"Orasul din Sufragerie"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
In sfarsit, te-ai intrerupt de la trenulismul virtual si ai pus mana pe scule. Piatra aia care tzine malu' e cam plata, fa ceva cu rosturile . adincesti cu pixu' gol si bagi culoare mai inchisa. E?

Alte critici dupa ce mai lucrezi ceva, cacam tragi chiulu', nenea... :D
 
30 aprilie 2010

Lucrarile la scara de acces pietonal au continuat si astazi. Preocupata de siguranta cetatenilor din Blumenberg, conducerea CF PanArin a dispus definitivarea lucrarilor inainte de 1 mai muncitoresc, fapt care a inflacarat muncitorii (mai ales ca li s-au promis prime serioase) si inainte de lasarea serii, dupa ce inginerul sef a verificat lucrarea, aceasta a fost data in folosinta spre fericirea cetatenilor ce nu vor mai fi nevoiti sa ocoleasca distante lungi.

Iata cum au evoluat lucrarile in imagini si film:
http://trenulete.info/scara-acces-pentru-lucratorii-feroviari/



In preajma marii sarbatori de 1 mai, CF PanArin raporteaza conducatorului iubit realizarea planurilor propuse pana la aceasta data. In depoul PanArin au sosit de curand, pentru interventii, trei mijloace de transport feroviar provenit din Depoul HP Barlad. Unul dintre ele este un simpatic V135 care deja s-a imprietenit cu Bondarul de la Slobozia. Automotorul este foarte bine intretinut, antic dar perfect functional, produs Piko din anii de glorie. In depourile PanArin se vor aduce imbunatatiri privind chestiuni de iluminare pe leduri.

 
Troleibuze la Slobozia

<r>Troleibuze la Slobozia<br/>
<URL url="http://trenulete.info/troleibuze-la-slobozia/">http://trenulete.info/troleibuze-la-slobozia/</URL><br/>
<br/>
Luand in consideratie actuala criza economica mondiala, primaria Blumenberg a decis prin vot unanim in Consiliul Local, introducerea trasportului urban electrificat. Masura propusa este menita sa aduca importante economii la bugetul local dar si sa promoveze un transport urban ecologic, nepoluant in Orasul din Sufragerie. Pe aceasta strategie, primaria Blumenberg a achizitionat un prim lot de doua troleibuze, aduse tocmai din Elvetia prin mijlocirea Companiei Silviu si cu spijinul Companiei HP Botosani. Troleibuzele au fost garate momentan in curtea IJTL Blumenberg, iar inginerii de la PanArin au fost solicitati sa realizeze si sa implementeze pe Diorama de la Slobozia, in timp record toata instalatia de electrificare necesara introducerii transportului urban electrificat in municipiul Blumenberg. Ziaristii prezenti la fata locului au imortalizat momentul in care troleibuzele au fost descarcate din vagoanele speciale si au fost depuse pe strada principala, Bulevardul Prognosis, spre a fi remorcate la garaj. La eveniment au participat numeroase personalitati ale urbei si au fost invitati primari din localitatile invecinate. Din pacate, primarul din Slobozia s-a ferit de expunerea publica in urma ultimului eveniment de la Kaufland unde a fost umilit crunt de trei babe si un tigan, care au aruncat cu rosii de import in mustaciosul nesuferit care otraveste Slobozia cu apa infecta.<br/>
<br/>
<URL url="http://i282.photobucket.com/albums/kk262/CMF-ialomita/Diorama/06-18-2010/CRIM0005.jpg"><s></s><IMG src="http://i282.photobucket.com/albums/kk262/CMF-ialomita/Diorama/06-18-2010/th_CRIM0005.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL></r>
 
N-am reusit sa ajung pana la S.F. sa vad principiul de functionare.
Se poate in doua-trei cuvinte sa ne descrieti acest principiu?
 
In SF tramvaiele nu au motoare electrice alimentate de la o catenara. Intre cele doua sine pe care ruleaza se afla o un cablu pus in miscare de o statie electrica aflata la capat de linie. Tramvaiul are un sistem prin care se "leaga" de acest cablu subteran cand se pune in miscare (un fel de cleste) si il elibereaza cand vrea sa se opreasca.

Cablul este ingropat la nivelul sinelor (un fel de sina a 3-a de metrou) si se poate auzi cum "curge" prin lagarele sale, cand pe strada este mai liniste.

E un sistem deosebit, adoptat datorita specificului orasului, construit pe dealuri....
Vagonul de tramvai e un fel de funicular care, printr-un sistem ingenios, preia din forta de tractiune a cablului pentru a urca/cobora pe celebrele strazi din San Francisco.
 
