Bine ati venit !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Buna seara, ma numesc Condurache Florin am 22 de ani si sunt din Iasi, sunt pasionat de mic de trenuri dar si de transportul in comun (autobuze/autocare/tramvaie/troleibuze dar si de alte vehicule).
 
Salutari, ma numesc Gabriel, am 31 de ani si sunt din Timisoara. "Microbul" m-a prins de la o varsta frageda, cam de la 3-4 ani datorita bunicilor si a trenurilor vazute zilnic pe calea ferata din spatele blocului. Tot atunci am primit si primul trenulet Piko, la fel si primul meu desen mai coerent fiind o locomotiva.
 
Salut,
Sunt Rudi, am 30 de ani si momentan stau in Bucuresti. Ca majoritatea, si eu am prins "microbul" la o varsta destul de frageda si in timp l-am dezvoltat in functie de posibilitati.
In principiu sunt colectionar de masinute Matchbox si mai nou modele mai strict limitate la scara mea favorita, 1/64. Din pacate in Europa se gasesc greu accesorii sau de fatp orice pentru aceasta scara, care e mai larg raspandita in SUA.
Prima mea garnitura Piko am primit-o pe la 8 ani, si o mai am si azi. Am incercat de pe atunci sa imi fac o diorama, dar evident spatiul nu imi permitea. Nici acum nu ma pot lauda cu prea mult spatiu, de aceea trenuletele sunt deocamdata un subiect suspendat. Totusi, in continuare am colectionat cateva elemente de diorama la 1/87. intr-o zi voi face diorama, chiar si fata tren. :)
 
buna seara tuturor!!!am disparut de vreo 2 luni si ceva din cauza unui accident stupid ( si accident si stupid, este cam mult, dar asta este). :(
oricum masina este demult dusa la fiare vechi si eu inca in viata!!!
deci...bine v-am gasit, din nou!!!
sper sa revin in curind in forta!... :lol:
 
Salutari tuturor. Sint un vechi pasionat al acestui hoby dificil de frumos ce nu-ti iese din singe nici la batrinete. Ba din contra, constat ca acum, cind am timp mai mult, microbul infloreste... Am inceput prin 70-72 cind magazinul Victoria era tinta permanenta. Am trecut prin anii 83-84 de la 12mm la 16mm. Nu am reusit sa-mi fac o diorama inca... Acum m-a apucat nebuneala si am zis ca ma tin de ea. Sper ca in curind sa reusesc una mica macar. Ma bucur de forum si sper sa-mi foloseasca sfaturile specialistilor. Felicitari tuturor celor ce activeaza aici cu tot sufletul... Drumuri bune! LS. Mihail Rusu - Ploiesti.
 
Salutare tuturor
Ma numesc Cocos Lucian de loc din Timisoara dar de un an sunt plecat in Germania
Pasiunea pentru trenuri, trenulete si tot ce tine de acest domeniu o am din copilarie. Bineinteles atunci am inceput cu Piko(E69, BR55 ...)iar in ultimul timp am continuat cu Roco si cu ceilalti producatori de material rulant al CFR Nu am pentru moment decat HO dar nu se stie ce va fi in continuare...Diorama..... am avut o incercare timida dar din lipsa de spatiu, a esuat. Sper in viitor...
 
Bine v-am gasit. Ma numesc Radu sau ""Batranu" asa cum imi spun tovarasii. Nu ma declar pe deplin cunoscator in ale materialului rulant de la noi din tara. Imi plac mult trenurile si in special vagoanele de calatori pe care CFR si Gevaro le administreaza in parcurile lor. Sper sa fiu cat mai de folos daca tot m-am oferit sa ajut la dezvoltarea forumului.

Va multumesc anticipat.
 
Salutare tuturor. Ma numesc Paul , am 34 de ani, sint din Arad, dar la origine sint hunedorean. iar de aici pasiunea mea pentru cale ferata ingusta, (mocanita ).
pasiunea mea pt locomotive o am din copilarie, preferatele mele fiind LDH-urile.
 
