Diorama X de la C.A.P-Cluj-Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut Sandy,
Este super diorama, totul bine pus. Ce este cel mai vrumos si n-am mai vazut este vegetatia. M-a uns pe suflet. Felicitari!!
 
Multumesc pentru observatii si aprecieri dar,asa cum aratam,mai e de lucru la zona si nu am fixat lemnele si nici corturile care inca nu sint gata.
Prietenul si colegul meu avionist Bill,cel care a si construit corturile,spunea ca dupa parerea lui am cam exagerat cu vegetatia.
Avind in vedere ca,batind drumurile tarii ma uit doar la natura,cred ca e ok asa.
S
 
despre vegetatie...cred ca ar trebui sa te recomand pe aici , pe la noul minister al protectiei mediului, pina la ultimile alegeri nu au avut asa ceva , poate le mai inverzesti si astora de aici putin tara si mai pui si citiva la pirnaie...ca dobitocii astia dau foc la paduri intr-o veselie...si apoi se pling ca ploua mult si viiturile le iau casele si masinile...d-zeu e de vina ca da cu ploaia si nu prostia omeneasca!!!
sint si in alte parti prosti de crapa pamintul asa ca nu sintem singurii ce posedam asa creaturi!
...macar de as gasi si eu verdeata in realitate asa cum este pe diorama ta!
 
sandy a spus:
Oricum avem deja cam prea multe subiecte:...,sex in padure,povesti cu moshu Zieche....
sandy a spus:
Soferul autobusului,un individ pe nume Malek,i-a lasat pe studenti sa isi instaleze tabara si a plecat cu masina in Rumburk unde avea o amanta pe care o cunoscuse la Tirgul de Mileuri de anul trecut de la Prumysl.
sandy a spus:
... Poplacek se chinuia sa nu-l vada nimeni ca umbla cum mina pe sub fusta lui Polevka...
sandy a spus:
Avind in vedere ca,batind drumurile tarii ma uit doar la natura...
S
:mrgreen:
 
Vegetatia care o ai pe dioreama nu mai scoate plasticul sau ceva de genu sa se vada urat.
Am urmarit de la inceput ce faceai si ca in final sa spun cat de mult imi place. Din punctul meu de vedere totul este perfect pe diorama, absolut nimic de comentat.
Inca o data mai zic si anume cele mai calturoase felicitari pentru relizare.
 
sandy a spus:
Prietenul si colegul meu avionist Bill,cel care a si construit corturile,spunea ca dupa parerea lui am cam exagerat cu vegetatia.
Avind in vedere ca,batind drumurile tarii ma uit doar la natura,cred ca e ok asa.
S

Se spune ca "niciodata o femei e prea inalta sau prea slaba". Parerea mea ca la fel se poate spune despre o diorama "niciodata nu e prea multa verdeata". Cred ca cu totii avem macar un pic ca si referinta deja celebra diorama "Modellbahn Studio Thüringen" unde verdeata este punctul forte.
 
Salutare,
Astazi au fost pe la mine stimabilii Obiwan si Doru_B care au muncit pe brinci ca sa puna actionari si decodoare la macaza.Le multumesc mult pentru efort si dedicatie.
Dupa plecarea lor,ca sa vad ce si cum,am organizat o mica intilnire tovaraseasca Cehoslovaco-DDR-ita la granita.
Saptamina viitoare,noi povesti,noi intimplari.
Pina atunci,va las cu citava poze:


 
Sandy, sa nu spui la nimeni despre mizeria ce a ramas dupa noi... Daca aveai covor, o bagam dedesubt, ca la Tom si Barney. Dar neavand, a ramas pe parchet. Ca sa ne creasca cota, puteai sa scrii ca am pus decodorul si servo fix unde nu era important, asa ca dragi trenulisti, apelati la noi daca vreti dusuri reci... :D
Pozele cu luminile socialiste sunt de efect, pacat ca nu e si sunet. mai auzeau baietii ceva cu bagat si scos (din priza). Pacat ca nu se transfera prin monitor si aroma de cafea sau coniac. Toate bune si spor la FEERIE!
 
