Diorama la N pe segmente a lui Sogard

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Sa fiu al naibii , de cate ori am trecut pe acolo numai gardul nu l-am pozat... :D . Saptamana asta o sa scotocesc sa vad ce gasesc.
 
Acuma ma uit la poze, deh la ora la care le-am facut mi se parea reusit.... am impresia ca mai trebuie inchisa putin la culoare. Ar merge niste "prafuri" negre ? Ma gandesc sa folosesc mina de creion maruntita pentru acesta operatie... o merge ?
 
Am incercat cu solutie diluata de negru, cat sa coloreze spatiile dintre caramizi, pe casutele mele. Nu trebuie un efect prea marcat pentru ca nu se vede bine. Am tot pensulat si spalat pana am ajuns la ceva convenabil. Praful de grafit cred ca se va intinde incontrolabil (manjire) si oricum va fi nevoie de sigilare, deci cumva operatii ireversibile.
 
Buun, dupa ce am dat primul strat de vopsea pe placile de beton rezultatul arata cam asa...evident ireal.



am dat cu ceva hartie abraziva, 120 granulatie.



lucrurile s-au mai imbunatatit si am aplicat al doilea strat de vopsea, insa darele lasate de pensula sunt foarte suparatoare. Nu am putut acoperi suprafata cu chit de la revell pentru ca nu am avut bani sa imi cumpar. :(



Am dat peste cele doua straturi cu hartie abraziva de 600. Ma declar multumit. Apare si ceva mizerie.





Si datorita trecerii timpului nu numai mizeria se depune ci si iarba rasare de unde nu te astepti.





Iarba este de la noch cod 95360 dar fiind cam mare a trebuit sa o maruntesc cu rasnita. Ce a rezultat am indesat intre rosturi cu ajutorul carfului lamei de la cutter. Tot cu cutterul se pot face rosturi mai mari daca este necesar. Trebuie lucrat cu putina grija la largirea rosturilor pentru ca fiind balsa cutterul de duce usor unde vrea el.



Mizeria de pe placile de beton e o combinatie intre alb si negru de tempera diluat cu putina apa si neuniformizat la amestecare. Fiindca metoda cu pensula stearsa nu prea merge pe suprafetele netede , am aplicat cu carful pensulei pe alocuri dupa care am intins cu un servetel. Efectul iese oarecum pierdut...

bafta tuturor.
 
Am facut ce am facut si m-am ales cu o turnanta PECO, nemotorizata deocamdata....

Despre aceata... mult de munca:
- rotile sunt false, scartaie ingrozitor la miscare.
- balustradele sunt exagerat de inalte ajung pana la umarul unui barbat scara N.
- sitemul de actionare trebuie cumparat separat sau facut home made.
- trebuie montata la locul ei, unde binenteles gaura facuta in modeul este mai mare.. :lol:









 
Sincer ma gandeam sa ii fac niste roti din teflon pe niste axe din sarma otelita iar actualele roti sa le decupez de acolo.
Balustrada, cred ca o sa incerc ceva la laser cand o sa am vreme. Inca nu sunt hotarat daca ii fac casuta de comanda, dar sa vedem.

Legat de actionare...e cu dus si intors, peco are ceva de vanzare, doar ca problema mea este legata de oprirea la punct fix.

La capitolul weathering stau foarte prost, si nu am idee cum sa o fac sa arate ceva mai real....
 
:D daca erai pe felie prin aprilie, am avut un depou de la atlas cu turnanta si motor de actionare de la Atlas. Depoul era cu 3 cosmelii, iar turnanta avea un mecanism Geneva, cu divizor, se oprea la fix mereu. L=a luat un tip din buc, de pe forum de acilea, Marius. Se pare ca el atrecut definitiv la HO si a lasat combinatia aia de HOe. :D
 
Din cate stiu turnanta de la atlas era un mare disc ce avea pe margini sub borduri dinti. In laterala era sistemul de actionare sub casuta. Ma insel ?

