În Gară la Nenea Iancu 2023

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.041
2.552
Iași
LOCATION
Iași


10-12 noiembrie 2023 Expozitie Ploiesti.jpg

”În Gară la Nenea Iancu” 2023 este un eveniment de trei zile de modelism și cultură feroviară organizat de Clubul Feroviar Republica Ploiești împreună cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova. Aflată la a patra ediție, manifestarea are loc în perioada 10-12 noiembrie 2023 în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și reușește să strângă cluburi de modelism și pasionați din toată țara, ca o continuare firească a expozițiilor organizate începând cu anul 2019.​

După cum ne-au spus organizatorii, evenimentul este dedicat copiilor, pasionaților de modelism, de electronică, mecanică și oricărei persoane în căutarea unei pasiuni care să-i dezvolte atât latura practică, cât și estetică.

Expoziția va cuprinde o dioramă modulară funcțională, o secțiune dedicată dioramelor, vignetelor și istoriei feroviare, iar în premieră, la ediția din acest an va fi prezentată o dioramă LEGO funcțională, cu tematică mixtă: feroviară și petrolieră.

Printre atracțiile evenimentului veți putea descoperii peste 50 de module ale cluburilor de modelism cu scene tematice, însumând peste150 metri liniari de șine și trenulețe, Garnituri de tren fidele celor real, trenuri în miniatură și diorame funcționale, locomotive, vagoane și lucrări de infrastructură printate 3D, diorame statice și elemente feroviare, dar si o dioramă funcțională LEGO, cuprinzând elemente feroviare

Program vizitare:

Vineri, 10.11.2023 de la 12.00 la 18.00,

Sâmbăta, 11.11. 2023 de la 10.00 la 18.00,

Duminica, 12.11.2023 de la 10.00 la 16.30.

Tarife vizitare expoziție: Adulți 6 lei, Copii 4 lei, Familie 15 lei, Copii grup: 1 leu (doar vineri, cu programare prealabilă, împreună cu un cadru didactic).


Parteneri media: Ploieștii.ro și DADA TV

Expozanții din acest an : CENAFER / Muzeul CFR București, Clubul Feroviar București, Clubul Improvizat București, Clubul AR-RAIL din Arad, Asociația de Modelism Tomis – Constanța, Team Iașiul, SevBrick, Club Ferociar Republica Ploiești, Pasionați și colecționari

Despre organizatori, Club Feroviar Republica – Ploiesti (CFRP)

Infiintat in 2016 sub forma unui grup de pasionati si prieteni din Ploiesti, acesta
se constituie ca si persoana juridica in asociatie nonguvernamentala in 2019, an in care se manifesta in spatiul public de pe malurile Dambului prin organizarea primei editii a expozitiei de modelism feroviar sub numele “ Poftiti in vagoane”. Ulterior, datorita si impactului pandemiei, expozitia a fost numita La Depou (in 2020 am organizat fara diorama functionala), apoi numele manifestarii devenind In Gara la Nenea Iancu, titlu care combina perfect, in opinia noastra, pasiunea noastra cu unul dintre cei mai valorosi reprezentanti ai Ploescilor.

Prima prezenta insa a clubului prin membrii sai actuali a fost la Bucuresti, la expozitia organizata de CENAFER prin Muzeul CFR in decembrie 2016, in anii urmatori continuand colaborarea cu cluburi din tara si strainatate, de asemenea si prin prezenta la expozitii organizate de alte cluburi partenere in Romania (Bucuresti, Arad), dar si in strainatate (Sofia, Ruse – Bulgaria si Veszprem – Ungaria). Sprijinul constant al celorlalti modelisti si dorinta de colaborare au fost si piatra de plecare in aventura evenimentelor ploiestene.

Clubul este format din cinci membri, cel mai tanar avand doar 12 ani neimpliniti. Suntem entuziasti si doritori a ne impartasi pasiunea pentru miniaturi si pentru trenuri deopotriva. Avem proiecte proprii realizate si promovam acest hobby, diversitatea tehnicilor si tehnologiilor potential implicate fiind extrem de variata.

Scara la care lucram miniaturile este cea mai uzuala in domeniu, H0 (1/87). Dar lucram si la scari mai mici cum ar fi TT (1/120) si uneori la N (1/160). Practic o cladire, o locomotiva sau un copac sunt de 87 de ori mai mici. 1 cm pe dioramele noastre sunt 87 de cm in realitate, un om avand undeva la 15 mm inaltime. Cumva te simti Guliver…

In prezent, principala noastra preocupare / necesitate este gasirea unui sediu propice dezvoltarii unor activitati tip atelier pentru un numar mai mare de membri si pasionati care sa permita si stocarea proiectelor, dar si un spatiu adecvat lucrului.