Aparat de aplicat iarba IEFTIN !!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Asteptam.... :D . La noi nu am vazut palete de genul ala, deocamdata se gasesc alte nebunii in varianta foarte mare :D cu neon pentru a atrage "pradatorii" in capcana electrica, dar ti-am spus suprafata de lucru este enorma 80cm cu 30cm si de obicei se gaseste prin terase, baruri, etc.....

dar mai sapam poate apare si paleta "minune" prin magazinele noastre....
 
sogard_2003

uite un link unde se poate observa placuta cu piese din interiorul rachetei

http://mdmjk.dk/data/making%20an%20electrostatic%20grass%20tool_files/making%20an%20electrostatic%20grass%20tool.htm

alte 2 link-uri unde este folosit un generatori de ioni :?:

http://racooke.com/images/HOW%20TO/Static/Making%20a%20Static%20Grass%20Applicator.pdf

http://www.ztrains.com/pages/tech/grassinator/grassinator.html
 
Salut, am gasit si la noi pe piata o paleta ce pare identica celei folosite de cosmin. Maine voi intra in posesia ei si sper sa supravietuiesc pentru a posta rezultatele. Din ce stiti cat de periculoasa este manipularea unei asemenea jucarii, ma gandesc ca se poate sa o ating accidental, nu stiu, se poate intampla, la ce sa ma astept :confused: ?? mi se indreapta tot parul de pe corp ca firul de iarba ? :D
 
Salut, am intrat in posesia jucariei, partea naspa e ca trebuie avut grija ca in momentul funtionarii sa evitati sa tineti paleta de capatul cozii, acolo se afla un nenorocit de stecher cu rol de incarcare de la retea a acumulatorului si cu rol secundar de curentare a celui ce atinge din greseala zona...am aflat astazi si va jur ca a fost cea mai a naibii scuturatura din toata existenta mea...220-ul te gadila in comparatie cu asta.....asa ca maaaare grija celor ce vor sa transforme respectiva paleta intr-o arma pasnica !!
 
sigur, am gasit pe okazii, aici: http://www.okazii.ro/catalog/35501702/Paleta-electrocutat-insecte-InsectoKill-Zipper.html sper sa nu fiu banuit de reclama, las si un telefon, poate ii pot ajuta si pe altii dornici de senzatii tari :D firma se numeste antirozatoare :D sa vedeti ce voce dulce va raspunde la telefon "antirozatoare, buna ziuaa" adresa este Blv Marasesti, Nr. 20, Sector 4, Bucuresti ( zona Distrigaz, Parcul Carol) 0745-665-003 - pe site pretul este 39 ron insa acolo am avut supriza sa aflu ca e fara tva pret final aprox 46 ron, sper sa-si faca treaba, momentan nu ma apropii de ea inca imi mai tremura picioarele
 
eu te astept pe tine sa faci primul interventia...astazi daca as fi avut coada, cu siguranta acum era ceva mai scurta...
 
:D :D cum se zice...unde dai si unde crapa.

de cat este bateria aia reincarcabila?ce tip este?dedicata?transformatorul este in interiorul rachetei?
se pot face cateva modificari pentru siguranta deplina.acum nu ai decat sa scoti partea superioara si sa aplici strecuratoarea.iti recomand sa cumperi una...altfel risti declansarea unui razboi de proportii la bucatarie in caz de furtul uneia :p
 
4.10 V zice aparatul de masura, bateria clar este dedicata, ca marime as spune ca e un 4 xAAA cu lungime de AA, ceva atipic oricum, neinscriptionata, neagra si fara inscriptionari pentru a fi cat mai misterioasa, traf-ul este in interior, o sa pun si ceva poze pt lamurire...prima masura, fara gluma, ar fi manevrarea ei cu manusi de cauciuc, in puii mei si e o amarata de paleta.....
 
