Buretele din cutiile Auhagen

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.167
2.887
Iași
Sa nu patiti ca mine. Atentie la cutiile Auhagen. Sa puneti vagoanele in niste servetele/prosoape de bucatrie sau pungulite alimentare si apoi in cutie. Partea vagonului care a stat pe burete ramane fara vopsea, a se vedea scrisul auriu, banda aurie.

Rheingold Liliput (2).webp
Rheingold Liliput (3).webp

Rheingold Liliput (4).webp

Rheingold Liliput (5).webp
Rheingold Liliput (6).webp

Rheingold Liliput (7).webp

Rheingold Liliput (8).webp

Rheingold Liliput (9).webp
Rheingold Liliput (10).webp

Rheingold Liliput (11).webp

Rheingold Liliput (12).webp

Rheingold Liliput (13).webp

Rheingold Liliput (14).webp
Rheingold Liliput (15).webp

Rheingold Liliput (16).webp

Rheingold Liliput (1).webp

Cutie Auhagen.webp

Foarte nasol... am cateva vagoane dar nu le-am verificat.
Este buretele impregnat cu ceva sau este o actiune mecanica?

Am ramas fara cutia originala cred ca acum 10-15 ani. Din 2014 vagoanele au stat in cutiile Auhagen fara sa ma uit la ele. Cutiile au stat in raft.
Nu ma uitam nici acum daca nu citisem nu mai stiu unde cum ca buretle din cutiile Auhagen este acid.

Probabil acesta e motivul pentru care multe din locomotivele si vagoanele mele cumparate erau puse pe bucati de plastic transparent subtire si apoi infipte in alveole. Athearn, LifeLike Proto, Bachman. Singurele fara nimic extra sant Kato, care vin doar in cutie si au folie cu bule deasupra ca sa nu loveasca capacul.

Unde gasim folie transparenta de care pun producatorii in cutii? Folia care serveste la extragerea modelului din cutie?
Ma gandesc ca se poate dubla buretele cu folie dintr-asta.

E o bucata de punga de plastic ordinara. Nu-i nimic NASA. Eu am pastrat toate cutiile de la 135 diesel si 55 abur. Cred ca e o cutie de televizor vechi sau chiar de masina de spalat ca volum. KATO nu a pus burete, e un fel de spuma poliuretanica cu densitate mare, non abraziva, taiata laser cred. Restul au preferat fie jumatati de plastic cu forma locomotivei, fie burete normal si modelul pus in ea cu folie de plastic pentru protectie. Sincer nu stiu cat este vina buretelui sau vina tampografiei si calitatea vopselei. Daca bazele de culoare sant diferite, cred ca al 2 lea strat peste culoarea de fond nu a vrut sa prinda bine. Eu am incercat sa reinmatriculez cateva diesel sau abur si numerele sant atat de bine fixate incat orice varianta de curatare duce la urme pe plasticul negru la cele cu abur si la fel pe culoarea de baza la diesel. Lichid de frana, lichid de fixat decaluri, nimic nu a vrut sa atace numerele tampografiate.

@gamitzu problema buretelui care se "topeste" in timp si distruge vopseaua de pe modele este ceva mai veche, nu-i de ieri sau azi. Am in minte o imagine cu model englezesc, cu buretele efectiv agatat de model ca iedera pe casa si vopseaua compromisa, tipul respectiv avand majoritatea modelelor in cutii cu spuma.

@AdyAero banalele pungi pentru legume/fructe (din Auchan, de exemplu sau oricare alt supermarket din tara), din plastic moale este numai bun. Eu m-am ales cu o bucata mare de astfel de plastic de la piesele de mobila, din care tai cat trebuie. Si verific regulat modelele in cutiile cu spuma. Frica pazeste bostanaria. :D

• Like
Reacții: AdyAero
Am facut doua vitrine din policarbonat, cu fafturi si usi. Plus una mare din lemn, facuta de Dragos, cu geamuri culisante. Am scapat de cutii. Imi place sa le vad expuse, nu ascunse sub pat sau in dulap.IMG_20210708_134924.webpIMG_20210708_134815.webp

...Am scapat de cutii. Imi place sa le vad expuse, nu ascunse sub pat sau in dulap.
Evident, asta este si ideea rafturilor, sa fie permanent expuse, protejate si la indemana.
In cazul in care ai diorama mare sau cu statie ascunsa mare, unde poti gara mult material rulant, atunci nu iti mai risti modelele in cutii cu burete acid.

• Like
Reacții: AdyAero
Stiu ca nu e nimic NASA in folia aia. Dar trebuie sa fie rezistenta in timp sa nu se descompuna deci sa aiba rezistenta la UV si sa nu se lipeasca in timp de modele.

E o folie mai moale, gen punga. La BLI. La Bachman este o folie mai groasa, implicit mai rigida.