Nu pot modifica adresa sau reseta decodor la locomotiva 060 EA.

ovidiustz

New Member
16 Decembrie 2024
5
0
Bucuresti
Buna ziua tuturor, numele meu este Ovidiu si de ceva vreme m-am reapucat de colectionat locomotive si vagoane in special CFR, toate bune si frumoase, insa de cateva zile ma confrunt cu o problema la una dintre locomotivele pe care le detin si anume 060 EA cod AF 10027, mentionez ca aceasta are instalat un decodor cu sunet de la ESU.
Problema este ca nu mai doreste sa raspunda la citirea C.V. si nu ma lasa sa resetez decodorul, statia pe care o am este Z 21, exemplu: cand apas pe multimaus Menu+1 sau Menu+8 imi apare mesajul Error 2, aceeasi problema si de pe tableta deoarece am si varianta cu router de la TP-Link, am resetat statia, am dat reset si la multimaus, sters loco din biblioteca, nimic.
Insa nu m-am lasat batut si am incercat sa citesc, sa schimb si sa resetez valorile decodorului cu statia de la Piko SmartControl Light Wlan, a mers, insa luminile frontale nu se aprind, cele rosii palpaie si sunetele se aud gajaind, am incercat mutand-o pe statia Roco Z21 cu speranta ca o voi putea reseta si cu aceasta dar nu, mesajul error 2 persista, sinele nu sunt murdare iar rotile sunt curate. Nu stiu ce sa i mai fac, celelalte locomotive n-au probleme, functioneaza, le pot schimba valorile.
Situatia nefericita a aparut atunci cand pe circuit rulau 2 locomotive 060 DA si 060 EA, am dorit sa modific adresa la 060 DA dar am uitat sa scot locomotiva 060 EA de atunci a inceput totul, mentionez ca inainte de asta functioma normal.
Daca s-a mai intalnit careva cu aceasta situatie si care este solutia.
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
Multumesc.

Ce varianta suporta statia ta? Programare on main track si programare pe program track? Pe main poti modifica direct pe diorama sau ce ai. Program track e o linie scurta, pui loco pe ea si faci ce vrei. Din pacate problema ta nu e ceva nou. Din peste +150 decodoare diverse montate de mine, am dat odata de un MRC naravas, cu simptomele tale. Am schimbat adressa default 3 cu numarul loco din 4 cifre si s-a terminat filmul. Nici pe main track, nici pe program track nu a vrut sa asculte. Sunete aiurea, lumini aiurea. Chiar cu hard reset CV8=8 nu am facut nimic. Am scrasnit din dinti si l-am ajutat sa moara cu demnitate dupa ce toate incercarile au esuat. De garantie ESU nu vrau sa te intreb, nu cred ca are, altfel il trimeteai inapoi. Ultima varianta ar fi sa pui loco pe linie program conectata nu la statia care o ai, ci la programator ESU si sa vezi daca il vede si ce probleme are. Eventual rescrii tot si spoi o reprogramezi cu functiile care le vrei.

Salutare, statia este Roco Z21 start, provine dintr-un StartSet Roco daca te ajuta sa-ti dai seama, in P.O.M nu vrea nici pe linie simpla...
Pur ai simplu cred ca l am dat peste cap, de incepator ce sunt.
P.S. este normal sa bazaie decodorul?
Asa facea si cand mergea bine.

Ce varianta suporta statia ta? Programare on main track si programare pe program track? Pe main poti modifica direct pe diorama sau ce ai. Program track e o linie scurta, pui loco pe ea si faci ce vrei. Din pacate problema ta nu e ceva nou. Din peste +150 decodoare diverse montate de mine, am dat odata de un MRC naravas, cu simptomele tale. Am schimbat adressa default 3 cu numarul loco din 4 cifre si s-a terminat filmul. Nici pe main track, nici pe program track nu a vrut sa asculte. Sunete aiurea, lumini aiurea. Chiar cu hard reset CV8=8 nu am facut nimic. Am scrasnit din dinti si l-am ajutat sa moara cu demnitate dupa ce toate incercarile au esuat. De garantie ESU nu vrau sa te intreb, nu cred ca are, altfel il trimeteai inapoi. Ultima varianta ar fi sa pui loco pe linie program conectata nu la statia care o ai, ci la programator ESU si sa vezi daca il vede si ce probleme are. Eventual rescrii tot si spoi o reprogramezi cu functiile care le vrei.
Salutare, statia este Roco Z21 start, provine dintr-un StartSet Roco daca te ajuta sa-ti dai seama, in P.O.M nu vrea nici pe linie simpla...
Pur ai simplu cred ca l am dat peste cap, de incepator ce sunt.
P.S. este normal sa bazaie decodorul?
Asa facea si cand mergea bine.

Vorbeste cu vanzatorul: poate incerca o clonare a decodorului unei locomotive similare pe care o are la vanzare.

• Like
Reacții: ovidiustz
Depinde. Unele bazaie,altele nu. De obicei, din ce am vazut la mine la ESU,bazaitul era de la setari gresite a compensarii de sarcins si a altor CV pentru controlul motorului. Garantie nu are. In RO garantia este 24 luni.

In situatia in care nici garantia nici vanzatorul nu te ajuta cu nimic, poate ai noroc sa fii la distanta rezonabila de vreun coleg cu programator ESU. In cazul in care decodorul e ok, o rescriere a programului si setarile pt auxiliare il pot recupera. Exista varianta infima, dar reala sa fi scris din greseala ceva alt undeva si asta sa il faca sa fie non responsiv.

• Like
Reacții: ovidiustz
In situatia in care nici garantia nici vanzatorul nu te ajuta cu nimic, poate ai noroc sa fii la distanta rezonabila de vreun coleg cu programator ESU. In cazul in care decodorul e ok, o rescriere a programului si setarile pt auxiliare il pot recupera. Exista varianta infima, dar reala sa fi scris din greseala ceva alt undeva si asta sa il faca sa fie non responsiv.
Multumesc frumos pentru sfaturi, dupa sarbatori voi cauta solutii.

Daca locomotiva este AF, ai incercat sa vb cu ei, chiar si iesita din garantie? Daca tot au facut locomotiva, poate te ajuta cu varianta de sunet originala, contra cost sau free.