1 iunie 2008 -=- Excursie FeRoviaR㒠Suceava-Dorohoi-IaÅŸi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mishu88

Well-Known Member
Trenulist
13 Mai 2008
668
8
Falticeni, Pascani, Bucuresti
trenuriromania.blogspot.com
WEBSITE
http://trenuriromania.blogspot.com
LOCATION
Falticeni, Pascani, Bucuresti
1 iunie 2008 = Excursie FeRoviaR㒠Suceava Burdujeni - Vereşti - Leorda = Episodul 1

Vara a început atunci în spiritul că’lă’toriei... Am petrecut Ziua Internaţional㒠a Copilului sub semnul soarelui-ră’sare şi în tumultul contactului roată’-şin㒠pe o distanţ㒠de aproximativ 350 de kilometri.

Am vizitat localită’ţi ca Suceava, Dorohoi, Iaşi şi Paşcani, trecând prin alte 30 de halte în care că’lă’torii aşteptau trenul sub umbra copacilor. Am că’lă’torit cu 6 trenuri, dintre care un accelerat şi 5 personale, cheltuind prea puţin pentru prea multul simţit.

V㒠invit în continuare la o compilaţie de câteva minute în care v㒠prezint câteva secvenţe din ceea ce puteţi şi dumneavostr㒠urmă’ri pe rutele Suceava - Vereşti, Vereşti - Dorohoi, Dorohoi - Iaşi, Iaşi - Paşcani şi Paşcani - Suceava.

Excursia FeRoviaR㒠din 1 iunie 2008 se va constitui dintr-un videoclip-foileton (+ un blog FeRoviaR pe care îl pregă’tesc zilele acestea) cu un patrulater multigonal care abia aşteapt㒠s㒠v㒠introduc㒠în lumea că’ilor ferate moldave, care dă’inuie pe aceste teritorii binecuvântate de Dumnezeu de mai bine de 140 de ani.

Vizionare plă’cută’!

http://www.youtube.com/watch?v=IlhU3OTrc0M
 
1 iunie 2008 = Excursie FeRoviaRa Dorohoi - Iasi = Episodul 3<i></i>

Legă’tura FeRoviaR㒠dintre Dorohoi şi Iaşi, care reprezint㒠154 de kilometri, a fost parcurs㒠într-o frumoas㒠zi de var㒠în 4 ore şi 20 de minute. în continuare v㒠prezint o parte din parcursul liniei 608, cu ale sale 24 de gă’ri şi halte, cu ale sale curbe largi şi viaducte interesante. Se mai pot observa şi alte racordă’ri la vechile linii industriale, precum şi la linia Dângeni - Să’veni.

http://www.youtube.com/watch?v=0F3zS6bs8f8

/////====\\\\\\

1 iunie 2008 = Excursie FeRoviaR㒠Todireni - Iaşi = Episodul 4<i></i>

în videoclipul prezentat puteţi urmă’ri fotografiile şi filmele aferente ultimilor 74 de kilometri din ruta 608, Dorohoi - Iaşi. Am trecut prin Vlă’deni, prin tunelul de la Movileni şi apoi am ajuns, dup㒠4 ore de mers într-un tren tras de Sulzer de la Dorohoi, la Iaşi. Peisajele care mi s-au perindat prin faţa ochilor au fost extraordinare, aşa c㒠nu-mi ră’mâne decât s㒠v㒠doresc vizionare plă’cută’! România are cu ce se mândri!

http://www.youtube.com/watch?v=LLOSbdPokb4