Haapsalu-muzeu feroviar al Estoniei

  • In perioada 20 -21 februarie forumul poate sa functioneze cu intreruperi, update la versiune software!

Semafor

Well-Known Member
21 Feb 2011
711
2
Pascani
LOCATION
Pascani
#1
Staţia de cale ferată Haapsalu

Staţia de cale ferată Haapsalu a fost principala gară feroviară din localitatea Haapsalu, Estonia.
Construcţia gării din lemn a început în luna mai 1904 iar din decembrie 1904 au început să circule trenurile de lucru,. Gara istorică este formată din mai multe clădiri: treminalul de pasageri, un pavilion de control al trenurilor, o terasă acoperită şi o platformă acoperită cu o lungime de 216 metri. Terminalul de pasageri are un singur etaj, fiind ornamentat cu o dantelărie din lemn iar clădirea sălii de aşteptare este din piatră cu două etaje având în partea de nord-est un turn cu ceas.Interiorul are tavane cu stucaturi şi pardoseala din plăci ceramice mici; picturile cu peisaje marine au fost realizate în 1950.
Clădirea gării a fost proiectată de arhitectul K. Verhaim şi inginerul V. Vestfalen, construcţia clădirii principale realizându-se între 1905-1907. Trenurile regulate de pasageri au circulat prin staţie până în septembrie 1995 iar trenurile de marfă până în anul 2004. Începând din 2014 cea mai mare parte a liniei a fost scoasă şi terasamentul a fost transformat în pistă pentru biciclete.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Haapsalu_Railway_Station

Gara feroviară Haapsalu – Muzeu

Clădirea gării Haapsalu a fost construită special pentru ţarii ruşi localitatea fiind un loc de vacanţă preferat de aceştia. Complexul are patru secţiuni: clădirea pentru pasageri, Pavilionul Imperial, colonada care le uneşte şi o platformă unică de 216 metri, acoperită. Aici se pot vedea locomotivele şi vagoanele istorice. Gara a fost folosită deseori şi ca platou de filmare.

Sursa: https://en.wikivoyage.org/wiki/Haapsalu

You do not have permission to view link Autentificare sau înregistrare acum


You do not have permission to view link Autentificare sau înregistrare acum


Si doua filmulete cu muzeul

https://www.youtube.com/watch?v=4_dzCrx1FNQ


https://www.youtube.com/watch?v=qRGNAQDB6TQ