Ajutati-ma sa aleg un start set

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

CristyX

Member
8 Martie 2012
15
0
Baia Mare
LOCATION
Baia Mare
Buna seara,

Sunt nou pe acest forum, demult visez sa imi cumpar un start set si sa il dezvolt pana la stadiul de diorama, iar acest moment a sosit, vreau sa achizitionez un start set si sunt intr-o mare dilema, cele doua candidate le puteti vedea in attachment, desenele cu Thomas m-au fascinat de mic, si imi plac foarte mult pentru ca locomotivele si vagoanele au o personalitate fiecare, lucru care nu il pot spune despre start setul Piko, dar la el ma atrage realismul, este un tren real la scara mica pe cand Thomas e un personaj din desene animate, spuneti-mi voi ce sa aleg, cu ce ar fi bine sa incep, Thomas costa 350 RON, setul Piko 260 RON si de cei 90 RON diferenta as putea cumpara in plus ceva sine sau vagoane de marfa, setul Piko l-as putea avea in 2 zile, setul Thomas in 2-3 saptamani, astept pareri, opinii, sfaturi, multumesc. http://imageshack.us/photo/my-images/23/thomasco.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/442/pikohobby.jpg/
 
Hmm, e dificila intrebarea pusa de tine. Cati ani ai?
A doua intrebare este: ai vazut vreunul din aceste doua seturi "live"?
Ideea e ca ambele seturi sunt extrem de simpliste si este posibil sa nu fie la nivelul asteptarilor tale...

Despre Thomas nu ma pot pronunta, insa setul Piko din poza ta il am si eu, insa fabricat inainte de 1980. Diferenta intre ce am eu si ce este in setul din poza sunt materialul din care este facuta locomotiva (in cazul meu din bachelita, in cazul tau din plastic) si motorul. In rest NU ESTE ABSOLUT NICI O DIFERENTA. A, ba da, tampoanele mele sunt din cauciuc.

Deci cantareste bine. Este posibil sa nu fi satisfacut de niciunul din start seturi.

Observ ca iti plac locomotivele cu abur... Problema este ca cel mai ieftin Start set cu o locomotiva cu abur (tot pentru incepatori, dar mai de Doamne-ajuta) este undeva la 600 ron. Evident, ma refer la chestii noi, din magazin.

Evident mai exista si varianta cumpararii second-hand (vezi sectiunea de vanzari). Aici poti gasi ceva care sa iti placa, la bani mai putini si in stare perfecta.

Succes!
 
Am 24 de ani, niciunul din seturi nu le-am vazut live, imi plac lucrurile simple, seturile alea la 600 RON le-am vazut dar inca nu sunt dispus sa dau atatia bani odata, mai bine sume mai mici si pe parcurs, o sa arunc o privire si la sectiunea vanzari, banuiesc ca persoanele de acolo sunt demne de incredere. As vrea sa incep cu un start set, la care sa mai adaug eu cateva sine, mai multe curbe, macaze, eventual si o gara, si pe parcurs sa mai iau o garnitura de marfa care sa ruleze pe acelasi traseu. Mersi de sfaturi.
 
M-am uitat pe la vanzari insa nu am gasit nici un start set pe cu locomotiva pe abur la un pret acceptabil.
 
CristyX, imi permit sa iti mai dau un sfat: in domeniul asta, rabdarea este de aur. Eu am in lista de asteptare modele care isi asteapta randul la capitolul achizitii de mai bine 3 ani. Le "vanez" pe ebay si pe anunturi, poate prind la un pret bun; imposibil sa nu "cada" la un moment dat.

Eu am reinceput "marea trenuleala" in 2007, dupa o pauza de aproape 19 ani. Am reinceput tot cu un start set. Insa la putin timp dupa aceea am constatat ca nu ma satisface. Nu l-am vandut asa cum nu am vandut nici primul start set primit cadou de Craciun in 1979.

Insa ambele stau in cutii, sunt sterse de praf, pentru a-mi aduce aminte de unde am plecat. Evident ca cel din 1979 imi este cel mai drag. Il rulez periodic, il curat, etc.

