Bine ati venit !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut ! Ma numesc Bogdan aka tzantzaru si sunt "trenulist" .Sunt pasionat de trenuletele electrice scara H0 indiferent de epoca dar parca epocile IV si V au un mic plus. Am 27 de ani, si ca majoritatea dintre cei de-aici am primit si eu un trenulet cand eram mic. Eram atat de mic, incat l-am facut zob(stiu ca nu vreti sa auziti asa ceva) si nici macar nu mai stiu ce era...parca sa zic...un PIKO?! Sa-mi fie rusine! Dar sa trecem peste si sa ne apucam de trenulit. Pasiunea s-a aprins(sau reaprins) in mine in urma cu vreo 2 ani,cand am primit cadou de ziua mea de la iubita mea proaspata sotie,un start set Mehano...pe care l-am ingrijit,l-am udat,si acum a crescut maaaarrrreeee cat o diorama de 155/107 cm fara o tematica anume, ci doar rodul inspiratiei de moment plus ce aveam la indemana. In alta ordine de idei,desi computerul cu tot ce include el,nu mi-e deloc strain,spre rusinea mea...imi cam prind urechile pe forumuri.Rugamintea mea ar fi :daca cumva fac vreo greseala sau postez aiurea sa mi se atraga atentia.Va multumesc ca ma primiti in marea si frumoasa familie a trenulistilor romani si nu numai. Va doresc sanatate si multa bafta! tzantzaru :confused:
 
Bun gasit va spun si eu. Sunt Tudor din Sibiu (35 ani) si de citeva luni intru periodic si citesc posturile de aici. In toamna mi-am regasit trenuletele din copilarie si cred ca m-a prins microbul. Intre timp am mai facut si citeva achizitii, modeste ce-i drept. Deocamdata sunt aproape pe terminate la un modul la scara HO, marime A4, un segment cu 2 linii curbe si un macaz. As fi curios sa stiu daca mai sunt si alti pasionati din Sibiu pt a ne putea intilni si a face ce fac si colegii nostrii din alte orase mari. :evil:
 
"Relu 3333".....bun sosit pe plaiurile "Lokomotiv-ului" si viata lunga printre noi......La Sibiu ai o "gasca...pe bune si cu renume".....lucru pentru care cauta-l aici pe forum pe "utilizatorul Giuseppe"...ia legatura cu el si vei da de o grupa de "frumosi nebuni" ce lucreaza voluntar la pastrarea si conservarea liniei inguste Sibiu-Agnita. Este si o asociatie a lor, la voi la Sibiu.
Toate cele bune.
 
Multumesc pt informatie. Ma uitasem sa vad cine sunt membri din Sibiu, dar activitatea lor era 0 sau se oprea anul trecut. De aceea pusesem intrebarea. Pe d-l Giuseppe e posibil sa-l cunosc, dar din alt context.
 
Salutare tuturor!
Sunt Rares, am 38 ani, sunt din Brasov, si, desii mi-au placut intotdeauna trenurile, experienta mea e 0 ( zero).
Imi place sa reproduc cladiri, si orice altceva imi atrage atentia, ( corabii si nave moderne, avioane, castele ... ) dar la "nivel amator".

In vara anului trecut, l-am dus pe fiul meu (5 ani) la expozitia feroviara de la Brasov. Am ramas placut impresionati.
De atunci, el isi doreste "un trenulet ca la exppozitie" iar eu imi doresc sa il daruiesc, sub forma unui proiect comun tata-fiu.

Aici, mi-am propus sa invat si sa "ma laud" cu realizarile noastre.
Sper ca veti fi ingaduitori cu noi !
 
Salutare tuturor. Ma numesc Romulus, am 38 de ani si sunt din Cornetu, dar la origine sunt hunedorean. Pasiunea pentru trenulete o am din copilarie. Am avut primul meu trenulet prin 1978, un start set de la Marklin. De atunci am avut mai multe locomotive si vagoane de la Piko si Berliner TT bahnen, dar in urma cu vreo 15 ani am renuntat la acest hobby. In sfarsit, m-a apucat boala din nou si vreau sa fac o diorama cu material rulant TT, complet digital. Noul inceput l-am facut cu BR 234 digital de la Roco si cateva sine de la Tillig... in timp vor mai urma si altele.
 
