Kit de montat Omnibus Weinert, cod 40054, scara 1:87 HO.

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
149
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Va salut !
Revin cu o lucrare efectuata anul trecut, pana sa plec in UK.

Poate va mai amintiti Schienenomnibus-ul de la GߓNTHER Modellbau .

Eh, atunci cand cei de la GߓNTHER Modellbau au decedat subit, Weinert s-a apucat sa cumpere in draci matritele lor.....pacat ca NU au cumparat si CALITATEA !!!!!:wink:

Zis si facut !

Am gasit pe net de cumparat varianta de Omnibus, produsa de Weinert.
Pretul kitului de montat a fost de 62 euro + 10 euro taxe postale pana in RO.

Buuuun! L-am cumparat via Ebay, am asteptat sa vina , a venit si .....hai la treaba:Pe post de liant, am folosit traditionalul deja cianoacrilat.
Am avut ocazia sa iau anul asta din UK si un letcon de la Antex, si soluti + flux de la Carr's, dar am fost sfatuit de omul de la magazin ca e mai cusher sa folosesc cu incredere cianoacrilatul....si nu cred ca nu ar fi vrut sa-mi ia banii mei :) .

Sasiul asamblat:Montajul caroseriei s-a facut cu greutate, kit-ul Weinert are bavuri muuuuulte ( dar mai multe voi spune in articolul dedicat marelui RASOL a la WEINERT ...da!!!....si baietii astia de la Weinert dau chix, si ei sunt din carne si oase :? :oops: ):

Daca la vechiul kit produs de GߓNTHER Modellbau, accesoriul fotodecupat din alama ce se pune pe acoperis a venit gata "impaturit" in cele 4 colturi, apoi baietii de la Weinert au considerat ca e suficient sa ti-l livreze doar cu niste marcaje pe el si pe fartie, ca tu, modelist incercat ce esti, sa ti-l "impaturesti" singur !!!
....si se spune ca odata cu trecerea timpului, creste si progresul tehnic! .....eh....in cazul Weinert, e doar o zicala !!!! :oops:

Iata kitul asamblat si cu prima mana de grund:
....si accesoriiile au "suferit" acelasi tratament cosmetic de infrumusetare:

Si cu vopsea:

Produsul final, cu decaluri si alte cele:
Pentru vopsire, am apelat cu incredere ( ca si la fratele Schienenomnibus-ul de la GߓNTHER Modellbau ) la spray-ul cu vopsea de la DEN BRAVEN: face o treaba minunata !!!!

Iata-i si pe cei doi "frati" impreuna:
Alte detalii:
Marius.
 

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
149
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Cu aceasta ocazie, am organizat si o sesiune foto cu familia Gerhard, familie ce s-a reunit pentru o excursie pana la Weimar :


Sa va fac cunostiinta:

---Horst, capul familiei , un predicator presibiterian convins, toata ziua sta cu nasul in CARTE si citeste la nesfarsit. Este gata oricand sa tina o predica, este un orator innascut:--in centru, mutter Henriette, o doamna de vita nobila, fiica de marchiz francez , casatorita prin aranjament familial acum mai bine de 35 de ani cu, atunci tanarul predicator, Horst Gerhard:


In stanga si-n dreapta, aveti ocazia rarisima sa le vedeti pe cele doua comori ale familiei, pe Gertrude si Matilda.
Deja la mana lor se dau bonuri de asteptare, asa de multi pretendenti sunt :p !

---In stanga, planul indepartat, va prezint doi dintre multii pretendenti la mana celor doua "comori": Schmidt si Gebauer.
Acestia sunt , totodata, si principalii finantatori ai bisericii unde Gerhardt predica cu atata ardoare......


Iar in aceasta poza, va fac cunostiinta cu viitorul familiei, soarele in jurul caruia se invarte toata familia, pe vlastarul Hans Horst al II-lea.


Nu imparatseste aceleasi trairi....dumnezeiesti ca si tatal sau, dar macar a mostenit acelasi talent de bun orator !!! 8)
Este un pic cocolosit, chiar as putea spune ca un pic mai mult, desi este un baiat matur, spune el, si imatur , o spun toti ceilalti :D !

La final, ar mai fi de prezentat o singura persoana pentru a avea tabloul complet: tanarul servitor ( mai jucaus!) Wenger !!!


Poza de mai sus este mai mult decat edificatoare asupra sufletului si caracterului acestui tinerel : un om jucaus si pus pe sotii la orice moment din zi.....si noapte :lol:.
Acest tanar este , in secret , si un mare admirator al Matildei :oops: .
Acest tanar are o poveste pe care doar Horst si Henriette o stiu....si acum si voi: acum 22 de ani, la usa casei Gerhardt a poposit intr-un cos o mica aratare ce-si cerea din toti rarunchii dreptul la viata: era micutul Wenger !!!!
Se pare ca cea care la abandonat nu a stiut ce mare greseala face !!!

In sfarsit, ajunge cu momentele siropoase, va las sa admirati aceste fotografii in voie !
Marius.