Propuneri pentru forum.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
hgdan a spus:
Nu vi se pare interesant ca tocmai de la ARAD apar "colectionari " :-? de trenulete direct la rubrica de vanzari? :D :D

Nu, nu ni se pare cu ata mai mult cu cat cheluarad vindea un set Marklin

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5407

Nefiresc mi se pare sa vii la cineva in casa fara sa te prezinti, sa spui de ce ai venit pe forum si ce intentii ai si sa intri direct la vanzari/cumparari.

Au mai fost cazuri si nimeni nu a luat nicio masura.
Cel in cauza s-a prezentat la rubrica de intampinare si a spus cine este si ca a intrat pe forum doar ca sa-si vanda trenuletele deoarece nu asta este pasiunea lui.
 
@chelu asa e regula jocului si eu am propus sa renunte mai ales ca am vazut cat de obositor e sa tot citesti rubrica aia de vanzari si cat efort le ia sa o tzina curata dupa regulament.

da mai sunt si scapari...in general noaptea apar anunturile cand toti dorm :|
asa e regula si se pare ca forumul acesta de aceea e mai cautat ca are reguli bune.

@HGD ...relax ca nu de la arad is cele mai multe vanzari
si daca arfi cati crezi ca, cumpara pe forum ce e la oferta ,majoritatea de aici cumpara de ce are nevoie la colectie nu de ce-i ieftin
si ala care ia ieftinituri nu da da banii pe un Trix sau un BR01 fie el si cel mai ieftin de la tine.
 
@mixu

eu vorbesc doar de vanzatorii care au aterizat pe forum cu diverse nume direct la rubrica de vanzari , iar unii nici nu stiau ce vand... :-?

pe mine chiar nu m-a interesat ce vinde de aceea nici nu am vazut ca este un set Maerklin, care din pacate pentru vanzator este deosebit de greu de vandut :-?
Sunt multe lucruri interesante de citit si de vazut pe acest forum, nu doar rubrica de vanzari - cumparari.;-)
 
Radu161 a spus:
Pentru ca tot ati blamat aspectul comercial din modelismul feroviar...de ce nu va ganditi ca poate respectivii le-au primit de la cineva si nu le trebuie, nu-i intereseaza, de aceea le vand.
Este doar o presupunere si nu stiu daca se aplica pentru cazurile mai sus mentionate.

asta nu este o problema, dar nu stiu daca aici este locul pentru asa ceva...exista site-uri pur comerciale pentru cei interesati doar de asemenea activitati , daca admini considera ca acesta este locul potrivit atunci imi cer scuze :(
 
Nu vreau sa dau cu bata in balta, dar nu ar fi interesant ca pe pagina de start, va punem 2 link-uri?

Unul catre forumul de discutii, iar altul catre bazar, ebay, sau cum se vrea a se numi. Asa poate se va vedea care sectiune este mai mare generataore de trafic si informatia o putem fructifica intr-un mod ingenios. Asta pentru ca se pare ca genereaza ceva trafic sectiunea de vanzari.
 
da logic ca genereaza
atata timp cat tre sa vopsesc vagonu sa-l fac cfr ca fabrica nu-l face sau daca-l face are 7 usi logic ca ma uit spre ce e mai ieftin
daca nu sar cere nu ar fi sectiunea de vanzari
ea exista pt ca e cerere si oferta (mai ales cerere)
crezi ca aia ce vand se -nghesuie aici ca le place ce sriem noi
ei vor sa vanda aici pt ca aici e clientela lor ideala ..lasa-i sa vanda
si piatza se linistete la un moment dat nu mai au ce vinde ca ne iau si marunti aia de vagoane ieftine si atunci se linisteste toata lumea
asa cu cat interzici cu atat ii intaratam mai mult

un om mare zicea odata :

"Marimea cu care descreste intensitatea unei placeri este progresiva pina la saturatie daca aceasta este satisfacuta in mod continuu si nentrerupt "
EDUARD GOSSE

Ii valabila si la fete daca vrei sa le castigi interesu nu le fa pe placa sa ...