Infintat in 2007, situl www.trenulete.info s-a dorit inca de la inceputuri a fi un tampon intre modelistul feroviar amator si comerciantul de trenulete si accesorii, avid dupa profit. Cand am intrat in jocul cu trenuletele, primul soc l-am suferit parcurgand paginile unor situri de vanzare on-line.


Nu cred ca toti comerciantii romani sunt ahtiati dupa profit. Totusi, profitul trebuie sa existe, nimeni nu e dispus sa munceasca gratis sau si mai rau, in pierdere. La toti trenulistii ne-ar place sa luam material feroviar la pret mai mic, sau ce ne mai trebuie pentru diorama.

E adevarat, sunt comercianti care umfla scorul, sau iti vand un SH la pret de chestie virgina, dar consider ca nu putem generaliza. Nu sunt io in masura sa precizez cine e corect sau nu, asta s-a vazut de-a lungul timpului.

Brusc Wilis
 
Domnule Prognosis, aş fi de acord în totalitate cu tine, în problema comercianţilor, dac㒠site-ul tă’u ar fi lipsit de reclamă’, adic㒠dac㒠ai face totul pe gratis. Nu vă’d de ce trebuie s㒠aruncă’m cu pietre în comercianţi atâta timp cât nu ne oblig㒠nimeni s㒠cumpă’ră’m de la ei şi mai ales c㒠preţurile sunt cam le fel şi prin Germania sau Austria, etc. în aceast㒠lume se tră’ieşte cu bani, s㒠fim puţin corecţi. Site-ul tă’u e frumos, educativ, am învă’ţat şi eu câte ceva de acolo, dar ai reclam㒠în el, deci câştigi bani. Sper c㒠nu sunt înţeles greşit, mulţumesc.
 
D-le Prognosis, nu vreau sa intru intr/o polemica cu d/voastra, v/am aperciat munca si consider ca inca mai aveti multe sa ne aratati dar ceea ce faceti de 2 posturi incoace se transforma intr/o balacareala ieftina, gen zero tv. Daca vreti sa fiti un DD al trenuletelor, nu aveti decat dar singur va faceti rau.

Cat despre partea de "sponsorizare" aveti si d/voastra destule pacate...

O zi buna si reveniti la trenulete pentru ca "nici nu stiti ce pierdeti" !
 
Oameni mari si vaccinati, ce are orasul din sufragerie cu comertul, ca tot ma chinui sa inteleg. Comerciantii cu ale lor, aici pe topic cred ca era vb de diorame, tips&triks si alte minuni de luat in bisturiu, pila si pensula.
Daca as avea timp si bani poate ca si io m-as apuca de comertz la scara, deocamdata banii ii aloc pe materiale si scule, timpul pe lucru. Bagam mare? :cafea:

Obi , spaima constitutzii :D
 
Corect obi :D intodeauna hobyle sant scumpe ,intodeauna se mai speculeaza la preturi ,cum va mai spus pana acum un an eram mai calare pe atv ,revizia costa cat la Megan si se facea la 1500km :confused: ,la megan 15000km,ca pierdeai garantia,de pret nu mai vorbim si de manopere,si pretul lui ,e un hobyy fratilor fara el nu mori de foame,e o vorba cine poate oase roade,nu ai bani de peron ,iti faci un peron ,nu toti santem hartisti(stiti banculu ce ar un tigan,rom sub pat si incepe cu H...........................un hadidas :D ) ,mai santem uni care avem doua maini stangi ca mine :D ,si multe le mai cumparam.
In scurt timp cred ca o sa facem cam orice la diorama pe prafurile astea :roll: ,mai gasim pe cineva un prieten si cu doua maini drepte si impreuna reusim :D
 
budy a spus:
In scurt timp cred ca o sa facem cam orice la diorama pe prafurile astea :roll: ,mai gasim pe cineva cu doua maini drepte si impreuna reusim :D

Gura pacatosului adevar graieste ! :D
 
Felicitari pentru aparitia in ziar. Macar mai aude si lumea de modelism, ca in curand devine din ce in ce mai mult un hobby de lux.
Dar nu pot sa ma abtin sa nu zic ceva despre minunatii jurnalisti de astazi, care habar nu au de gazetarie, daca era articol deja de IT ori plecam cu toporul spre el, ori pregateam un cutit de harakiri.
"Pe macheta automatizat㒠circul㒠şapte trenuri simultan, ce respect㒠indicatoarele rutiere."
Dar hai sa luam partile bune, felicitari inca o data pentru nominalizare.