Materiale/piese pentru constructie

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
@Florinn, primul post din topic
e cam tardiv dar cine stie :)
arcuri elicoidale mici - de la scaparatoarea brichetelor cu gaz
sarma de otel subtire - de la magazinele de instrumente muzicale, corzi de chitara. cea mai subtire (0,1mm): din cablul telefonic care face legatura intre priza si aparat. se sorteaza cu magnetul pentru ca e cuprata!
...
Folii materiale plastice diverse:
Forex: www.monsmedius.ro
Komatex: www.geplast.ro

furnir diverse esente: www.holver.ro
cuttere pentru modelism profesionale: www.gerotools.ro (marca "Martor" @ www.martor.de)
 
Florin:
- arc - lungime 2 - 5 cm, diametru mic (1 - 3 mm), intentionez sa il folosesc la macazele mecanice, pana acum nu am gasit nici un fel de arc.
si
Nenea imi trebuie arc care sa se stranga prin contractare si nu invers cum e la pixuri.
Nici arcurile pomenite de Acier:
arcuri elicoidale mici - de la scaparatoarea brichetelor cu gaz
nu-ti sunt bune caci sunt similare cu cele de la pixuri, adica sunt de compresiune. Tie iti trebuiesc de tractiune, dupa cum am inteles. In imprimantele cu jet ieftine (m-am saturat de un Lexmark si de un HP si le-am dezmembrat) am gasit cate un subansamlu ce continea minim 6 roti mici dintate ce erau sustinute de niste arculete care ti-ar fi foarte bune. Au rolul de a presa hartia dar cu o forta slaba. Arculetele au diametrul exterior intre 1,5 si 2 mm si lungimea intre 20,5 si 28mm (partea spiralata propriuzisa, fara ochi), in functie de imprimanta. Grosimea sarmei e de 0,18mm la cele mici si 0,22 la cele mai mari.
 
un material pe baza de pvc in amestec cu spuma poliuretanica. e moale si usor de prelucrat-taiat. elastic si poti creea ce vrei tu cu el. in mare se foloseste in productia publicitara (panouri etc) pt ca este ieftin.
 
daca aveti nevoie de case tunate la orice scara...va stau la dispozitie. merita sa incercati. poate gasim impreuna si solutii tehnice
 
nu stiu daca s-a dat un raspuns la ideea de cabluri telefonice....exist 2 feluri de cabluri...1.cabluri tari sau de constructie (monoclon) 2.cabluri moi,numite patch cord (policlon)...acest tip din urma se poate gasi si la cablurile audio (negru-rosu)...diametrul fiecarui fir de cablu variaza in functie de diametrul total al cablului...
 
Salutare.
Unde se poate gasi carton de 1,2 sau 3mm?Prin librarii am cautat insa fara nici un rezultat.
 
Multumesc Radu.Intradevar am gasit carton de mucava de mai multe grosimi la un magazin pt artisiti(pt cei din Iasi: in spatele PIM-ului de pe Bld. Independentei)
Am cumparat cu 4 lei o coala de carton de 1,5mm de 70x100 cm.
 
@ All: Salut, a auzit/folosit cineva pana acum un material denumit Redutex?

Par sa fie niste foi cu diverse texturi in relief, extrem de interesante!
Deocamdata par sa fie disponibile doar in Spania si Italia:

http://www.redutex.com/index.html

http://www.ecomodelismo.com/GFM_ver.php?famID=16&fabID=154&catID=5&pag=
 
daca mai e valabil topicul cu arcuri....
am desfacut niste cd-rom uri mai vechi si am gasit ceva arcuri, le ofer daca mai sunt necesare.
 
Va salut cu respect!
Din ce material si cum pot construi 2 biele de cuplare (stanga+dreapta) - pentru toate cele 4 osii - pentru o BR 86 Guetzold?
Am la indemana komatex de 1mm si tabla de inox, alama si aluminiu.

Multumesc!
 
Aluminiu - 0,25mm; alama - 0,2mm. Totusi, ar merge indoita tabla la jumatate, lipita cu picatura, la aluminiu, sau cositorita alama, iar indoitura pilita.
 
Daca vreti sa folositi texturi de caramida pe dioramele voastre, va va fi de real folos urmatorul site: http://paperbrick.co.uk/index.php?action=browseimagesets

Genereaza pdf.uri printabile cu mai multe tipuri de ziduri de caramida la orice scara feroviara doriti. Mi se pare o idee foarte interesanta!

Numai bine,
 
Da,interesanta idee...tot despre texturi

http://www.cgtextures.com/

desi gasesc mai excitant textura in relief :p

cat despre Redutex,m-am lamurit ce si cum,sunt folii autocolante cu diferite texturi ce se aplica pe orice tip de suport,la marimea dorita.
 
Si pentru ca se vor vopsi anumite elemente pun un link cu banda pentru mascat cu dimensiuni mici(sub uzuala de 6mm)
http://www.jammydog.com/
Sper sa fie util pentru toti.