Automotor VT 137/VS 145

Doru

Well-Known Member
Trenulist
14 Februarie 2008
500
0
Cluj Napoca
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Cluj Napoca
Vreau sa prezint acest automotor inainte de a parasi remiza de domiciliu. Este vorba de un VT137-VS145.L-am mai detinut candva in colectia mea, era pe culoarea verde. Si atunci si acum, aceasta garnitura din 2 piese imi place foarte mult. Noua garnitura pe care o voi prezenta acum, este generatie recenta, are spre deosebire de surata ei mai veche tampoanele pe arcuri, insa e mai deficitara cu spatiu interior. Cei de la Liliput au avut o ideea de a pune niste comutatoare dedesuptul garniturii cu care poti intrerupe lumina pe fata, pe spate sau in interior. Asta a determinat sa apara fire spanzurate aiurea in interior, plus ca se vad ceva mufe cam urat.Versiunea veche era lipsita de acea priveliste. Si sincer nu inteleg cui ii folosesc comutatoarele, sa lumineze becurile alea cand porneste locomotiva, sau daca tot e sa pui decodor, stingi lumina din decodor. In fine, nu e grav, pt ca se pot scoate toate afara si ai eliberat spatiul. Pui decodorul si gata. :wink:
Realizarea e foarte iscusita, decalurile se vad bine. Garnitura reala, se pare ca a rult destul de mult in Germania antebelica si postbelica. Mai exista garnitura atat pe culoarea rosu-caramiziu, cat si pe albastru.
Cred ca in fosta DDR circula doar in culaorea aici prezentata,crem- rosu.
Cred ca si cei de la PIKO au scos aceasta garnitura, insa nu sunt sigur.

 

Montalbano

Well-Known Member
Trenulist
3 Martie 2008
529
0
Timisoara
montalbano.nasol.ro
WEBSITE
http://montalbano.nasol.ro
YAHOO
mihaipetrescu2008
LOCATION
Timisoara
@Doru : Imi place sa stii, am cochetat cu ideea unei achizitii similare, interesant modelul si prin prisma epocii dar care pe mine ma pasioneaza, e un model superb, cu orice schema de vopsire .
Bravo posesorului unde se va gara la statia de domiciliu. :lol:
 

Doru

Well-Known Member
Trenulist
14 Februarie 2008
500
0
Cluj Napoca
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Cluj Napoca
Multumesc de apreciere. Inca nu si-a gasit un nou propietar pt ca inca nu l-am pus larubrica VANZARE! Tare as dori sa mai vad si o garnitura albastra expusa in complectarea acestora :D