Bariera home-made HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

adyBr185

Well-Known Member
Salutare! Am avut nevoie de o bariera si cum situatia financiara nu imi permite sa dau 60 de lei pe o bariera care practic e banal de simpla am decis sa imi fac eu una. Am avut o tona de ramasite de la seturile de case. Am avut printre ele si un vagon mehano dezasamblat. M-am gandit si am decis sa iau de la vagon partile terminale care aveau o gaura prin care bariera sa se poata misca.Materialele necesare se vad in imagine:
Vagonul de la care am folosit piesele terminale este cel galben:Piesele se preteaza pentru bariera perfect avamd si un profil excelent si acea gaurica pentru miscarea barierei. Bariera am facut-o din bete de frigarui fiind ca grosime perfecte pentru 1/87:Apoi am vopsit cele 4 piese intr-un gri mai inchis ( piesele nu erau uscate):
Pentru axul barierei am folosit o balustrada de la un set de case nefolosita:
Apoi la bariera am vopsit cu un marker permanent rosu in intregime, cu gri la capatul mare si mic iar benzile albe sunt banda izolatoare taiata in fasii si pusa cu grija. Am folosit marker permanent pentru ca nu am avut acrilice ( astazi am facut toata bariera).

Apoi cele 2 suporturi care tin bariera cand e lasata le-am confectionat din colturile unui geam si niste bucati de plastic, dupa care au fost si ele vopsite in intregime. In poza de mai jos se poate vedea alaturi si axele barierei si santurile pe care le-am crestat in bariera, urmand sa lipesc axele cu super glue/contacta revell, mi-a fost mult mai bine asa decat sa dau gaura prin batul de frigarui, fiind lemn mi se despica asa ca am recurs la asta:Apoi am lipit axele:

Am lipit toate piesele in pozitie pe o bucata de carton mai groasa ( facand in prealabil niste gauri in carton de fixare mai precisa)...si voila asta a iesit. Am confectionat din niste bucatele de plastic si niste greutati in capatul barierei:Satisfactia personala pe care am avut-o realizand aceasta bariera este mai mare decat cea a achizitionarii uneia cu 60 de ron...


Spor!
 
Cred ca ar trebui sa gasesti o solutie sa vopsesti integral bariera in rosu si alb; banda izolatoare alba face bariera sa aiba un alt diametru in acele zone.

Nu cumva stalpul de sustinere al barierei, redus la scara, este mult prea gros?
 
O solutie rapida si ieftina sa vopsesti dungile cu alb[cu rosu nu mai este cazul] ar fi oja alba,se usuca repede ,nu se amesteca cu cealalta culoare ,daca o lasi sa se usuce, si este foarte ieftina,mergi la magazinele care vand produse[chinezarii] la 3,8lei si o iei cu 2-2,5lei sticluta,gasesti orice culoare vrei.In cazul tau ca ai vopsit cu rosu pui scotch de hartie auto[este mai bun] peste rosu si dai cu alb.