Asa cum am promis,revin cu poze.
Locomotiva a mai avut o prezentare succinta la "Diesel de Trainsylvania".
Este seria T 710 (T 334.0) CSD care a fost produsa in Cehoslovacia intre 1961-1966 in citeva sute de bucati.
Dintre acestea,un numar au fost exportate in DDR,altele in India si 4 chiar in Romania.
In original,T 710 cu motor CKD de 400 cp era destinata manevrelor de garnituri usoare si unele sint in functiune chiar si azi.
Modelul l-am cumparat din Praga de la magazinul de pe Klimentska 42 si nu a fost ieftin,avind in vedere performantele sale.
Motorul e galagios si aduce aminte de modelele Guetzold sau Piko din anii '70.Locomotiva nu are(inca )lumini si are o slaba putere de tractiune.
Modelul e produs de Miniform s.r.o in seria "Vacek" si e foarte rar.Firma se pare ca are distriburia comuna cu Bramos,care sint preluati de CS Train s.a.m. d.
Probabil ca Horia Radulescu stie mai multe despre istoria firmei producatoare :lol: asa ca as fi tare curios sa aflu amanunte suplimentare.
Iata si pozele:

 
sandy,
Multumesc pentru prezentare si poze. Chiar daca nu are detaliile si functionarea unei locomotive de la Brawa, totusi masina are ceva care mie personal imi place foarte mult. Probabil ca motivul este faptul ca e de constructie estica.

Parerea mea este sa o lasi asa cum a facut-o producatorul, adica fara lumini; avand in vedere faptul ca este o raritate, las-o asa cum este ea.
 
Salutare,

Asa cum promiteam,am scris citeva rinduri care sa ilustreze atmosfera si actiunea dioramei X.
"Lucrarea"(ca nu stiu cum sa-i spun) se intituleaza "Drama la granita"(copyright cosmin78,cu multumiri!).

Astazi,primul episod.Enjoy!


Drama la granita


Cehoslovacia idilelor



Polevka



Bineinteles ca Polevka(supica) nu era numele ei adevarat.
O chema Helena si toti baietii din Napajedla o sorbeau din ochi asa cum sorbi dintr-o supa fierbinte dupa ce te intorci iarna de la patinoar.
Polevka a dat prima data la medicina dar a cazut cu brio,pentru ca n-a invatat nimic.A fost in schimb cu gasca la Mamaia,in Romania unde s-a distrat de minune doua saptamini.
Mai ales ca acolo l-a cunoscut pe Antonio.Dar asta-i o alta poveste.
Dupa ce parintii au facut-o cu ou si cu otet pe Polevka(deh,acuma era o "supa" gata dreasa),biata fata a plecat la Brno si pentru ca ramasesera locuri de peste vara,a intrat cu chiu cu vai la Institutul Agronomic."In fond,nu e rau daca esti medic veterinar,macar ai ce sa maninci" se gindea ea in fata oglinzii,aranjindu-si sutienul peste sinii mari,ca doi pepeni,inainte sa plece la prima zi de cursuri.
Dar ,in capsorul ei blond,Antonio nu o lasa deloc in pace.
Bine,dar Antonio era insurat,avea doi copii si in plus,avea prostul obicei sa locuiasca in Italia,la Bussolengo,undeva linga Lago di Garda.
Pai,cum sa ajungi in Italia,asa tam-nesam,mai ales daca nu ai invitatie si nici nu te-ai inscris in Uniunea studentilor comunisti ?
Dupa ce toata luna octombrie Polevka s-a gindit doar la Antonio,pe la inceputul lui noiembrie,i-a dat Dora o idee.
"Buna idee" isi zise ea,aranjindu-si fusta mini in timp ce urca pe treptele ce duceau spre biroul Uniunii studentilor Comunisti de la Institutul Agronomic din Brno.
"Antonio va avea o surpriza"


Poplacek



Dupa cum era normal,Petr,fiul cel mare al Prim-secretarului de partid din Brno,Jiri Poplacek,avea sa devina inca din prima zi de scoala,Presedintele Uniunii studentilor comunisti din Institut.
Un tip extrem de nesuferit,cu parul slinos,conducind ca un apucat o Skoda 110 R pe care i-a cumparat-o omnipotentul sau tata cind a implinit 18 ani,Petr nu se sfia sa faca avansuri tuturor colegelor mai sexoase de la Veterinara si nu numai.Invitarea lui la chefuri era o obligatie de care toata lumea se achita cu scirba.
Intotdeauna scenariul era acelasi:petr intra in camera de camin unde se dansa,oprea muzica si se rastea la cel care aducea magnetofonul sa-i puna la maxim piesa lui preferata :Brown girl in the ring de la Boney M.Apoi,sugea rapid 2 beri ca sa-i luceasca ochii si le lua pe fete la dans.Dupa ce tragea si cite o dusca de vodca Jelinek,incepea sa le piste pe fete de diverse zone.Brusc,i se taia filmul,moment in care cineva il chema pe soferul lui Poplacek senior ca sa-l suie in masina si sa-l duca acasa.
Luni dupa masa Poplacek junior convoca sedinta de Uniune.
Nu de alta dar sa afle ce s-a mai intimplat la chef dupa ce a plecat el.

