Diorama la N pe segmente a lui Sogard

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Sa traiasca TRIX-ul, adica Minitrixul, e a doua locomotiva care vine la reparatii. Aia rosie de mai sus era ciumarita rau, nici in ruptul capului nu vroia sa mearga cum trebuie..... ce sa mai electrica din ele e la pamant.
 
stiu ce si aceea tot trix este pentru ca am avut-o si eu. bine ca am scapat de ea. nu mai vreu locomotive de la trix sau minitrix. astea roco merg ca unse.
 
Lupule, nu vorbi cu pacat, nu exista firme bune si firme proaste, exista firme care au avut perioade bune si perioade proaste, la fel dupa cum exista modele bune si modele proaste. Ai incercat vreodata un Minitrix facut pe vremea cand inca era domnul Mangold la manete, si firma inca nu fusese preluata sub "palaria" Maerklin? Mare diferenta!
 
unde am scris ca trix e o firma proasta? am spus ca nu mai vreau locomotive de la minitrix. nu neaparat pentru ca ar fi proaste, ci pentru ca sunt foarte fragile si cu multe pretentii, pe cand locomotivele roco pe care le am merg struna chiar daca sina este murdara, de exemplu. pe cand cele trix si fleschmann, la o mica pata s-au oprit. nu inseamna ca sunt neaparat produse proaste.
 
parca era un topique despre diorama, acum ati intrat in polemica vizand calitatea trix/ roco. Daca pot sa ma bag si io, poza aia cu remiza luminata m-a dat pe spate! Felicitatiuni!!! Arata foarte bine lumina si cred ca e preferabil sa o vezi pe intuneric pentru ca ascunde luciul plasticos. Toate bune!
 
Obiwan cred ca vorbesti despre geamurile remizei, sincer mie alea nu imi plac. De la inceput de cand le-am vazut m-au enervat pentru ca nu sunt clare, nu stiu ce fel de plastic a fost injectat in matrite... Ma gandesc sa le dau jos, insa ar fi o problema la usi. Sunt extrem de fragile, si nu prea mai exista cale de intoarcere, daca as incerca orice metoda vor ramane sigur bucati din rame pe geam :( . Din pacate trebuie sa o las asa. Si o alta chestie de care imi pare rau este ca nu am modificat putin caramizile peretilor cu putin weathering sa para mai naturala. Dar poate merge, chiar va rog cei care va pricepeti sa imi dati ceva sfaturi daca merge modificata din acest punct de vedere acuma cand ea e gata asamblata...
 
sogard_2003 a spus:
Obiwan cred ca vorbesti despre geamurile remizei, sincer mie alea nu imi plac. De la inceput de cand le-am vazut m-au enervat pentru ca nu sunt clare, nu stiu ce fel de plastic a fost injectat in matrite...

Rezolvarea este cat e poate de simpla.
Murdareste-le ca si cum ar fi pline de praf si lasa, numai pe mijlocul geamului, un ochi cat de cat curat.
Vezi sa nu ai contrast prea mare intre tamplarie si geamuri.
Ma refer la murdarie :wink: adica tamplaria proaspat vopsita si geamurile murdare.

sogard_2003 a spus:
Si o alta chestie de care imi pare rau este ca nu am modificat putin caramizile peretilor cu putin weathering sa para mai naturala. Dar poate merge, chiar va rog cei care va pricepeti sa imi dati ceva sfaturi daca merge modificata din acest punct de vedere acuma cand ea e gata asamblata...

Pai, parca, mai discutaram de treaba asta sau ... poate cu Andreiul :?

Vopsea alba foarte, foarte, diluata incat sa curga ca apa.
Procesul dureaza atatea zile cati pereti ai.
Acoperi cu "solutia" un perete, il lasi cateva minute sa intre in rosturi dupa care pui, aproape la verticala, peretele si lasi sa se scurga surplusul.
Ai grija ca tot ce se scurge se acumuleaza la baza.
Din cand in cand dai jos ce este in plus.
Il lasi bine sa se usuce si ai obtinut rosturi albe intre caramizi.
Ca or fi toate acoperite au ba depinde de cat de degresat este peretele.
Este posibil ca unele caramizi sa se albeasca. Nu e bai. O carpa mai aspra rezolva problema.
Sigur acolo unde ai pus mana si ai lasat grasime nu o sa prinda dar poate nu te-ai chinuit asa de mult sa iti bagi degetele printre rosturi :D

Rezultatul, daca "scoti" negrul arata cam asa




sau, fara negru,




sau




Spoor!!
 
draguta masinuta din ultima poza. totusi, nu imi prea plac liniile acelea prea ruginite din a doua poza. sunt si scoase prea in evidenta si de faptul ca in apropiere sunt linii neruginite. sunt prea rosii. desigur, e si vina aparatului foto, cred.
 
