Ce mai vedem pe la CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
dantm a spus:
shoppy a spus:
Aporpo de vagoanele Gags, au fost construite la UV Arad si la Romvag Caracal.

De ce s-a renuntat la Gags?
Mi se pare mie sau alte administratii inca folosesc Gags, ca mai vad prin unele marfare?

Vagoanele Gags s-au construit exclusiv la Arad. Pe langa gurile de incarcare a cerealelor din acoperis (descarcarea se efectua prin niste clapete amplasate la partea inferioara a celor 4 usi rulante), in peretii frontali era prevazut si un orificiu pentru cos de soba - astfel vagoanele puteau fi folosite si la transportul de trupe - totusi nu am cunostinta ca s-ar fi folosit vreodata in acest scop. Proiectul a fost unul nereusit din start (sasiu slab, mecanisme complicate de descarcare), dar ceea ce "a pus capac" a fost transportul de ingrasaminte si sare (mai mult sau mai putin ambalata in saci), astfel incat s-au produs coroziuni importante la sasiu, usi rulante si partea inferioara a stalpilor laterali ai cutiei. Acest fapt a determinat retragerea masiva din circulatie. Incepand cu anul 1999 s-a inceput un program de modernizare a acestor vagoane si transformare in Gas (s-au ales cu precadere vagoanele echipate cu boghiuri Y 25 CsII si doar o mica parte pe boghiuri H) Modernizarea a constat in consolidarea sasiului si constructie complet nou a cutiei vagonului. Primele 100 de vagoane modernizate in anul 1999 au fost echipate cu usi rulante din aluminiu. Datorita furturilor (da, este adevarat, se furau usile cu totul !!!) s-a revenit la usile din otel. Modernizarea vagoanelor Gags s-a efectuat exclusiv la Caracal.In prezent, acestea nu prea mai sunt folosite, in special datorita aparitiei vagoanelor H.
 
Ce mai vedem pe la CFR?

In ultima clipa am vazut tabla neagra scrisa cu creta

E simplu nu? daca garnitura formeaza diverse trenuri se sterge si se trece noua ruta???


si bintuind prin gara am gasit o epava din fosta Iugoslavie, dovada ca la noi nu mai sint deloc si trebuie importate.






 
Mersi de explicatii Serban, foarte interesante.
In Compendium orificiul din peretele frontal apare prezentat tot ca gura de incarcare, prevazuta cu capac ce se deschide catre exterior si zavorarea din interiorul vagonului.
 
DE ce la respectiva LE , sunt sudate table peste ferestrele de la al doilea post de conducere ? , oricum prea deteriorata pentru a putea fi salvata , daca era auto cel putin dauna totala se chema .
 
buna connectorxp,

de unde pana unde "prea deteriorata pentru a putea fi salvata"?

avem o locomotiva cu cutia completa, trenul de rulare complet, care pesemne ca de acum in 6 luni va rula in Romania!
 
Intrebare pentru Serban: din cate am inteles din mesajul (referitor la Gas si Gags) un vagon de marfa se construieste pentru a folosi un anumit tip de boghiu (cele 3 tipuri des intalnite: ORE, H unificat sau Y25). Ce anume face ca tipul de boghiu sa nu poata fi schimbat pentru un acelasi vagon? Mai ales ca se intalneste in trafic un acelasi tip de vagon (ex: Eacs) dar cu tipuri diferite de boghiuri (ORE si Y25)?
 
Pai ce, crezi ca au luat locomotiva de prin Sirbia doar asa ca fier vechi?
Azi parca am zarit-o la gard in depou impreuna cu o frantuzoaica dar nu am apucat sa urc pasarela sa verific.
 
Sau poate va rula tot le ei in Serbia. Foarte bine ca o refac.
Cand o locomotiva trece in conservare si este trecuta in parcul rece, apare tentatia de a se descompleta, asa, mai "off the record", sau mai e si tendinta paznicului si a Pilitiei de a trece cu vederea actiunile romulanilor, si astfel apar tot felul de improvizatii gen sudat gratii / table peste geamuri.
 
WeepingEye a spus:
Intrebare pentru Serban: din cate am inteles din mesajul (referitor la Gas si Gags) un vagon de marfa se construieste pentru a folosi un anumit tip de boghiu (cele 3 tipuri des intalnite: ORE, H unificat sau Y25). Ce anume face ca tipul de boghiu sa nu poata fi schimbat pentru un acelasi vagon? Mai ales ca se intalneste in trafic un acelasi tip de vagon (ex: Eacs) dar cu tipuri diferite de boghiuri (ORE si Y25)?

Diferentele nu sunt mari, dar trebuie facute anumite adaptari, calcule ale retragerilor, gabaritului, franei, etc. Conteaza in principal tipul de crapodina, ampatamentul boghiului, diametrul rotilor (la ORE este 1000 mm), modul de fixare a barelor timoneriei de frana. Au exista proiecte de trecere de la ORE la H sau Y (pentru a se folosi osii montate standard diametru 920 mm) si chiar de pe boghiu Diamond pe H sau Y, dar intr-o masura mai mica.
 
Aceste vagoane erau la trenul macara de la Deva. Primul este un vagon tip Breda, seria 80 53 97-20 231 0.

http://fogas.cyberhungary.net/fg/fg020960/html/kep21.htm

La al 2 lea vagon ma abtin. Nu am date despre el.

Ar fi binevenite niste poze cu vagoanele respective.
 
Da, acum s-a lamurit misterul!

@djflavio a surprins trenul de interventie al depoului CFR Brasov, in compunerea caruia se gaseste si vagonul Breda care apare in prima poza...

Vagoanele respective sunt active si sunt folosite pentru transportul operatorilor si al unora din materialele auxiliare din cadrul trenului de interventie.

Personal, am circulat cu ele si va pot spune ca sunt destul de confortabile (atat cat poti cere de la un tren de interventie).
 
ce mai vedem pe langa caile ferate


duminica 05.07 ,Budai judetul Iasi

vagonul e asa din data de 21 februarie cand un autocamion a lovit frontal trenul accelerat Iasi-Timisoara. in urma impactului cu autocamionul, bena acestuia a fost proiectata catre primul vagon al garniturii si apoi a ricosat in cel de-al doilea.
 
Si nu numai, piese din sasiul vagonului au fost indepartate, partea de timonerie de frana, si altele.
 
informatii inutile

<r>Determinarea maselor franate:<br/>
<URL url="http://i103.photobucket.com/albums/m149/srazvi/teste.jpg"><s></s><IMG src="http://s103.photobucket.com/albums/m149/srazvi/th_teste.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
Teste facute de AFER pentru determinarea performantelor de franare ale autovehiculelor feroviare. Se lanseaza vagonul de testat, apoi se decupleaza de vagonul laborator si intra in franare automata. <E>:D</E><br/>
LE: Poza e undeva intre Ploiesti si Bucuresti <E>:p</E></r>