Intilnirea

Cind auzea de Petr,Polevkai i se facea greata.La ultimul chef in caminul 4,Poplacek junior a fost extrem de neobrazat si a invitat-o pe Polevka sa mearga cu el in garsoniera prietenului sau,Nerozumiek.
Polevka s-a fisticit si a refuzat politicos,spunind ca o asteapta maica-sa acasa dar a promis ca il va vizita Luni la Uniune.



Ajunsa in fata usii,Polevka isi lua aer in piept,batu tovaraseste si intra.
Petr ara mahmur si sorbea dintr-o cana de cafea fara zahar.
-Ia loc,Helena,spuse el pe un ton familiar.Inteleg ca vrei sa te dai pe brazda,pina la urma,sau ma insel?
-Nu te inseli Petr.Am stat mult si m-am gindit si cred ca nu ar exista pentru mine o onoare mai mare decit sa servesc Patria si Partidul si sa accept sa fiu casier la Uniune.
Intr-adevar,Petr ii propusese sa fie casierita Uniunii,dar i-o spusese intr-o doara,la betie.
El se ridica de pe scaun,atras ca un magnet de fusta mini a Polevkai.Apropiindu-se de ea,simtea ca isi pierde mintile.
In acel moment,Agatha,secretara,dadu buzna in birou:
"Tovarase Poplasek,e tatal dvs pe linia 1!Spune ca e urgent!"
-Helena,esti noua casiera.Stai de vorba cu Agatha,sa-ti explice ce ai de facut.Vezi ca joi mergem la Praga la Congres.Ai grija cum te imbraci,rinji Petr.
Polevka zimbi:"Am avut o idee buna,Antonio"

Fructul oprit

Petr aflase de la taica-sau ca trebuie sa participe de urgenta la inaugurarea scolii 34,aia careia i-a ars acoperisul in august.Batrinul Poplasek trebuia sa il astepte pe Gustav Husak la aeroport si nu putea ajunge la eveniment.
Petr se mai uita inca o data lung la Polevka si o zbughi pe usa.
In lunile care au urmat a fost ca un joc de-a soarecele si pisica.
La Praga,Polevka s-a tinut scai de tovarasa Furnikova de la Centru si Petr n-a putut face nimic.Apoi,vreo citeva saptamini,Polevka a motivat lipsa de la scoala spunind ca e racita si ca sta acasa la Napajedla.
Absentele se acumulau dar,cui ii pasa cind era vorba de casiera Uniunii?
Prin februarie,Petr a facut un gest iesit din comun-a cumparat un buchet de flori si s-a prezentat pe strada Benderova 37 unde statea Polevka in gazda.
"E clar ca am innebunit,isi spunea Petr.Nu,nu am cum sa fiu indragostit tocmai eu!Ce naiba,sint un Poplasek sau o cirpa?"
Doamna Sperl,proprietara,deschise usa si ii spuse tinarului ca Polevka era acasa dar nu se simtea bine.
-Totusi,fiind vorba de dvs,tovarase Poplasek,sa vad ce pot face.Si il conduse pe Petr in camera Polevkai.
Fata tocmai asculta Gianni Morandi pe magnetofonul ei Tesla,cind,imbujorat,Petr dadu buzna in camera tinind florile in fata ca pe un scut.
-Aaaa,se bilbai el....am venit sa-ti spun ca...ca...uite ,in mai mergem in excursie cu cei mai buni studenti la o pensiune din Moravia.Mi-ar placea sa vii si tu,Helena,iar florile astea-s pentru tine.
Peter ii puse Polevkai florile in brate si disparu in viteza,ca un copil de 5 ani dupa ce i-a spus poezia lui Mos Craciun.
"Cu siguranta ca am luat-o razna" isi spuse el,calcind acceleratia Skodei pina la fund.



Dora Nabytkova



Dora era cea mai buna prietena a Polevkai.De fapt era in acelasi timp si prieten si prietena pentru ca Dora avea mai mult mutra de barbat decit de femeie.
Poreclita de toata lumea"femeia-barbat" sau FCB(adica "femeia-cu-barba"),Dora era o fire mai retrasa si complexata care a gasit in Polevka un confident de nadejde.
Tatal Dorei,inginer atomist,fusese detasat 2 ani ca sa lucreze la centrala atomica de la Irkutsk,in URSS.
Dupa ce s-a intors acasa,la scurta vreme sotia sa a ramas gravida.Cind s-a nascut Dora,parintii au fost foarte jenati pentru ca nu era clar ce sex are.De fapt nici nu au putut trage o concluzie pina pe la 6 luni,cind au decis ei ca e fata.
Asta este Dora,cu trup de femeie si fata de barbat dar si cu sentimente amestecate fata de prietena sa,Polevka.
Uneori,la chefuri danseaza impreuna,fara sa poata preciza motivul,chiar daca sint baieti destui.



