ÃŽncă’rcă’turi pentru vagoane gondolă’

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

rooovidiu

Active Member
11 Noiembrie 2008
190
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Fiecare avem vagoane gondolă’. Dar ce transport㒠? Puteţi veni cu ceva sugesti ? Mai ales cu o încă’rcă’tur㒠tip ”fier vechi”. Mulţumesc.
 
Piese de la un vechi ceas mecanic, cu arc, merg foarte bine....arunca si niste roti de vagon, eventual ceva profil de sina, putina vopsea pentru efect de rugina...si ai fier vechi....
In rest...carbune, lemne...in principiu orice merge in vagoanele alea....
 
Uite niste incarcaturi facute de mine:
Bolovani - pietris mare de acvariu (desi mai trebuie matuit un pic)

Carbuni - pietris fin de acvariu vopsit cu negru

Lemne - crengute culese din parc

Pentru fier vechi ar fi ideal sa ai o cutie de resturi de plastic, inclusiv de la kituri de montat (avioane, tancuri etc). Poti incerca si cu bucati de plastic indoite, presupunand ca a fost taiat un rezervor.
Si nu trebuie umplut tot vagonul cu asa ceva, in partea de jos pui o bucata de polistiren cu care sa umpli volumul, dupa care vii cu incarcatura deasupra.
 
Pă’i aşa am fă’cut şi eu cu încă’ă’rcă’turile mele. Am pus poliester pe baz㒠dup㒠am lipit cuş-cuş pt efect de piatr㒠de carier㒠dar nu cred c㒠a mers prea bine şi a trebuit s㒠dau şi cu piper alb. Pentru că’rbune am folosit piatr㒠de la noch. Pirmle tentative deci nu fiţi prea critici: :p.
Tuburi pentru vagoane platformă’

Voi încerca şi alte tentative. mulţumesc
 
Da ştiu c㒠ar trebui acoperit tot poliesterul, crfede-m㒠c㒠am pus cu penseta şi tot nu am reuşti :)) habar nu am de ce. Dar voi mai încerca.
 
cu penseta? :D :D

ia uita-te la ultima poza...sunt cam goale vagoanele :p
acum ia seama la vagoanele lui Radu...sunt pline ochi, eficient si la obect.
ai vazut de ce se vede polistirenul? :wink:
 
Cateodata, in modelism este mai eficient sa fii "taran". :D
Eu am turnat pietrisul, l-am aranjat un pic, pus aracet si pa. Intradevar, la lemne este nevoie de mai mult atentie la asezare.
Evita sa folosesti chestii organice (alimentare) pentru incarcaturi, sa nu ai surpriza ca peste ceva timp sa faca mucegai.
 
L-ai turnat pietrişul şi dup㒠ai pus llipiciul ??? Eu am pus pe poliester aracetul şi am turnat pietrişul (cuş-cuş). Voi aţi fă’cut invers ?
Eu am fă’cut totul dup㒠cum arat㒠într-o revist㒠german㒠de modelism.
Asta a fost inspiraţia mea:Åži pentru cei care ştiu germana

Nu prea au ieşti cum trebuie dar mai încerc.
 
Depinde ce folosesti.
De exemplu, la carbuni, am pus pietrisul, i-am dat forma si am pus cu seringa aracet diluat cu apa. (ca al terasament)
La pietrele mari am pus intai aracet pe polistiren, le-am pozitionat, dupa care am mai dat o tura de aracet cum am spus mai sus.
La lemne am pus aracet din plin pe polistiren, am pus primul strat, iar la al doilea am pus aracet aproape sub fiecare bucata individual.
 
Da şi eu am folosit aracet diluat cu apa şi am pus siringa poate va trebui s㒠folosesc şi alte materiale. Chiar acum am folosit pietriş dar nu de agvariu ci de decor... Nu cred c㒠va ieşi ceva bine. Voi posta mai încolo.
 
Incarcatura de tevi nu ar merge mai bine legata cu lita, cateva fire un pic impletite intre ele? Ma gandesc ca ar semana cu niste cabluri de otel la scara... eu am folosit asa ceva pt. un cablu de tractiune al unui blindat.
 
Eu am vă’zut o astfel de încă’rcă’tur㒠de ţevi legat㒠chiar cu astfel de sârmă’. Dar voi încerca şi cu liţ㒠imediat ce gă’sesc. :))
Dar cel mai greu e o încă’rcă’tur㒠de fier vechi c㒠nu am nici o poză’... M-am tot gândit ce aş putea pune în astefel de încă’rcă’tur㒠şi cum s㒠le lipesc. Dar nu gă’sesc nimic....
 
balotii aia erau impreuna cu vagonul.

P.S. cand pui o poza ce nu iti apartine ,specifica autorul sau sursa pozei :wink:
 
Mulţumesc ICE-T pt poze, aşa ceva că’utam, doar c㒠o s㒠las efectiv nou, nu am cu ce s㒠fac că’ci nu m㒠pricep cu îmbă’trânirea. Mersi mult. Mai aştept poze dac㒠mai gă’siţi. Mersi.
Dar cum se lipesc ? Le pun pur şi simpllu în vagon sau le lipesc cu ceva ??? O super ”pică’tură’”.
Alte tentative de ”încă’rcă’tură’”, maşini vechi duse la topit :p

Tuburi mereu tuburi, ce ai aia foloseşti.