Referindu-ma strict la cele doua seturi propuse de tine, as alege Piko. Thomas mi se pare prea de copii.

Vezi cum ti se pare treaba asta cu trenuletele si apoi decizi ce achizitii mai faci.

Spor
 
Sallut cristyx,
in primu rand iti spun Bine ai Venit pe forum!! Cat despre cele 2 seturi prezentate de tine,nu am o parere prea stralucita,deoarece sunt cam simple.Vorba lui Andreiul rabdarea este de aur,mai bine astepti o vreme pana mai strangi ceva bani,decat sa cumperi seturile acelea.Numa bn cu ocazia asteptarii,mai inveti si diferite chesti.

Bafta la trenulit.



Numai bine............ ''Wesley''.........
 
Probabil ca tuturor ne-au placut desenele cu Thomas, dar in cazul asta trebuie sa te decizi daca vrei un set de dragul desenelor animate sau daca vrei sa te apuci de un hobby serios.
Daca e prima varianta, poti lua setul cu Thomas, dar cam aici ramane...
In varianta a 2a, se gasesc seturi Piko destul de ieftine, dar cu material rulant mai bun si mai apropiat de adevar. In cazul in care te hotarasti pentru varianta asta, iti recomand ca la inceput sa-ti comanzi un set la unul dintre magazinele online.
 
Atunci probabil ca o sa mai astept putin si o sa-l iau acesta http://www.trennet.ro/produs/1158 cu toate ca mi-e simpatic si cel mic la 260 RON, dar poate il iau si ala pe bucati ca sa le am amandoua pe aceiasi sina. :D Sau si mai interesant mi s-ar parea ca in aia 600 RON sau iau doua seturi mici.
 
Intrebare, daca pe acelasi traseu, am 2 locomotive, dar vreau ca una sa mearga si una sa stationeze pe o sina secundara, cum fac? Cand actionez acceleratia vor porni amandoua?
 
Salut CristyX,
De cate ori citesc postari ca ale tale retraiesc un fel de conflict al generatiilor... cand parintii vor sa-si invete copiii sa nu cada in greselile lor, iar copiii refuza pe motiv ca sunt moderni iar timpurile s-au schimbat, dupa care ajung si ei mari, inteleg insa e prea tarziu si povestea se reia de la capat...

Asa ma revad si eu, cand citesc randurile tale, cu cativa ani in urma. Astazi conceptiile pe care le am in legatura cu trenuletele sunt complet altele, dar chiar de as putea sa fac o calatorie in timp pentru a schimba cursul achizitiilor facute, sunt absolut sigur ca niciun argument de acum nu m-ar fi convins sa procedez altfel atunci.

Poate ca asa trebuie sa fie... experienta se castiga, nu se dobandeste de-a gata...
Eu ti-as recomanda sa te documentezi cat poti, ca sa nu ai dezamagiri. Cumpara produsul stiind exact ce este, nu cumpara ceea ce crezi ca este sau crezi ca face! Asta spun legat de mersul a doua locomotive in analog, digital, avantaje, dezavantaje... macar lucrurile elementare. Te inteleg ca acum nu ai da pentru nimic in lume banii pe o locomotiva detaliata, cand poti sa iei cu aceeasi bani 2-3 bucati... Dar o vei face, mai devreme sau mai tarziu.
In fine, ma opresc aici cu filozofia, caci la ora asta nici gandurile nu mai alearga atat de repede, dar opreste esentialul.
Totusi, un sfat per total: Pastreaza trenurile la nivel de pasiune, ocupatie, hobby si nu le lasa sa se transforme in patima, viciu, incatusare... Am zis frumos, nu? Pana la urma nu sunt decat plastic asezat in forme frumoase... :D
 
