Bobinarea unui electromotor

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Va salut

rog un specialist sa ma indrume

vreau sa rebobinez un electromotor ce mergea la 5 volti pentru a-l face la 12 volti

cum calculez numarul de spire ce trebuiesc adugate?vreau sa fac automotorul si ca atare imi trebuie un elctromotor mic dar care sa duca 12 volti. am multe motoare la 3-5 volti si altele tot asa mici dar la 24 de volti. am desfacut si debobinat un rotor dar scoala e tare deoarte undeva in anii tineretii... am uitat cum trebuie sa calculez spirele :((

va multumesc
 
Eu personal l-as fi lasat asa.
Motoarele astea rezista la 12 volti fara (mari) probleme. Problema e sa faci transmisia astfel incat sa-ti transforme viteza in putere.
Am o locomotiva cu aburi (BR88 parca) cu 4 osii, ce nu avea motor si nici ansamblul de roti dintate pana la osiile motoare. Asa ca le-am facut de la 0, am pus motor identic cu ce ai acolo si acum merge destul de bine.
 
Fiecare spira ce se invarte intr-un camp magnetic genereaza o tensiune contraelectromotoare. Daca se dubleaza numarul de spire din rotor, acea tensiune se dubleaza si deci motorul va functiona la o tensiune dubla pentru acelasi raport turatie-cuplu.