E valabil si aici daca este cerere dai oferta pana se stinge

(in plus efortu de a face curat la vanzari e urias ...eu ias lasa sa sa se inece in ofertele lor SI/DAR poate iau si eu un vagon ce se potriveste ff ieftin :)
 
Chiar daca sunt mai nou pe forumul acesta ( dar nu si ca pasionat :| ), imi permit sa imi dau si eu cu parerea.

Eu cred ca odata ce administratorii unui forum au hotarat de comun acordca este bine ca forumul sa aibe si o astfel de rubrica de vanzari-cumparari, atunci de la sine inteles ca si-au luat angajamentul si pentru eventualele scandaluri, polemici, etc. Normal ca intotdeauna astfel de rubrici vor crea dispute ; e imposibil sa poti evita asa ceva.

Daca iti iei angajamentul sa ai asa ceva pe forum, in mod sigur vor aparea multi care vor dori sa cumpere, dar mai ales sa vanda. Iar cei care vor vinde, vor fi de multe ori oameni simpli, abstracti de domeniu.

Tinand cont ca forumul este totusi cu caracter privat, iar accesul nu este un drept ci un privilegiu care poate fi ridicat oricand, o solutie ar fi dupa parerea mea ca accesul la astfel de subiecte sa fie permis numai dupa ce membrii noi, au "la activ" un numar de N mesaje la rubrici serioase, si au contribuit cu un minim de material pe forum.

Desigur, nu sunt eu, cel in masura sa decid cum stau lucrurile, insa cred eu ca o astfel de solutie ar putea evita ajungerea la situatii precum aceasta.

O seara buna tuturor ! :wink:
 
..nah salut, ma bag si eu putin...
Nu inteleg ce atata tura-vura in juru` acestui aspect. LDH avea dreptate. Ceea ce spunea el ca i se pare nefiresc, se regaseste in mod clar si categoric la regulile forumului : "15. Nu poti posta la Rubrica "Vand - Cumpar - Schimb " pana nu ne spui cine esti, ce-ai facut sau vei face in domeniul hobby-ului nostru. O poti face la Rubrica "Bine ati venit" ." SCURT !
...aaa ca omu avea doar intentia sa vanda ceva si nu avea nici o alta treaba si a postat-o la rubrica de vanzari, se incadreaza sub incidenta regulii numarul 1 care spune : "1. Forumul Lokomotiv.ro este un forum destinat pasionatilor de trenuri si trenulete, este un forum destinat machetelor si modelismului, si a oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu ele. Prezenta pe acest site si forum reprezinta un privilegiu, si nu un drept. Nerespectarea prezentului regulament, sau un comportament necivilizat, duce la suspendarea dreptului de a posta.", DAR
a incalcat flagrant numarul 15 a colectiei de reguli, amintita mai sus.

Cam atat, voie buna!
 
Vad ca am starnit multe suflete cu multe idei si sfaturi multumesc de expicatii,
cea ce doream e sa vand acel set fara sa deranjez pe nimeni,ulterior a fost sters si am adresat o intrebare-am vina ca nu m-am prezentat - dar cati dintre cei ce folositi acest forum mai stiti cum il cheama pe unul si altul stiti doar pseudonimul.
Si o ultima remarca da exista pagini specializate de oferta si vanzare dar acolo pretul nu poate fi negociat pe cand la un forum un pret se poate misca in jos ,mai ales ca obiectul vandut este prezentat direct anturajului din care face parte unde poti sa afli daca pretul cerut este mare sau mic
 
in total suntem vreo 50 care scriem mai mult pe acest forum
si evident sunt "bisericute " unii se simpatizeaza mai tare cu altii si automat mai au si probleme de comunicare cu ceilalti dar majoritatea ne stim din diverse excursii intalniri ,ne vizitam, chiar ne stim si dupa nume astia 50 care scriem
 