Salut CristyX
In primul rand incearca sa iti dai seama ce anume iti place mai exact: trenurile moderne, trenurile cu abur, etc. Pentru documentare iti sugerez sa arunci o privire pe topic-ul "Prezentari colectii personale / colectii tematice" - unde poti vedea o gramada de poze cu modele feroviare, si "Totul despre controlul digital" - unde este dezvoltat subiectul control analogic vs. digital si ce inseamna acestea.
Dupa acest pas, si in fuctie de bugetul alocat, achizitioneaza un start-set dupa care ........ mai vezi tu.
Insasi acest topic a fost creat special ca sa raspunda intrebarilor de inceput deci o citire completa sigur te va mai lumina.
 
adevarul este ca la inceput este greu ... vorba aia cu mintea romanului cea de pe urma
si eu daca as face din nou primele achizitii le-as face probabil altfel (ma rog, culmea e ca jumatate din "my very first" e inca valabila :D, dar urmatoarele au fost destule locomotive si vagoane de care nu stiam dupa aia cum sa mai scap)
e greu totusi sa asculti pe cineva cand iti zice "ia mai scump, mai de calitate, ca dupa aia tu vei regreta"; te uiti in portofel si parca-ti vine sa-l injuri pe ala care-ti da sfaturi; dar pana nu te lovesti cu capul de diversele probleme si sa-ti para rau ca nu ai ascultat sfaturile tot degeaba ... asa suntem noi oamenii
pana la urma chiar si un start-set ieftin e un punct de inceput ... avantajul lui e ca daca nu se arde intre timp :D poti sa-l transmiti mai departe (daca ai cui), sa testezi daca-ti mosteneste "nebunia"
iar ca alegere intre cele 2, thomas mi se pare strict de copii (in afara de cazul in care ai deja vreo 10 garnituri cu thomas, si atunci e strict 'colectie model')

dar pana la urma gusturile nu se discuta, ia ce-ti place, ascultand eventual sfaturile de la 'bolnavii cronici' (nu trebuie sa repeti greselile noastre, sunt multe prea multe moduri de a gresi ramase disponibile) :D
 
@CristyX" exact la setul acela ma gandisem si eu pentru tine. Locomotiva, desi hobby, are un rulaj imecabil (fata de cealalta care zuruie ca o rasnita de cafea marca Marklin), se poate digitiza fara probleme. In plus este o locomotiva care se poate imbunatati si aduce la un aspect rezonabil.
 
CristyX a spus:
Intrebare, daca pe acelasi traseu, am 2 locomotive, dar vreau ca una sa mearga si una sa stationeze pe o sina secundara, cum fac? Cand actionez acceleratia vor porni amandoua?
Exista 2 posibilitati:
- sisteme digitale, mai simplu, locomotivele au adrese si "vorbesti" cu fiecare indiferent de ce face cealalta.
- sisteme analogice - se izoleaza bucati de sine si se "activeaza" (alimenteaza) din comutatoare traseul care te intereseaza.
 
Va multumesc pentru ca sunteti o comunitate activa, si veniti repede in ajutorul celor noi, mai am cateva intrebari:

@LiviuM Cum se izoleaza bucatile de sina? Si cum arata aceste comutatoare si la ce pret se gasesc? Sunt necesare modificari ale sinelor sau se monteaza pur si simplu?

@B74MRV Imi plac trenurile cu abur de cand eram mic, cele moderne mi se par plictisitoare, defapt tot ce e vechi imi place, masinile vechi, muzica veche etc.
 
ar mai fi o metoda, dar e ceva mai tricky: taierea partii metalice a sinelor cu o freza, astfel incat sa ramana un spatiu de cateva zecimi de milimetru intre partile metalice (sa nu faca contact nici macar prin arc electric); eventual pus in taietura si niste material neconductor pentru a nu exista "gauri" in sine; dupa cum ziceam e tricky rau, de cele mai multe ori cred ca nici adevaratii pasionati nu se complica atat de mult

dar varianta cu papucii de plastic este mult mai buna (cel putin la inceput, dar nu numai), vezi ca exista un produs de la piko exact pentru asa ceva, si care binenteles merge pe sine piko, dar am reusit si pe alt fel de sine (mai greu dar a functionat pana la urma)