Optical Display Panel

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.407
254
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
DCC-ODP este gandit a fi complementul perfect al Xbus-AC: impreuna ele pot crea un Panou de control optic digital pentru comanda unui triaj sau a unei gari. DCC-ODP permite afisarea intr-o forma compacta a starii a pana la 16 accesorii DCC (macazuri, semnale, semafoare, bariere, lumini interioare si exterioare).

odp 1.png
odp 2.png


odp 3.png


Circuitul este relativ simplu, se alimenteaza direct de la sine si graviteaza in jurul microcontroller-ului PIC 16F677. Un sir lung de 16 perechi de LED-uri SMD rosii si verzi este folosit pentru monitorizarea starii celor 16 accesorii.

IMG_1587.jpg

IMG_1588.jpg

IMG_1641.jpg


LED-urile SMD se pot inlocui cu unele montate direct pe panoul de control, in vecinatatea comutatoarelor ce controleaza macazurile (prin Xbus-AC), oferind astfel feedback-ul aferent actionarii acestora. Dupa fiecare modificare a starii unui accesoriu, aceasta este salvata in EEPROM-ul intern al PIC-ului; astfel starea celor 16 accesorii va fi "tinuta minte" la urmatoarea pornire a dioramei.

Circuitul este in sine un accesoriu DCC a carui adresa este chiar cea mai mica afisata; aceasta se poate modifica usor prin POM (Programming On Main) accesand CV101. De exemplu, scrierea valorii 15 in CV101 va modifica adresa DCC-ODP, adresele monitorizate devenind 15 - 30. Se pot folosi asadar multiple ODP-uri, fiecare cu plaja lui de adrese.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[img=https://www.youtube.com/watch?v=Q85wwSMPm1A]View: https://www.youtube.com/watch?v=Q85wwSMPm1A[/img]


O alta aplicabilitate practica a circuitului este chiar cea de decodor accesorii multiplu: poate fi folosit de exemplu pentru comanda a 16 semafoare simple cu 2 focuri.