@mmkelemen : nu stiu ce sa spun cu decodoarele on board de la bachmann :?: Eu am doar locomotive Branchline , modele englezesti OO care ruleaza pe sine cu ecartament de 16.5mm . Am un startset cu un diesel Class25 digital , dar nu se poate demonta decodorul de pe el .... Nu are compensare de sarcina si ma cam enerveaza cand coboara pe o panta si incepe sa accelereze singura

.
Mai am o locomotiva cu aburi 2-6-0 mogul , tot englezeasca , metalica , DCC-ready , detalii cat cuprinde ( ca o locomotiva englezeasca :mrgreen: :mrgreen: ) , biele corecte ( MPU a vazut-o de vreo 2 ori la intalnirile din Arad) , garantie ... doar 12 luni ( eu am cumparat-o din UK si actele au fost completate pentru 12 luni si .... invitatie in Bachmann club :fluierat: ) . (ambele au fost prezentate candva pe forum ... poate mai sunt si acum .... )
Dieselul e mai galagios , dar aburoasa e super silentioasa ; sinele din startsetul meu sunt fara terasament ; pretul la dealerii din UK la vremea aceea ( inceputul lui 2007 cand pe la noi numarai pe degetetele de la o mana posesorii de digial :mask: ) era cam la 40% din pretul unui startset roco digital ....
Concluzionand ... sunt locomotivele de care sunt cel mai multumit pana acum , raportul pret-performanta depaseste orice asteptari dupa ce te-ai "ars" cu barbierii europeni :aplauze: :aplauze: :aplauze:
Linia Spectrum este la fel de magnifica , poate mai tare decat Branchline ! Am vazut 2 diorame cu tema americana in UK , dar erau On30 cu locomotive Shay si ceva diesel-uri de linie ingusta , cu sunet , fum si alte chestii care te lasau ca la dentist ... eu le-as compara cu Brawa , dar la pret de Mehano

))