Download poze din photobucket

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.051
87
DAr cum sa le downloadez pe pe photobucket sa le pun pe storage?
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[img=https://gist.github.com/philipjewell/a9e1eae2d999a2529a08c15b06deb13d]View: https://gist.github.com/philipjewell/a9e1eae2d999a2529a08c15b06deb13d[/img]


nu stiu daca mai functioneaza....eu nu am cont pe photobucket sa fac teste
 
  • Like
Reacții: ICRA
Multumesc, merge inca solutia, am obtinut lista de linkuri pt ale mele.
Lucrez la download acum, sa vad cum conving windoza sa ruleze scripturi de shell de linux :)
 
Am reusit pe windows in felul urmator:
* instalat Cygwin (de aici, varianta 64-bit) - in cursul instalarii trebuie selectat modulul cURL, ca nu pare a fi inclus in instalarea implicita.
* Salvati lista de linkuri din photobucket cf cu intructiunile de mai sus, in folderul home al cygwin-ului (ceva de genul C:\cygwin64\home\<username>\photobucket_files.txt)

Prima data am incercat comenzile recomandate de mai sus (cut -d blabla) direct in terminal window-ul cygwin si din varii motive nu au mers - da o eroare despre url-ul pasat comenzii de curl. Asa ca am echivalat toata chestia cu un script in perl, pt ca cygwin oricum vine cu perl instalat. Probabil ca se poate si mai simplu/elegant, dar nu concurez la un premiu de eleganta in scripting - aveam doar nevoie de poze :)

* in acelasi folder ca mai sus, creati un fisier batch1.pl, continand urmatoarele:
open(file_E, '<', '.\photobucket_files.txt') or die $!;
while ( <file_E> ) {
my $line = $_;
chomp $line;
system `curl -O --referer "https://s.photobucket.com/" $line`;
print $line;
}
close($file_E);

* tot din folderul de mai sus, rulati in cygwin terminal comanda perl batch1.pl -> o sa downloadeze singur pozele listate in photobucket_files.txt in folderul curent.
E posibil ca la primul transfer sa guitze firewall-ul, dati-i voie sa continue (posibil ca transferurile https in forma asta sa ridice ceva flaguri de securitate, depinde ce firewall aveti).
* in final obtineti toate pozele in folderul curent din cygwin, pe care le puteti accesa din windows direct.

Al doilea sir de comenzi
cut -d\/ -f 7 photobucket_files.txt | grep -v "\." | sort -u | while read dir; do mkdir ${dir}; cd ${dir}; grep "/${dir}/" ../photobucket_files.txt | while read file; do curl -O --referer "http://s.photobucket.com/" ${file}; done; cd -; done
se poate implementa similar, in perl. Eu nu am albume in photogaleata, deci nu am implementat-o. Pot sa ma uit cum se echivaleaza si a doua comanda in perl - dati-mi va rog de stire daca va e util.

Odata aduse pozele local, urmeaza uploadul acelorasi fisiere (obligatoriu cu aceleasi nume) in storage.lokomotiv - de aici va ajuta @crystyv .
 
Ultima editare:
M-am lovit și eu de aceleași probleme, iar încercările de descărcare cu opțiunea "Download album" au eșuat totdeauna cu afișarea mesajului "Hmmm. Something didn't click. Want to give it another shot? Try again now." :p
Soluțiile cu scripturi și altele asemenea recunosc că nu m-au tentat, așa că... am intrat cu telefonul pe contul meu de photobucket (nu mai țin minte dacă a trebuit să instalez aplicația respectivă) și, surpriză, descărcarea albumelor a funcționat! Așa că am descărcat pe telefon câte un album sau două, asigurându-mă în prealabil că salvez în foldere separate, după care le descărcam în computer, le ștergeam din telefon și o luam de la început. Astfel mi-am adus pe computer toate albumele cu poze din photobucket și le-am salvat în foldere denumite corespunzător acestora. Ouf... :)
De pe computer am intrat din nou în foldere, ca să-mi notez path-urile (căile) complete ale acestora, deoarece link-urile din forumul nostru trebuie să conțină atât denumirile imaginilor (rămase neschimbate prin descărcare) și căile către acestea. Astfel, după stocarea pozelor în storage.lokomotiv în folderele corespunzătoare, trebuia să știu "echivalențele" dintre căile vechi (photobucket) și căile noi (storage) pentru a reface linkurile. Pare simplu, dar în cazul unui MARE număr de imagini (and I mean it) devine foarte complicat, dacă nu chiar imposibil. Ei, dar aici a intrat în scenă colegul nostru Crystyv :cool:
 