Intr-o duminca dimineata,pe la 8,cind nici iarba nu creste,cineva bate cu putere la usa Dorei.
Dora isi tiriie pasii cu nr 43 la pantof si deschide adormita usa.
-Ce s-a intimplat,mai fato?Polevka statea dirdiind in fata usii,cu ochii umflati de plins.
I-a povestit Dorei totul despre nesimtitul de Petr Poplasek pe care l-a cunoscut aseara la chef.Ce sa faca?
-De ce nu ili bati cu armele lui,Helena?Te-ai gindit ca daca te inscrii in Uniunea studentilor Comunisti s-ar putea sa-l lucrezi pe nebun?Unde mai pui ca poti avea tabere,excursii si tot felul de alte avantaje,fato!Am auzit ca pe Houdinkova au trimis-o anul trecut la Milano la un schimb de experienta cu macaronarii!
Dintr-o data,ochii albastri ai Polevkai se facura senini precum cerul peste Vltava.
"Petr,poate nici n-ar trebui sa fiu suparata pe tine" sopti ea si isi aprinse o tigara M20 cu filtru de hirtie igienica.


Nerozumiek



De fapt il cheama Jan Cmouda dar pentru ca niciodata nu intelege nimic(Ne rozumiem),prietenul sau cel mai bun,Petr Poplasek la-a poreclit Nerozumiek.
Celebrul cuplu Poplasek&Nerozumiek devine in scurta vreme spaima chefurilor din camine.
Nerozumiek e un tip atit de prost incit,cind se striga catalogul la ore si profa de Anatomie animala ajunge la numele sau,striga "absent".
Tot "absent " era si in dimineata aia cind sorbea dintr-o bere la barul de pe strada Benderova.
"Parca stiu de undeva Skoda asta" gindi el iar in secunda urmatoare il vazu pe prietenul sau Petr cum coboara din masina cu un buchet de flori.
"Ceeeee,nu-mi vine sa cred!" isi spuse el si ceru imediat o Becherovka,sa se trezeasca."Sa nu-mi spui ca Petr e indragostit!"
De fapt,o sa aflu in curind care-i schema pentru ca o sa-mi ceara cheile de la garsoniera"
-Apropo,garson,mai vine Becherovka aia?!!!!

Sfirsitul episodului intii



In aceeasi dar de fapt in alta ordine de idei,pe diorama au mai aparut niste brazi(nu-s grozavi dar vin si altii mai destepti care ii vor masca),lumini precum si personalul de Sebnitz:




Un nou episod,in curind.
Spor!
s
 
@sandy!!!
nu,nu,nu se poate,nu exista asa ceva,nu cred ca scrii asa ceva!!! :x :x :roll: :roll:
esti un talent innascut, d-le!!!in afara de diorame,te-ai gindit sa scrii ceva?...asa un roman,o nuvela...daca ai facut-o imi cer scuze de nestirea mea...daca nu ai facut-o...cred ca este timpul sa o faci!!!
imi place povestea ta si felicitari tie si tuturor ce contribuie la ea...
 
:aplauze: :aplauze: :aplauze:
Cred ca si lui Hasek - creatorul nemuritorului soldat Svejk - i-ar fi placut ,,foiletonul'' tau. Dublat de o diorama superba, sper sa o vad la o expozitie cindva. Spor in toate!
 
....eu cred ca este vorba de scenariul primului railwayhobbymovies la 1:87!Oricum decorul este superb...trebuie actori pe masura! :D Succes domnule regizor! :aplauze:
 
wow!! :confused: :confused: :confused: si uite asa ia nastere prima forumnovela modelistica... :aplauze: :aplauze:
se pare ca iei locul lui LDH care s-a lasat de a ne mai prezenta reportajele de prin preumblarile sale, ca pe un roman politist :(
 
Salutare,
Din cauza ca e cam :lol: frig in camera cu diorama,lucrarile au cam stagnat dar vor reincepe curind.
A fost Florin si a montat catenara pe o linie iar asta s-a intimplat prin decembrie pe un frig ingrozitor.Pentru ca am vrut sa pozez catenara cu EA-ul sub ea,am asteptat nerabdator acest moment si aseara am facut citeva instantanee.
Din pacate am folosit un aparat mai vechi care se pare ca are o problema,in sensul ca "arde" albul.


In ceea ce priveste povestirea,va multumesc mult pentru aprecieri.Sa stiti ca nu m-am lasat pe tinjala si voi reveni in curind cu un nou episod.
Spor!
sandy