• Forumul este in proces de upgrade!

Diorama din Sinaia

asalexx

Well-Known Member
Poate ma poate ajuta cineva cu o idee:
Am cumparat un pod de piatra de la Noch pentru calea ferata si as vrea sa-l inlocuiesc cu podul din fata dioramei.Acolo am o problema.Pe sub pod imi trece sina de cale ferata,daca as pune podul de la Noch are mai multe si mai dese picioare intre picioare fiind 5,8cm,pe cand la cel vechi am decat 2 picoare.
Ma gandesc ca pe urma am probleme cu trenuletul sa nu atinga de picioarele podului.
Poate sa-mi dea cineva o idee?Ce as putea schimba la diorama ca sa fie bine?
Iata si poza.
Va multumesc
You do not have permission to view link Autentificare sau înregistrare acum
 

lupul_alb

Well-Known Member
dar ce are vechiul pod de vrei sa-l schimbi? are vreun defect? e foarte frumos. cred ca nu are rost, mai ales daca noul pod iti creaza probleme si din cauza lui trebuie sa modifici o parte din traseu. parerea mea.
 

Florinn

Well-Known Member
Membru personal
In primul rand, podul acela care vrei sa il scoti nu respecta legile fizicii :), adica nu are ce cauta piciorul de sustinere la mijlocul podului, in realitate intreaga structura s-ar prabusi sub propria greutate.

Eu as lasa actualul pod si as muta piciorul in pozitia corecta, eventual as mai adauga inca un pod identic in continuarea lui plus inca un picior de sustinere tot in pozitia corecta, nu stiu cum s-ar incadra in peisaj un pod de piatra, in realitate, acolo unde sub poduri sunt locuinte, drumuri, etc se folosesc poduri din structura de metal sau beton cu picioare putine, ca nu poti pune zeci de picioare de pod in curtea omului.

spor
 

asalexx

Well-Known Member
Aveti cu totii dreptate.Va multumesc pentru sfaturi.
Problema este ca l-am cumparat deja(podul)de la rally.
Problema cu curtile de la florin ar fi o modificare pe care o sa am grija sa o fac.Inainte eram incepator,habar nu aveam.O sa vad eu cum modific nu prea imi dau seama daca nu sunt acasa.
Kostelini cam asa ar trebui in realitate dar mai greu.
Salut Lupule.O sa schim peisajul o sa vina mai multa padure mai multa stanca si altele.Cred ca nu prea ara arata bine cel de fir si mai bine ar arata cel de piatra si in partea de jos o samodific drumul si celelate curi.Pe cand cealalt pod din spate ramane.El fiind mai mic este mai real,cu cateva modificari la piciarele podului.
Dar nu mi-ati spus nimic de diorama.Merge? :D
 

BOGDAN I

Well-Known Member
Tu ai cumparat un viaduct defapt .
Sub viaducte de obicei ori este o vale abrupta , copaci putini , stanci etc , ori un raulet de munte , eventual o poteca ,nimic mai mult . Daca vrei sa folosesti acel viaduct trebuie sa reconstruiesti relieful care il integreaza , o sa pun eu niste poze mai tarziu sa vezi despre ce e vorba sau uita-te la diorama de la CJ unde este un astfel de viaduct (mai mic ) .
 

BOGDAN I

Well-Known Member
Multe lucruri (ghivecele pe peron, iedera pe podul metalic ) sunt frumoase dar privind diorama in ansamblu este o agitatie de culori si multe lucruri inghesuite ca sa fie la numar , incerca sa faci un pic ordine in ele (tufisuri ,copaci ,oameni , masini etc ) incearca sa le asezi un pic intr-o ordine mai fireasca - nu perfecta ca nu la asta ma refer cumva "dezordonate mai ordonat" mai spre realitate .Este vie diorama imi place numai ca sunt anumite elemente care o "blocheaza" - bariera pusa fara un drum continuu (se vad traversele pe unde merg masinile) riul din dreapta da intr-un mic lac care este de 2 ori cat barca cu panze care se afla pe el , etc sunt un pic prea inghesuite toate , spre exemplu eu la baza acelui rau asi fi facut un lac mai mare care sa se intinda intre cei 2 piloni si mai mult in fata iar pe marginea lacului asi fi pus acea terasa de langa dubita rosie .
 

asalexx

Well-Known Member
Cam ai avut dreptate Lupule cu podul cam nu trebuia sa-l schimb doar sa-i fac cateva modificari si era perfect.
La podul de piatra am probleme cu piciarele lui.Dar tai unul,unul il las si asa mai departe. :(
nu prea am ce face si o sa incerc sa remediez cu ceva greseala.
Am promis ca pun cateva poze dar nu am mai avut timp pt dorama,fiind singur.
O sa revin.
Multumesc.
 

lupul_alb

Well-Known Member
nu te descuraja. cu siguranta va iesi ceva frumos si greseala va fi remediata cu ceva imaginatie. si sunt sigur ca o detii. asteptam fotografii si vesti cat mai bune.
 

asalexx

Well-Known Member
Poza cu viaductul cum o sa vina.+cateva modificari.
http://s204.photobucket.com/albums/bb214/asalexx/?action=view&current=CIMG1137.jpg
 

asalexx

Well-Known Member
<a href="http://s204.photobucket.com/albums/bb214/asalexx/?action=view&current=CIMG1137.jpg" target="_blank"><img src="http://i204.photobucket.com/albums/bb214/asalexx/CIMG1137.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 
Sus Jos