Ideea este ca desi stiu sigur ca in EU au existat placi turnante unde nu se vedea podul turnant, eu nu prea suport modelul ala. E un moft :D Din aceasta cauza am ales modelul de la PECO. ieftin si cam ... ce trebuie. :|
 
Tu stii mai bine ce iti place si ce nu.
Atlasul era un cerc complet, acoperit cu scanduri, arata bine la cei 15$ aruncati pe ea. La noi seamana cu o groapa cimentuita, cu un podet cu linii pe ea. Aia nu avea nici un cusur, din ce zici tu aci ti-ai legat sfoara singur de gat cu Peco. Eu de aia nici nu am cumparat nimic de la nemtia, tocma pt ca la capitolul asta stau se pare destul de prost cu calitatea raportandu-ne la preturile pe care le cer pe ele. Ce am vazut la noi pe N ma face sa plang, doar vreo doi producatori au curaj sa-si demonstreze calitatea la ce fac. Imi plac si am avut numa masini germane, da la trenulete ma abtin. Preturile si calitatea celor din state imi sant deajuns. De la nemti poate trix sa fie mai bun, nu stiu si nici nu mi-a pasat.O loco Trix sa Minitrix se vinde cu 300-400$, numa din cauza rap euro-dollar. In banu asta iau 3 loco de la Kato, made in japan. Spor la reparat si modernizat. :D
 
Pentru pozitionarea la fix a placii turnante (fara un mecanism dedicat care banuiesc ca este destul de scump) se poate folosi un servo standard modificat pentru rotire continua, 3 pinioane, si un montaj cu NE555 (care a fost prezentat pe forum) la care se inlocuieste potentiometrul cu un grup de rezistente fixe conectate la un comutator rotativ cu 3,4,5 sau mai multe pozitii.
 
Rastel, prima etapa in automatizarea podului ar fi gasirea unui sistem mecanic pe care nu il am de nici o culoare. probabil voi recurge la modificarea unui servo. Actionarea lui dpdv electronic iar nu ar fi o problema. Eu vreau sa trimit un capat al podului pe o anumita pozitie si sa se opreasca pe aceasta pozitie automat.
o sa pun pe forum etapele prin care trec...e o chestie de timp doar. :lol:
 
Servus to all :D
M-a lovit boala cand am vazut ce face LDH si m-am apucat si eu dar la o scara mai mica, in speranta ca voi face un mic doc cu o linie sau doua de tren pe alaturi....
decamdata pregatiri





masuratori si conturari:





debitari cu cutterul:



slefuiri si aducere la nivelul corespunzator:





pregatiri pentru alte slefuiri :



cam gata:









 
Am acoperit coca din polistiren cu fasii mici de ziar imbibate in apa, dupa care am dat un strat de aracet. Peste am aplicat un al doilea strat de fasii imbibate in apa + aracet . Dupa o ora fasiile s-au fixat destul de bine si am aplicat aracet nediluat cu o pensula.

la uscat



bucati de balsa:



cosul este facut dintr-o bagheta de balsa patrata pe care am infipt--o in mandrina, am dat turatie mica si cu hartie abraziva a iesit ce se vede.




o fi la scara ?

[/quote]
 
Am montat pe pupa asa zisele borduri.



dupa ce s-au uscat lipiturile, urmeaza taierea pentru a obtine curba corecta:



si cad fac un mic test... imi pica cerul in cap: :evil: :evil:



Am facut coca cu 2mm mai inalta... o sa fie un vas cu pescaj foarte mare
:lol: :lol:

Am scobit in polistiren pentru a face loc puntii care va avea si ea o usoara curbura... spre suprinderea mea puntea nu a avut lemn ci era facuta din placi de tabla sudate...ei sa vedem cum fac eu asta la N...

scobitura:





si cam atat.
 
Saracul io ,pe gerul asta am sistat lucrarile la Jean in favoarea lucrarilor la ce o sa pun pe macheta modulara...cand o sa pun !

Asadar :

Bobolia 2 cum l-am botezat, a primit elemente de decor cum ar fi caramida gravata la laser pe vremurile bune...si ceva material numit pentaprint pe dosul arcadelor, fara imitatie de caramida caci bani de gravura = 0.



Un mic cadou, a fost asamblat in speranta ca o sa il montez cat mai curand alaturi de depoul de locomotive...





Singura poza inainte sa termin asamblarea...



Iar asa ca o mica distractie cu materialele ce le aveam prin casa am zis sa incerc sa fac doua pile pentru unul din podurile metalice (de carton)...



Vreau sa includ undeva pe viitorul traseu si acest pod, poate si pe fratele lui mai scurt.

Momentan lucrez asa in ton cu vremea sau vremurile.... :lol:

Spor !!

PS Retoric : Unde pun docul pentru Jean ?!