Salut!

Numele meu este Arhire Adrian, sunt din Galati, si incerc sa intru cu pasi marunti in lumea frumoasa a modelismului feroviar.
Am mai cochetat cu acest frumos hobby cand eram foarte mic, si se pare ca "microbul" a ramas. Daca pana acum m-am multumit privind pe viu trenurile , vazand ce ati reusit voi sa faceti aici, colectii impresionante si diorame la care te-ai uita ore in sir, mi-am propus sa incep si eu.
Primele achizitii dupa cum vad pe pielea mea te pot coplesi, mai ales lucrand sub un buget de criza. Dar nici nu vreau sa-mi iau ceva la care in mod sigur voi renunta in cateva luni, asa ca...
Am decis sa cumpar un MZ Nohab/DSB H0 de la Roco, ceva sina si sa il pun pe digital.
Macar atat pana ce o sa ii pot forma o garnitura potrivita.
Sunt interesat mult de diorame, nu as vrea sa le rulez pe covor... dar o diorama necesita spatiu si bani, deci probabil va dura o vreme pana o sa am ce posta aici.
Prefer in mod deosebit realismul, nu sunt adeptul dioramelor preformate, cu munti ce ies din campie si rauri, lacuri si toate cele inghesuite pe un spatiu mult prea mic.
Poate gasesc pasionati si in orasul meu sau in apropiere, sa schimb informatii sau sa ma holbez la modele :D
 
Bine ai venit pe forumul nostru Adrian,
Asa cum bine spui, in moment de criza sau nu, e un hobby unde nu e bine sa te grabesti sa iti arunci banii pe fereastra. Studiaza intai piata sa te lamuresti ce modele exista si ce ti-ar placea cel mai mult sa ai. Studiaza cele trei scari disponibile si lamureste-te singur care ar fi scara potrivita pentru tine. Studiaza epocile si lamureste-te daca vrei o locomotiva cu aburi, una diesel sau una electrica. Studiaza zonele geografice si lamureste-te daca vrei sa-ti situezi colectia in Germania, in Marea Britanie, in Romania sau un SUA, sau poate in China, in Austro-Ungaria sau in alta parte. Fiecare optiune este valabila si are deschiderile si limitarile ei. Odata ce te-ai decis asupra unei zone, pe urma e mai greu sa schimbi zona geografica, epoca, scara etc. Nu ca nu s-ar fi vazut cazuri :D

Navigare placuta alaturi de noi!
 
Salut tuturor pasionatilor de modelism .Ma numesc cusmulescu ionel sunt din dr tr severin am 32 de ani si ma pasioneaza foarte mult modelismul feroviar deoarece tatal meu a fost ceferist .Nu am o situati materiala asa de buna incat sa imi permit permit un start set dar totusi am facut un efort si am cumparat o locomotiva noua si doua vagoane din targul de vechituri sa pot incepe si eu o diorama pe care am mai avuto prezentata pe acest forum dar din cauza ca nu am avutr timp sa intru in fiecare zi am fost exclus .Nu stiu daca in tr severin se mai afla pasionati de modelism feroviar .
 
ionel32 a spus:
... o diorama pe care am mai avut-o prezentata pe acest forum dar din cauza ca nu am avut timp sa intru in fiecare zi am fost exclus ...

Salutare,

Bine ai (re)venit. Spor la construirea dioramei si succes in achizitionarea modelelor preferate!

PS. In ceea ce priveste excluderea, iti pot spune cu siguranta ca nimeni nu a fost exclus de pe forum pentru ca nu s-a autentificat pentru o perioada lunga de timp. Au fost cazuri de excluderi, nu foarte multe, dar pentru cu totul alte motive decat prezenta sau absenta de pe forum.
 
