum

Locomotiva desfacuta:
Decodorul:Placuta pentru decodor separat si montata:
Aici trebuie intrerupt traseul pentru a scapa de "scurtul" intre alimentarea motorului si colectarea curentului de pe sine:Voi reveni dupa ce pun luminile.
 
Acel traseu se intrerupe pentru a izola contactul care vine de la sina prin surubul din stanga si firul de la motor care in DCC se va conecta la decodor. :)
Cablajul se intrerupe cu este la indemana fiecaruia.
 
fix cu o lama de cutter am facut-o.

A trebuit sa intrerup traseul acela deoarece una din cele doua alimentari de la motor era conectata direct la boghiu (care este metalic), si, implicit la roata, deci la sina. Practic nu exista un fir de la roata la motor, cu era un contact direct roata-boghiu-carcasa motor-motor. Acest lucru impiedica functionarea decodorului.
 
boier nu sunt pentru ca m-am intins sa imi fac diorama de 8 metri si acuma imi pun problema unde naiba o asamblez.ca in casa nu prea am loc de ea.....sunt in mari confruntari cu propriile idei.
PS.am modificat postul de mai sus pentru ca nu ti-am citit de la inceput primul post...m-am uitat doar la poze :D
 
np;
8metri???? ai vila cumva si nu ne-ai prezentat-o?
Daca da, bravo, daca nu, cred ca e cazul sa mai restrangi sau faci ceva supraetajat sau pe peretii din sufragerie. Gasesti pe net solutii. Eu inca nu m-am apucat de diorama, ca o sa o fac rabatabila si tot aman, din cauza banilor; ba mai vreau o locomotiva, ba mai vreau niste vagoane, ba niste casute.... Of
 
diorama-i lunga ,casa e la fel. loc este dar nu pentru instalare definitiva ca deh, familionul meu trebuie sa aiba pe unde sa se miste prin casa.
Apropo de digitalizare ,ca sa fim in tema.
Am montat decodor pe o locomotiva de la minitrix V36 mica mica ,la fel sasiul facea parte din sistemul electric si a trebuit sa il izolez ca sa rusesc sa ajung cu tensiunea din sine la decodor.o sa fac un topic candva..dar nu i-am pus leduri pe spate,si cam trebuie sa ma bag sa modific sasiul adica sa il gauresc cumva ca sa pun leduri SMD ca loc de altele nu este...nu stiu cu ce se papa lestul ala din care e facuta locomotiva.cu freza ? cu cutterul(stiu ca asta e o prostie dar seamana cu plumbul) ? si sa nu uitam e mica mica :lol:
 
este din plumb lestul, sau ceva aliaj de Pb cu draq stiu e ce; pui mana pe o panza de bomfaier si in 2 minute ai terminat; vezi la mine cum am taiat lestul la V200 DB la TT. E simplu. Si e misto ca poti sa il topesti foarte usor si sa ii dai alta forma.

Succes
 
fi mai precis in legatura cu topitul lestului.la ce temperatura devine "modelino" ? il faci in casa pe aragaz? la mine e vorba de o portiune de cativa milimetri,cred ca nu poate fi vorba de o topire ca s-ar putea sa nu mai gasesc sasiul :D