Anunt important: [Local Link Removed for Guests]
Momentan sunt probleme cu trimiterea email-urilor spre yahoo, va rugam sa folositi seciunea Contact daca aveti probleme cu primirea email-urilor de resetare a parolei sau activarea contului

Autocamioane si autobuze interbelice

Scheme de vopsire, compozitii de trenuri autentice, denumiri s.a.m.d.
cosmin78
Mesaje: 5824
Membru din: Sâm Apr 28, 2007 12:00 am
Localitate: Porto/Craiova
Contact:

Autocamioane si autobuze interbelice

Mesaj de cosmin78 » Lun Iul 09, 2018 10:16 am

Daca pentru perioada marilor realizari socialiste ne-am dumirit cat de cat cam ce autocamioane circulau pe soselele tarii si nu numai, ar fi interesant de stiut si pentru perioada interbelica ce autovehicule grele erau la activ.

Zilele trecute am gasit o imagine cu un camion OSIN, un Ford AA, pe pagina facebook Poze Vechi din Romania


[Local Link Removed for Guests]

La H0, Busch are o varianta furgon a acestui camion

[Link Removed for Guests]

sau,mai greu de gasit, Jordan Miniatures, in versiunea tank truck.

[Link Removed for Guests]
Cosmin
[Link Removed for Guests]
Avatar utilizator
catalin
Mesaje: 2803
Membru din: Mar Apr 24, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Autocamioane si autobuze interbelice

Mesaj de catalin » Lun Iul 09, 2018 3:44 pm

Identica situatia si pentru modelul T. Tot Jordan il face la scara, in realitate l-am vazut (in poze evident) in varianta cu bena de lemn, tepuse si salvare apartinand Armatei Romane.

Nu stiu daca este un avantaj sau un dezavantaj pentru modelisti insa perioada amintita nu se caracterizeaza prin standardizare. Se importau sasie si se construia restul in tara. Un exemplu relevant sunt autobuzele CFR cu mentiunea ca aceasta societate era cat de cat standardizata. Ceilalti actori economici, de dimensiuni mult mai mici, cumparau sasiele si din ele construiau camioane, autobuze, vidanje, masini de salubritate urbana...ce avea omul nevoie. In principiu daca s-ar gasi pe undeva sasie accesibile de Ford AA (sau licenta Fordului din Rusia, GAZ) cred ca deja ai cam acoperit 25% din parcul de camioane /autobuze din epoca. Cu ceva sasie de Chevy....mai adaugam 25-30% inclusiv autobuze CFR. Acuma, de identificat o sursa de sasie HO....si eventual cateva poze de epoca suficient de clare cat sa putem identifica numere de inmatriculare autentice. Ramane problema vopsirii pentru ca eu nu stiu decat poze alb negru la subiect.

Imagini cu vehicule din epoca sunt pe la alte subiecte si a mai existat undeva o discutie (parca initiata de ICRA) cu legatura la aceasta discutie.
All aboard !
Avatar utilizator
ICRA
Mesaje: 578
Membru din: Mie Aug 24, 2011 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Autocamioane si autobuze interbelice

Mesaj de ICRA » Mie Iul 11, 2018 10:55 pm

Credeam că v-ați pensionat! :-D
Cătălin are dreptate, am încercat și eu să indentific ...dar parcul de camioane interbelice e de genul parcului de tramvaie și chiar de locomotive interbelice, multe custom.
Subiectul Osin a lui Misha este o enciclopedie de camioane interbelice. Acolo am identificat [Link Removed for Guests] că fiind unul dintre camioane.

Cătălin cred că a vrut să spună Ford AA de la Jordan. Jordan nu mai există și matrițele au au fost distruse. Există ebay sau modelul Busch pe care l-ai postat, îl am și eu dar as vrea să îi fac o copie înainte să îi tai cabina.

Sylvan models face pickupul de la Chevy în mai multe variante o să postez detalii.
...

Idea e că parcul auto interbelic arăta american, cea ce e bine doar că nu e cerere mare de modele interbelice.

Va urma... :-D
Scrie răspuns

Înapoi la “Documentatii”