LDH, problema este ca eu am asamblat deja cladirea :( Tare mie ca o sa murdaresc si alte parti componenteTrebuie sa studiez acasa cum si cu ce vopsesc, oare pasta corectoare nu o merge? si sterg inainte de uscare caramida cu o carpa bine intinsa astfel incat sa nu intru si in rosturi.. ? Cred ca lavabila se usuca greeeu, si daca e sa o luam cu metoda ta chiar ca dureaza atatea zile cati pereti am...

PS: Da, am discutat despre moteoda asta cu tine dar nu stiu daca sa o aplic, din motivele enumerate mai sus.
 
Turnul de control este "chituit" intre caramizi dupa ce a fost montat.
Este 1/87 dar caramizile se apropie de dimensiunile scarii.
Apoi, daca ai "intervenit" la caramizi, trebuie sa ai in vedere si celelalte elemente constructive ale cladirii.
sogard_2003 a spus:
Tare mie ca o sa murdaresc si alte parti componente

Aici este "buba" :D si se numeste frica de a nu strica ceva,
De stricat nu strici nimic si daca strici reiei de la capat.
Stergi vopseaua si reiei procedeul pana iese asa cum vrei.
Am spus-o tuturor care mi-au cerut sfatul desi nu sunt cel mai in masura sa dau sfaturi.
Ai impresia ca modelistilor cu experienta in vopsit cu aerograful si tehnici de uzura si imbatranire le iese din prima?
Le admiram lucrarile dar nu stim cata munca, esecuri, reluari, este in spatele lor.
Ma refer, in special, la cei care construiesc masini blindate si avioane unde pe o suprafata redusa fac sute daca nu mii de mici interventii.

Spoor!!
 
Cumpara de la un magazin cu articole de menaj o banda de mascare pentru zugraveli si lipeste-o peste zonele adiacente celei de vopsit. Eu o folosesc in mod curent cand vopsesc, dar si cand aplic glet sau chit pe diorama, chiar si cand pun iarba, astfel intotdeauna materialele ajung doar unde trebuie fara sa "contamineze" altceva ;)
 
LDH asa este, dupa multe incercari iese bine, problema este ca timpul nu sta pe loc. :( Oricum cand ajung acasa ma pun pe treaba, a si uite ca la banda de mascare nu mi-a stat gandul deloc. :D desi am cateva role in debaraua modelistica. Mersi Cristi ca mi-ai adus aminte.
 
Ei bine, timpul mai trece, catodata mai facem si munca pentru macheta si ajungem incet incet sa obtinem rezultate. Am avut norocul sa imi indeplinesc o mare dorinta, aceea de a face la intrarea in gara o intersectie cu macaze pentru a naviga mai usor.
au ssosit patru macaze 15 grade roco, doua stanga doua dreapta, de asemenea si o intersectie de 30 de grade:
binenteles din graba intersectia nu a mai apucat sa fie pozata intreaga


am taiat macazele si intersectia pentru a obtine distanta, intre cele doua axe ale liniilor, cat mai mica:


Am folosit resturile de sine de la intersectie pentru a uni cele patru macaze, doua cate doua, de asemenea si traversele au fost recuperate:



Au urmat si cateva puncte de sudura. din nou metoda aeasa de mine a fost sa dau cu pasta decapanta, si pe urma cositorire, si a iesit cam asa:



Este perfect functionala, atat mecanic cat si electric, dupa cum se observa inimile maczelor au o foita de tabla subtire care asigura continuitatea circuitului electric si locomotivele nu se blocheaza deloc.
Traversele inestetice din cauza aliniamentului sinelor vor fi inlocuite cu unele noi.

urmeaza montarea electromagnetilor dedesubtu ansamblului, dar deocamdata studiez metode de montare. Pe lamela ce actiona limbile voi suda o sarma de cupru de 0.9 -0.6 mm diametru. iar electromagnetii ii voi intoarce invers. Din pacate nu am gazit un kit special conceput pentru asta dar improvizez eu o metoda de montaj eficient.
 
mai multa alergatura decat munca, dar rezultatul e promitator. abea astept sa o vad incadrata in schema dioramei tale.
 
sa vedem cum stam cu timpul. deocamdata caut o carte de intructiuni pentru centrala de la lenz. in engelza de preferat. Trebuie sa montez actionarile pe dedesubt si sa le fac functionale 100%. dupa care trebuie sa pregatesc blatul astfel incat sa intre actionarile . deci mai e treaba destula.