Acuma ce sa zic? cam cîte poze am eu.;););)
Problema e ca nu stiu sa fac mai nimic din ce e descris aici.
Dar o sa incerc.
Asadar este o aplicatie photobucket?
 
Mda....eu m-am enervat și am șters toate albumele de pe photobucket, mai am cateva zeci in libraria generala, pe care nu pot sa le șterg. Sincer, nu dispun de timpul necesar refacerii a sute de link-uri la subiectele mele. Plus că, opțiunea de editare este inexistenta. De ceva timp, pozele le am pe storage. Acum vad ca pot posta direct din telefon, de pe PC inca nu am încercat, este mult mai comod așa.
 
Albumele mele de pe photobucket (scris intenționat cu literă mică) sunt FOARTE multe, așa că am avut zdravăn de lucru până să mi le văd pe computer. Evident, am creat pentru fiecare album câte un folder separat cu numele albumului respectiv, după care am construit un fișier text cu lista alfabetică a acestor foldere și un alt fișier text cu căile albumelor corespunzătoare de pe photobucket. După ce am tipărit aceste două enorme liste a început distracția redirecționării linkurilor din forum...
După câteva tatonări referitoare la alegerea celei mai comode și eficiente modalități automate de redirecționare a linkurilor către pozele mele, împreună cu Crystyv am stabilit să încarc pe storage câte un album pe zi și să-i trimit atât calea veche a albumului de pe photobucket, cât și calea nouă a albumului omolog de pe storage. De ce un album pe zi? Fiindcă softul din storage.lokomotiv nu ține cont de denumirea folderului creat, ci de ziua în care pozele din folder au fost încărcate. Cu aceste două informații, Crystyv reușea să înlocuiască automat calea veche a pozelor mele din albumul respectiv de pe photobuchet cu calea nouă a pozelor din albumul omolog de pe storage. Văzând noi că această cale de rezolvare este bună, am mai încărcat pe storage și câte două-trei albume pe zi, trimițând apoi către Crystyv căile vechi și calea nouă pentru redirecționarea linkurilor către noile locuri de stocare ale respectivelor imagini. Cantitatea de muncă este imensă, deci... aveți puțintică răbdare, cum bine zis-a Caragiale :D
 
  • Like
Reacții: SSL
Atât eu am lucrat "printre picături", în din ce în ce mai puținele mele momente libere, cât și Crystyv, conform frecvenței din ce în ce mai reduse a mesajelor mele, așa că operațiunea de redirecționare s-a întins zdravăn în timp. Zilele trecute am început să vedem luminița de la capătul tunelului, începând să ne ocupăm de ultimul folder din listă, cel cu foarte multe poze nesortate din folderul-rădăcină al contului meu photobucket. La ora actuală mai avem de redirecționat câteva poze, deci... almost there :)
Lucrurile n-au fost chiar atât de simple pe cât (cred eu că) le-am făcut să pară, din cauza frecventelor linkuri-miniatură pe lângă linkurile normale photobucket, pe care le-am folosit pe scară largă până la "schimbarea macazului" celor de la website-ul respectiv, deci algoritmul lui Crystyv trebuia să recunoască ambele tipuri de linkuri și să le înlocuiască fără greșeală cu noile linkuri normale către storage, pe TOT forumul.
Astfel am reușit împreună să-mi salvez imaginile și subiectele mele de pe acest forum, așa că îi mulțumesc foarte mult lui Crystyv pentru ajutor, idei, amabilitate, sprijin și înțelegere!
41.gif
 
  • Like
Reacții: felippe și SSL