Haapsalu-muzeu feroviar al Estoniei

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Semafor

Well-Known Member
Trenulist
21 Februarie 2011
750
19
Pascani
LOCATION
Pascani
Staţia de cale ferată Haapsalu

Staţia de cale ferată Haapsalu a fost principala gară feroviară din localitatea Haapsalu, Estonia.
Construcţia gării din lemn a început în luna mai 1904 iar din decembrie 1904 au început să circule trenurile de lucru,. Gara istorică este formată din mai multe clădiri: treminalul de pasageri, un pavilion de control al trenurilor, o terasă acoperită şi o platformă acoperită cu o lungime de 216 metri. Terminalul de pasageri are un singur etaj, fiind ornamentat cu o dantelărie din lemn iar clădirea sălii de aşteptare este din piatră cu două etaje având în partea de nord-est un turn cu ceas.Interiorul are tavane cu stucaturi şi pardoseala din plăci ceramice mici; picturile cu peisaje marine au fost realizate în 1950.
Clădirea gării a fost proiectată de arhitectul K. Verhaim şi inginerul V. Vestfalen, construcţia clădirii principale realizându-se între 1905-1907. Trenurile regulate de pasageri au circulat prin staţie până în septembrie 1995 iar trenurile de marfă până în anul 2004. Începând din 2014 cea mai mare parte a liniei a fost scoasă şi terasamentul a fost transformat în pistă pentru biciclete.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Haapsalu_Railway_Station

Gara feroviară Haapsalu – Muzeu

Clădirea gării Haapsalu a fost construită special pentru ţarii ruşi localitatea fiind un loc de vacanţă preferat de aceştia. Complexul are patru secţiuni: clădirea pentru pasageri, Pavilionul Imperial, colonada care le uneşte şi o platformă unică de 216 metri, acoperită. Aici se pot vedea locomotivele şi vagoanele istorice. Gara a fost folosită deseori şi ca platou de filmare.

Sursa: https://en.wikivoyage.org/wiki/Haapsalu

Gara Haapsalu-Estonia

Picturile cu peisaje marine

Si doua filmulete cu muzeul

https://www.youtube.com/watch?v=4_dzCrx1FNQ


https://www.youtube.com/watch?v=qRGNAQDB6TQ