:D Cosmin78 la faza cu strecuratoarea asa e, dar ce te faci ca ne-am ecologizat si nu se mai gasesc stracuratori de fier... deh. :lol:
Bun , asteptati sa fac interventia ca o sa asteptati ceva, abia la anu' vine racheta pe 4 incolo... ca anul asta nu se mai fac livrari si nu am timp sa alerg sa iau... asa ca daca domnu' Cosmin se grabeste il invit pe la mine sa punem paleta pe masa de operatie :D .
A legat de faza cu electrocutatul domnului in cauza, sunt foarte nedumerit, cum naiba au facut paleta aia de te electrocutezi tocmai la mufa de alimentare ?
Cosmin BRp :D eu zic sa pui si tu o poza cumva daca se poate sau sa imi explici ce e cu mufa aia ca nu mi se pare normal ce ai patit...
 
s-o luam pe rand si amestecat :p

sogard,

nici eu nu am gasit strecuratoare in intregime din metal,decat din alea cu maner de plastic.am tras un fir pana la sita si l-am cositorit acolo.

cosmin,

faci rost de o pereche de mufe mama-tata tip jack sau orice alta mufa la indemana.scoti transformatorul din interior si bagi intr-o cutie separat.aplici mufa mama pe racheta astfel incat mufa tata sa iti vina de la transformator deja cu cei 4,10 V.si cred eu ca ai rezolvat problema electrocutarii.
sau inlocuiesti bateria aia cu 3 baterii de 1,5...in caz ca bateria dedicata nu este de fapt un pack de 3XAAA...

desi,asa cum zice si sogard,nu e normal sa se intample asa ceva.sigur normele europene de siguranta nu au fost respectate....
 
:D norme europene my assssss, hihi, c'mon, astea-s aparate pt carne neafumata...ce dai, aia primesti... vezi sud-africanii care cara gaz cu sacul de polietilena, din cand in cand mai arde unul-altul, nu au forum insa sunt constienti de riscuri, mai apare cate o torta umana din vreme in vreme si nu se linistesc...nu se poate numi dezvoltare insa e o forma primitiva de "a te descurca"
 
Am intrat si eu in posesia paletei astazi. Indata ce voi face modificarile revin cu poze explicatii si detalii... cel mai curios sunt de ce s-a curentat cosmin. Abia astept sa fac niste masuratori.
 
Va salut din nou, si va anunt ca NU ESTE DE JOACA cu paleta asta. Aparent schema pare ok, nu ar trebui sa apara o tensiune mare pe stecherul incorporat la masuratori nu spune nimic.
S-a intamplat sa am si eu 'norocul' sa fac cunostinta cu tensiunea mare :D dar pe placa din interior, ma gandesc la mustele alea ce or simti :D .... toate peste toate am reusit sa inchid cumva un circuit cu mana dreapta pe partea de joasa tensiune adica la acumulatori, si cu mana stanga pe partea stanga la inalta tensiune dincolo de transformatorul ridicator... a fost scurt impulsul dar al naibii de puternic.. l-am simtit din mana dreapta pana in mana stanga, pe ceafa si in inima. Vorbesc foarte serios!!!!
Nu va jucati ca puteti sa aveti probleme mari. Mai bine lasati pe cineva care este specialist.
Recomandarea mea este sa decuplati de la bun inceput acumulatorul pana faceti operatia de schimbare a plaselor.

Revin maine cu detalii dupa ce scot schema completa a montajului. Nu sunt sigur inca daca priza aceea este sau nu isolata in timpul folosirii dar este foarte cert ca nu se retrage suficient astfel incat sa fie izolata fata de utilizator.



Revin. :!:
 
Am reusit sa fac transformarea, era o chestiune de timp mai mult , am desfacut paleta , am dezlipit firele ce mergeau la plasele paletei, am lipit altele in capat am montat o strecuratoare, pe minus am pus un fir cu un crocodil in capat si voila… merge de minune. Iarba se aseaza intr-un mare stil, total diferit de borcanul de la Noch. Voi reveni cu poze… candva.
 
credam ca nu au mai ramas supravietuitori...si cat te-a costat toata afacerea? :p
....pana la pretul aplicatorului de la noch,mai e... :D