Anunt important: [Local Link Removed for Guests]
Momentan sunt probleme cu trimiterea email-urilor spre yahoo, va rugam sa folositi seciunea Contact daca aveti probleme cu primirea email-urilor de resetare a parolei sau activarea contului

Despre curatarea sinelor si prevenirea oxidarii

Esti nou in lumea modelismului? aici gasesti informatiile de care ai nevoie pentru a incepe.
Avatar utilizator
IonutM
Mesaje: 49
Membru din: Vin Sep 07, 2007 12:00 am
Localitate: Pitesti
Contact:

Despre curatarea sinelor si prevenirea oxidarii

Mesaj de IonutM » Mar Sep 11, 2007 6:40 pm

Am citit in mai multe randuri despre problema oxidarii sinelor si a curatarii lor si propun o solutie pentru ameliorarea problemelor. In trecut am folosit cu succes spray-urile de curat contacte si de prevenirea oxidarii acestora pentru circuitele electronice. Foloseam spray-urile Kontakt-60 (curatare) si Kontakt-61 (prevenire), dar cred ca orice pereche de acest gen poate da rezultate bune, mai ales daca se foloseste spray-ul de prevenire inca de la inceput. A folosit cineva asa ceva pana acum pt sine? oare nu ar putea fi o solutie pentru amanarea oxidarii si curatarea sinelor fara uzura mecanica?
rally
Mesaje: 1188
Membru din: Dum Dec 04, 2016 8:05 pm
Localitate: bucuresti
Contact:

Mesaj de rally » Mar Sep 11, 2007 11:56 pm

Legat de curatarea sinelor, sunt convins de randamentul vagoanelor de sters sina, mai ales cand ai poduri, relief, tunele . Pt Circuitele simple, plane , merge si guma de sters sina.
Orice lichid, de contact sau antioxidant, in conditiile unei diorame ce se prafuieste, va culege toate scamele din aer si de aceea nu ma prea incanta ideea.
Pe de alta parte, nu prea ai de ce sa-ti bati capul cu prevenirea oxidarii, caci sinele actuale nu prea sufera de aceasta boala, atat de tare, sau cand in sfarsit vor incepe problemele, copiii tai vor avea copiii la facultate... :-D iar noi vom bantui pe plaiurile "forumurilor vesnice " :twisted:
In doar 4 ani, modelismul romanesc nu mai gangureste, vorbeste chiar limbi straine !
Scrie răspuns

Înapoi la “Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori”