Arhivele Nationale - fondul de planuri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
105
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Pentru ca a existat un oarecare interes pentru constructiile CFR si redarea lor la scara, aveti mai jos OPIS-ul tuturor dosarelor de la Arhivele Nationale care contin planuri de cladiri feroviare. Este vorba de Fondul de Planuri al Ministerului Lucrarilor Publice, accesibil GRATUIT tuturor (pe baza de buletin).

Spre exemplu, daca ma intereseaza un element al liniei Craiova-Calafat cer custodelui sa-mi aduca dosarul 46 din 1899 fond planuri MLP care contine 49 de planuri de cladiri, poduri, diverse elemente.

Puteti face fotografii dupa planuri cate vreti dar va costa 7 lei (taxa se plateste in avans la Posta sau tranfer bancar in contul AN). Va puteti documenta cat doriti dar dosarele se aduc in 24h. Primul pas: faci comanda dosarului. Pasul doi, a doua zi, consulti dosarul la sala de lectura.

Singura mica "problema" o constituie orarul de acces (il gasiti pe site -ul institutiei).

Informatia de mai jos o sa va salveze mult timp de cautare a "acului in carul cu fan" ( fondul AN este imens....) si este calea de acces spre informatie reala, corecta, nealterata de interpretari ulterioare si nu in ultimul rand o lectura interesanta pentru cei pasionati de domeniu.





sanatate.
 
Timp sa fie ... :( De pretuit informatia data de tine, chiar scuteste mult efort.

Am vizitat arhivele MAV-ului unde se pot gasi foarte multe planuri ale garilor din ardeal. In special se gasesc planuri ale garilor mari cum ar fi Arad, Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov etc. vorbim despre cele actuale dar si cele care nu mai exista in prezent. Se pot scana la rezolutii foarte mari acele planuri si cautarea se face foarte usor pe calculatoarele instalate in centrul lor.
 
AN nu dispun de sistem informatic. Totul se cauta in volume de hartie lucrate cu masini de scris si coperti de carton...the old style.
Acesta e unul din motivele pentru care am publicat OPIS-ul, pentru ca simpla cautare a unor planuri necesita mult, mult timp. Timp valoros care se poate folosi pentru studierea efectiva a documentatiei nu pentru identificarea ei in muntele de hartii (la propriu).
 
@ Catalin,
Posturi de acest fel, care arata calea pentru obtinerea de informatii sunt binevenite si apreciate.
Multumim !