cheluarad a spus:
credeti ca este ok cu regulamentul de la vanzari,eu implicit nu am notiuni de modelism feroviar ,din intamplare am aceste componente feroviare pe care am dorit sa le vand prin acest forum,nu cred ca as putea sa creez un subiect feoviar sau sa mentin unul sunt un habarnist in acest domeni si nu dorescca nimeni sa aiba tracuri cand apar pe la subiecte,doar ca sa pot posta la vanzari.credeti ca e bine sa bat campi-eu sau altii ca si mine prin forum inervand cu intrebari de ce este neagra o locomotiva cu aburi si nu galbena cand puteam posta ce aveam de vanzare si nu deranjam pe nimeni. :(
E forumul dumneavoastra si stiti poate cum e mai bine s-al coordonati ,dar parerea mea -nu tot ce zboara se mananca-

Salut,
sunt 2 chestii de specificat aici:

1.
o repet a nu stiu cata oara,
daca esti pasionat, colectionar sau modelist, oricare din acestea 3 categorii, este imposibil sa nu poti contribui cu nimic la comunitatea ce o reprezinta acest forum. Eu refuz sa cred ca doar acest forum il citesti, sau ca nu ai absolut nimic sa ne prezinti. Daca esti pasionat mai citesti si in alta parte pe net, nu cred ca nu poti veni cu un link interesant sa ne prezinti, daca esti colectionar nu cred ca nu ne poti prezenta nimic din colectia ta, daca esti modelist trebuie sa poti prezenta ceva din ce lucrezi. In caz contrar nu faci parte din cele 3 categorii de baza si nu prea ai ce cauta pe acest forum, imi pare rau dar asta este adevarul.
Comerciantii au la dispozitie nenumarate site-uri de comert sau anunturi gratuite.

2.
Regulamentul,
daca ar trebui sa satisfaca pe toata lumea ar trebui sa punem 50 de regulamente diferite si tot nu ar fi de ajuns. Regulamentul a fost stabilit dupa o analiza buna a mai multor persoane, dupa analiza regulamentelor de pe alte forumuri, si se aplica asa. Nu este nimeni obligat sa stea pe lokomotiv, dar atata timp cat o face, trebuie sa il respecte. Prezenta pe forum este un privilegiul si nu un drept, daca ai decis sa fi aici trebuie sa respecti regulile si ele nu se discuta!
Bineinteles ca sunt acceptate ideile bune sau propunerile constructive.
Radu161 a spus:
Pentru ca tot ati blamat aspectul comercial din modelismul feroviar...de ce nu va ganditi ca poate respectivii le-au primit de la cineva si nu le trebuie, nu-i intereseaza, de aceea le vand.
Este doar o presupunere si nu stiu daca se aplica pentru cazurile mai sus mentionate.

Ii rog pe toti cei care au aceasta parere (sunt multi !) sa citeasca cu atentie ce am spus la punctul 1.
eporteka a spus:
Nu vreau sa dau cu bata in balta, dar nu ar fi interesant ca pe pagina de start, va punem 2 link-uri?

Unul catre forumul de discutii, iar altul catre bazar, ebay, sau cum se vrea a se numi. Asa poate se va vedea care sectiune este mai mare generataore de trafic si informatia o putem fructifica intr-un mod ingenios. Asta pentru ca se pare ca genereaza ceva trafic sectiunea de vanzari.

Salut Seby,
din pacate nu asta ne intereseaza, scopul acestui forum este altul, de a creste comunitatea si nu de a crea "trafic fals".
Sulzer1150 a spus:
Tinand cont ca forumul este totusi cu caracter privat, iar accesul nu este un drept ci un privilegiu care poate fi ridicat oricand, o solutie ar fi dupa parerea mea ca accesul la astfel de subiecte sa fie permis numai dupa ce membrii noi, au "la activ" un numar de N mesaje la rubrici serioase, si au contribuit cu un minim de material pe forum.

George, este in lucru ceva ce va permite doar celor care contribuie la continutul util al forumului, sa si vanda.

Cam atat am avut de zis,

va rog acum sa revenim la subiectul acestui topic si anume:
Propuneri pentru forum.
 
1.
o repet a nu stiu cata oara,
daca esti pasionat, colectionar sau modelist, oricare din acestea 3 categorii, este imposibil sa nu poti contribui cu nimic la comunitatea ce o reprezinta acest forum. Eu refuz sa cred ca doar acest forum il citesti, sau ca nu ai absolut nimic sa ne prezinti. Daca esti pasionat mai citesti si in alta parte pe net, nu cred ca nu poti veni cu un link interesant sa ne prezinti, daca esti colectionar nu cred ca nu ne poti prezenta nimic din colectia ta, daca esti modelist trebuie sa poti prezenta ceva din ce lucrezi. In caz contrar nu faci parte din cele 3 categorii de baza si nu prea ai ce cauta pe acest forum, imi pare rau dar asta este adevarul.
Comerciantii au la dispozitie nenumarate site-uri de comert sau anunturi gratuite.

Da ai dreptate nea Florin activez pe alte conturi nu pot spune ca machetist sau ca modelist.imi place tot ce inseamna macheta cu propulsie proprie (auto,moto-feroviar) doar ca acest set am dorit s-al comercializez pe un forum specific si s-a intamplat cea ce s-a intamplat ,de la o singura aluzie si intrebare a aparut romanul.iar sincer nu ma pricep la feroviar si nu doream sa incurc pe nimeni.cu aceasta inchei mica mea escapada pe acest forum .
Mult noroc .
 
@cheluarad
Totul ar fi ok daca tu ai fi singurul care vrea sa faca acest lucru, sau daca ar fi un caz la cateva luni. Insa sunt nenumarati asa zis pasionati/colectiionari, unii nici macar nu stiu ce au in colectie si pretind a fi colectionari, toti vor doar sa vanda un produs sau o colectie.
Trebuie sa intelegi ca regulamentul trebuie aplicat pentru toti, noi nu avem de unde sa stim cine, ce are de gand, si cine este defapt, iar daca nu il aplicam pentru toti nu avem cum sa-l aplicam si pentru cei care sunt falsi colectionari/pasionati.
Apoi, cum a spus si LDH, era suficient sa te prezinti la rubrica de bun venit si din start ai fi respectat regulamentul daca puneai un singur anunt la vanzari.

Toate cele bune!
 
@cheluarad

din pacate oala s-a spart in capul tau :( ...pentru ca au fost foarte multi inaintea ta care nu aveau nimic cu modelismul de niciun fel :-? , doreau doar sa profite de rubrica de vanzari de pe forum :x
 
Salut.

Observ ca daca dai click pe bannerul forumului, se va deschide intr-o alta fereastra de browser indexul forumului, chestiune destul de inutila.
Banuiesc ca ati folosit cod HTML pentru imagine, asa ca as vrea sa vin cu o solutie la "problema" asta.
Pun mai jos un cod exemplu si un cod explicat :


<a href="http://s636.photobucket.com/albums/uu86/chase-status/?action=view&current=P1140080.jpg" target="_blank"><img src="http://i636.photobucket.com/albums/uu86/chase-status/P1140080.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>



-----
<a href="adresa unde vreti sa trimita poza" target=""><img src="adresa unde e gazduita poza" border="0" alt="Un nume"></a>

Pentru a se deschide adresa dorita in ceeasi pagina, valoarea asociata instructiunii "target" va trebui stearsa.
 
Salut,

merci de explicatii :D.

La momentul respectiv intentia era sa se deschida forumul in aceeasi fereastra, se pare ca mi-a scapat faptul ca se deschide in alta fereastra (cred ca am facut-o pe la 3 noaptea, deci se explica :D )

Mersi de ajutor!

Sunt bine venite si alte sugestii.
 
buna seara catre administratie!!!

ma gindeam,sa fac o mica propunere....de fapt sint asa mai nou pe aici si scuzati-ma daca fac o greseala, dar...nu cumva se poate deschide o pagina de...hai sa spunem "chat"?...
eu vad in stinga o multime de suflete pe acolo si ma gindeam ca pe undeva, cumva sa putem sa schimbam o vorba in direct!!!
d-voastra ce ziceti?