Black Anna 0-2-0 tank loco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Black Anna 0-2-0 tank loco
http://trenulete.info/black-anna-0-2-0-tank-loco/

Primita in urma cu mai bine de un de zile, in stare descompusa, de la un amic de peste hotare, am identificat aceasta masina pe net ca fiind botezata “Black Anna 0-2-0 tank loco”. A urmat o perioada in care am cautat pe net poze cu ea pentru a putea sti cum arata piesele lipsa. Masina nu avea cutiile pistoanelor, farurile, cuplele si tampoanele. Motorul miniatural era insa intact dar fara carbuni. In peroada aceea am refacut motorul si sistemul de colectare si dupa o scurta proba macheta a intrat in parcul rece pentru o programare la reparatii. Dupa o vreme, la solicitarea amicului Razvan, locomotiva a plecat la el pentru a fi transformata in altceva pentru sacara TT. Dupa o alta perioada, ea mi-a fost ceruta de un alt amic din Braila care se indragostise de ea dintr-o poza in care aparea accidental. Razvan insa o ratacise si abia zilele trecute a regasit-o printre cutiile lui abandonata. Jucaria a revenit la mine si cum nici nu mai stiu cum sa dau de amicul ce o dorea, am decis azi ca e cazul sa o readuc la viata. Asadar, dupa ce am gasit cateva poze pe net, am pornit la reparatia ei.
La prima proba jucaria s-a comportat excelent. Maine urmeaza vopsirea cutiilor pistonului si refacerea acoperisului si a cosului de fum. Apoi alte mici detalii dupa ispiratia pozelor procurate si chiar gandirea unui sistem de iluminat. Problema este ca sasiul metalic are configuratia chiar la limita gaurilor de lampi pe spate si astfel devide destul de dificil sa montez lampi dar voi gasi eu solutia.


Iata si un mic film cu evolutia in probe a Micutei Black ANNA:
http://www.youtube.com/watch?v=mou6lAkhmA8
 
Mmmmmama ce de burghie ai! Cu alea poti sa faci gauri in roti sa mai pui niste biele la micutza :D
 
Azi am continuat lucrarea la aceasta micuta aburoasa.
http://trenulete.info/black-anna-0-2-0-tank-loco/
Folosind ABS de 1,2 mm grosime am confectionat acoperisul. Nervurile sunt facute din fasii de carton subtire de 0,5mm. Din resturi de pe la accesoriile altor locomotive am completat piesele lipsa. Furtunurile cu racord pentru aer, rezervorul de aer e facut din bara de 5mm de plastic ramasa de pe la kiturile de casute…Din cuplele ramase fe la alta macheta Fleischmann, am reintregit cuplele locomotivei si am confectionat suportul acesteia din partea frontala. Dintr-un varf de pix si o bucata de mina am confectionat cosul de fum (intarit la interior cu o bucata de scobitor, care intra fest in locasul ramas nerupt pe macheta).Am vopsit apoi cu negru lucios (pentru ca nu am momentan negru mat) partile confectionate si cu rosu cutiile pistoanelor si sasiul acolo unde a fost reintregit de bucatile lipsa…Am pus tampoane standard de vagoane Piko si cu asta basta. Masina e gata de rulat pe diorama… dupa ce se usuca voseaua!
 
Dupa primele probe pe diorama m-am convins ca nu sunt bune cuplele originale Flaschmann. In curbe se propteau in tampoane si vagonul imediat deraia. In consecinta an desfacut iar locomotiva si am refacut cuplele. In fapt am decupat partea de carlig de la cupla originala si am combinat cu partea de carlig modificata de la cupla Piko. A reziltat o cupla mult mai flexibila si mai stabila.

Iata filmul cu testele pe diorama http://www.youtube.com/watch?v=LPunTh4V-ho
Singura problema este ca la bariera se intrerupe alimentarea si masina se opreste. Am mai sesizat astfel de probleme si la alte locomotive in doua osii fapt care ma determina sa fac ceva rectificari in zona barierei. In rest masina se composta foarte bine si din o locomotiva rebut a devenit ceva viu si foarte placut de privit in functiune pe diorama. Urmeaza conceptia si realizarea iluminatului.