Salutare si respect la toata lumea

Sint nou pe acest forum si ma bucur enorm ca in Romania modelismul feroviar si nu numai... nu mai este in ,,coma,,-citat rally-.Off ...modelism feroviar...Aceasta pasiune dateaza de la varsta de 7 ani.Nu pot uita toata viata cind atunci,la varsta aceea,mi-a picat in mana ,,renumitul almanah ,,Scinteia,, editia 1977 a fostului regim( il rasfoiam pt poze doar) si la un moment dat era un mic articol insotit de o poza de o jumatate de pagina,despre un doctor (din Sibiu era) care avea o diorama in H0.Asa de incintat de poza am fost si mi-am dorit un trenulet (pe vremea aceea cam greu de obtinut) incit am rupt pagina din almanah si am dormit cu ea sub perina mult timp.Visam la asa ceva.Incepusem sa visez cam cum ar fi si cum ar trebuii sa fie aranjate cladirile sau peisajul(asa cum gindeam eu ca un copil).Trecind anii,pasiunea nu disparuse dar gindul ca odata si odata o sa realizez ceva...traia in mine.Ideea ca nu am nici o sansa sa am un trenulet m-a facut sa i-au o alta decizie:sa fiu cfr-ist.Si asa a fost timp de 7 ani.Eram cu trenurile in singe.Norocul a facut sa fiu stabilit in alta tara si aici intr-adevar sa-mi creez visul.Cum spuneai si tu ,,nu banii sint problema ci spatiul ,, ...ai dreptate...Nu mai dureaza mult dar faptul ca modelismul feroviar.... ca trenuletele nu au ,,murit,, din mine i-mi da o satisfactie enorma acum.Pot spune ca sint mandru de mine si orice ,,trenulist,, trebuie sa fie mandru de sine la rindul lui.Speranta moare ultima chiar daca dureaza 30 ani (cazul meu)......trebuie sa fi nascut pentru asa ceva...si sa lupti pentru cauza ta.Spun ,,cauza,, pentru ca modelismul este o ,,cauza,, a fiecarui trenulist.Iar daca vrei sa o creezi trebuie sa muncesti pentru ea si cand o ai trebuie sa muncesti sa o intretii iar cand le faci pe amandoua trebuie sa ..traiesti sa te bucuri de ele....si ca sa traiesti trebuie sa fi sanatos...ceea ce va doresc si d-voastra domnilor trenulisti.....SANATATE si la mai multe trenulete.
Cu respect noul d-voastra prieten
 
Salutare sau HALLO cum spune neamtul
citesc demult forumul loc. dar acum sint in sfärsit membru al acestui forum. Sint un pasionat al mat. rulant din RO. Dela virsta de 7 ani am indrägit locomotiva cu aburi,
Am inceput ca vagonar, apoi am trecut la tractiune dupä acea la siguranta circulatiei
la CFR. Locuiesc in Germania. Am incercat si aici la calea feratä (DB) dar nu am avut norocul sä pot lucra la nici un domeniu al cäi ferate germane.
Asa cä ma-m apucat de modelism. Construesc de 4 ani in vers. HO Märklin si sint bucuros cä s-a inceput (mai demult) si än RO cu aceastä pasiune nu a copiiilor ci a copiiilor mai mari. Dar gindul si tot ce simt sint DA-urile, EA-urile sau LDH fie A,B sau C
in original.
Sper sä fiu un colaborator uti
cu respect si sänätate al Dvs Pitzi
 
Salut @pitzi

bine ai venit pe forum. Asteptam o prezentarea a dioramei :)
Cat despre DA, EA, LDH in ultimii ani am devenit norocosi si incet incet putem sa incropim o colectie CFR. Speram sa fie doar inceputul
 
prezentare

<r>Salut toti membri forumului si toti simpatizntii trenuletelor din toate colturile lumii!<br/>
La virsta de 18 luni am primit un trenulet electric care se misca pe o sina ovala si...poate acel moment al vietii a declansat simpatia pentru trenuri, si faptul ca am copilarit in apropierea garii din Timisoara si am vizitat-o foarte des. Acum ma bucura faptul ca am descoperit acest forum si pot citi si inspira despre trenuri si sper ca in timp sa pot si eu prezenta ceva din micile mele lucrari . <br/>
Ma pasioneaza si drumetiile , si mocanitele din zonele montane.<br/>
Va doresc sanatate si spor la lucrari si sa ne auzim <br/>
Va saluta Tiamat din Timisoara <E>:lol:</E></r>