Salut! Sint si eu pasionat de trenuri si incepator intr-ale modelismului. Sper ca de la voi sa primesc multe sfaturi utile si bune! Tineti-o tot asa! :lol:
 
Salutare si bun gasit tuturor

Ma numesc Sebastian Groza, sunt din Timisoara si sunt proaspat "virusat" de modelismul feroviar.
Sunt impresionat de cantitatea si calitatea cunostintelor in domeniu a membrilor acestui forum si sper sa "fur" si eu ceva meserie.
Desi am ceva background tehnic, in domeniul feroviar sunt "neted" asa ca aplez la toata rabdarea si bunavointa voastra cand vor incepe sa curga intrebarile "grele" din partea mea.
 
mai intai de toate cum se cuvine cand intri undeva sa saluti pe toata lumea.. :)

Buna ziua :)

va citesc de ceva zile si va spun sincer, m-am simtit ca un copil in cofetarie :D
am urmarit nasterea lui EA 060, o bijuterie, am urmarit infiintarea clubului din Bucuresti, un mare bravo pentru cei ce au reusit sa puna bazele acestui club.. ce sa mai, cum zicea cineva odata prin 70, in romania, SINCER FELICITARI! :D

eu adica florin, cheferistu, is din bucuresti am 36 de ani si o poveste destul de lunga cu CFR, insa rezumata in cateva cuvinte ar suna asa..
- bunicul fost cheferist ( asa ii spunea bunica acolo in moldova) acar, a lucrat in gara copilariei mele, daca pot spune asa, in Buhaiesti.
- un unchi care prin Iasi la un depou a facut ca microbu sa se prinda de mine, m-a urcat cand eram copil intr-un LDH pe care la pornit... ce sa va zic, copil intr-o locomotiva? :D

..si asa am pornit mai departe incercand sa ajung mecanic de locomotiva, primul pas a fost sa ajund la fostul liceu ind. 11 de material rulant ca apoi sa aflu ca exista si cel de locomotive 12 insa nu la liceu am mers ci direct scoala profesionala de mecanici locomotive, am crezut ca drumul va merge asa cum mi-am dorit insa 89' mi-a schimbat total directia... :(
..eram indragostit de locomotive EA LDH LDE LDM le visam, insa de atunci au trecut ani si n-am mai ramas cu nimic... insa cand trec prin gara sau merg cu vreun tren, ma duc langa locomotiva si poate suna aiurea dar, o mangai si ii multumesc pt drum..:)

sper ca n-am batut campii aiurea pe aci si daca am fost offttopic .. scuze..

am cochetat cand eram copil cu ceva garnituri de tren da nu ma intrebati ca nu stiu nimic, is total afon, acum ma documentez in cele ale modelismului feroviar, cand eram mici nu stiam decat ca exista 2 catg. de trenulete cele pe 32 de mm si cele de 16 mm :D valoarea data de ecartamentul sinelor ..suna stupid..stiu :p

si cum mai ca pe toata lumea, criza a lovit si aici, insa cu timpu voi incerca sa imi procur cele necesare pentru a purcede in lumea trenuletelor :)

ce mi-as dori eu foarte mult e sa incerc o diorama cu gara copilariei mele, Buhaiestul, si sa rulez in special garnituri cheferiste.. bine merg si aburoasele cu ceva vagoane de epoca, nu cred eu ca s-ar supara daca se intersecteaza intre ele.

cam atat deocamdata.. voi urmari toate topicurile de incepatori in special dioramele sa vad exact ce trebuie facut..

ce imi aduc aminte era ca dupa revolutie se tineau acele saloane de modelism la Cercul Militar, ma duceam acolo cu un prieten si salivam la greu :)
printre altele acolo am vazut si pentru prima data un model al submarinului Nautilus..oa..
:D
gata ma opresc aici, as fi in stare sa scriu pagini intregi poate cand imi voi mai reveni oleaca financiar voi incerca sa ma inscriu si in Clubul din Bucuresti.

cu stima, cheferistu
 
Bun ajuns p'acilea printre baietii cu trenuri in cap!

KND, ceva pui de Crevedia contra loko?
Urla foamea-n noi Sha la la la la

Si cu ea urlam si noi, Tra, la la la la la :evil: