Nostalgik remember - modele produse in Romania.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Recunosc, nu ma pricep la hartoage, dar cred ca birocratia din 91... '92 era mai complicata decat cea din zilele noastre. Sau te pomenesti ca s-a complicat mai mult.Nu stiu, dar chiar este pacat ca o initiativa atat de frumoasa a fost inabusita de birocratie. Eu ma gandeam sa incurajam producatorul sa reia productia, si cred ca primul pas ar fi sa stie pe cate comenzi poate conta in caz ca ar incerca sa reia productia.

Toate cele bune,
CotyRC6
 
Daca il are cineva...si s-a plictisit de el...eu sunt amator!
E trenul copilariei mele...cu el ma duceau la bunici in anii '66 de la Timisoara la Simeria.
 
Stai la rand Mircea. :) . Eu am vazut doar carcasele nevopsite la Doru (PIKO) si ca detalii arata super. Am inteles atunci ca ar fi niste chestii tehnice de rezolvat la model pentru a fi adus la nivelul prezent, dar alte informatii pot da detinatorii matritei care sigur posteaza pe acest forum. Eu pusesem problema realizarii lui in comun cu PIKO din doua motive: solutia de motorizare e cam similara cu Blauer Blitz (sper ca am scris bine), si pretul, cred mai bun, la care ar putea sa iasa.
 
StimaĂži colegi de breaslă modelistică, mă alătur Âşi eu acestui subiect deosebit de interesant. În primul rând m-a surprins că au fost produse în România aÂşa modele, care nu se găsesc altundeva pe piaĂža modelismului feroviar. Apoi ar bine de Âştiut cine are în posesie asemenea modele la noi în Ăžară. Căci dacă s-au vândut în străinătate trebuie să existe Âşi în Ăžară câteva. Poate nu am înĂželes bine , dar al cui este mai exact modelul aceste al motorului malaxa din imagine? Iar dacă pe forum sunt posesorii de matriĂže, cum sugera tfa2003, atunci s-ar putea realiza ceva inedit pe piaĂža modelistică. Hai să vedem. ;-)
 
cel mai in masura sa dea detalii despre matrite si alte alea este PDI,iar daca nu a facut-o pana cum,desi in repetate randuri s-a pomenit de reluarea
productiei de automotoare,este pentru ca deocamdata inca nu se poate produce fara dureri de cap(hartogarie multa etc.) sau pentru ca inca nu s-a
clarificat situatia matritelor,trebuiesc fonduri etc....si pe criza asta nu prea vad cine ar investi in productia de trenulete...parerea mea....
 
Iata ce au mai sosit la reparatii la CNCF CFP S.A.










Azi am terminat 2 vagoane, un vagon gondola Lugoj si cel Lima, desigur am schimbat sasiurile intre vagoane; au primit cupla Roco standard si tampoane improvizate.
 
buna baieti,

cineva intreba aici unde au ajuns matritele lui PDI/DIP...

pai unde sa ajunga... la PDI/DIP! :)
 
bietele de ele, in ce hal arata.
 
Chiar arata bine, felicitari.
 
@pisti 91 : Laudabila trebusoara sa stii.
Ma intereseaza cum se prezinta plasticul carcaselor vagoanelor ,este curbat, cum se prezinta odata cu trecerea timpului ?Culoare, ondulari ale suprafetelor, s. a.
Oricum m-ai dat gata cu pozele cutiilor originale nene. :lol:
 
Salutari!

Mersi baieti!

Plasticul carcaselor sunt perfecte, inafara de carcasa care e rupta :D
Nu s-a prezentat nici decolorare, nici nimic! Probleme sunt la sasiul vagoanelor, acestea chiar sunt ondulate putin.
 
Dupa mult timp in care m-am chinuit sa-i dau de cap, iata locomotiva mea EC facuta la Lugoj si refacuta la Arad a prins viata(inca mai caut vopsea alba sa o fac un 46-0006 ca cei ce aveau fie nu mi-au dat pe motiv ca-i prea buna de Lugoj, fie le trebuia :-| iar de cumparat n-am gasit de 6 luni incoace):

Aici alaturi de un autobus vechi, fost Coca Cola(pentru ca urasc aceasta bautura l-am belit de reclama) la care i-am facut geamurile negre ca era foarte ciudat cu ele albe :D
 
Nu doar ca mi-e rau de cate ori beau asa ceva, culmea ca daca beau Pepsi pe langa ca-mi place gustul nu are nici un efect negativ, probabil am alergie la unul din ingredientele secrete care nu se gaseste la ceilalti :lol:
Dar ca sa revin la topic, din vagoanele prezentate de Pisti doua se afla la mine, ca fiine marele colectionar de Lugoj. Le-am prezentat la colegii de la forumul Fiat cred ca pe toate, desi daca mai caut probabil mai am si altele, nu de alta dar anul trecut am schimbat mobila si s-au raspandit mai ceva ca gripa porcina :D
 
Salutare,
am revenit si eu cu poze cu colectia completa de IUPS 9 Mai lugoj,
daca lipseste ceva va rog sa imi spuneti :roll: